Re: pożyczka przekładkowa, refinansowanie, pozyskiwanie kapitału! Kto może nam pomóc?
Napisany przez Gypsy289 -
- ndz wrz 04, 2016 8:53 pm
Cześć,
chciałbym dowiedzieć się, czy w naszym przypadku istnieje jeszcze jakieś rozwiązanie.
Mój mąż lat 48
Wynagrodzenie miesięczne netto 2350€
Emerytura miesięczna 455€
ja lat 45
Wynagrodzenie miesięczne 1000€
2 dzieci (10 i 7 lat), nie planujemy więcej! ?
Oboje pracujemy w sektorze publicznym od ponad 20 lat.
Teraz odnośnie naszej sprawy:
W 2011 roku zbudowaliśmy Dom o powierzchni 123 metrów kwadratowych do własnego użytku.
Zaciągnęliśmy pożyczkę w wysokości 230 000€, na spłatę którego podpisaliśmy umowę oszczędnościową budowlaną.
Dodatkowo jeszcze 30 000€ w Hanseatic Bank.
Środki budowlane nie wystarczyły, a bank nie zgodził się na dalsze finansowanie.
W związku z tym zaciągnęliśmy 2 kredyty ratalne w wysokości 50 000€, które w zasadzie przeznaczone były na budowę domu, posiadamy faktury.
Jednakże finansowo nie da się utrzymać 2, a właściwie 3 kredytów, dlatego teraz mamy nadzieję na inne rozwiązanie.
Pozostała kwota bieżących kredytów prywatnych
ok. 70 000€
chciałbym dowiedzieć się, czy w naszym przypadku istnieje jeszcze jakieś rozwiązanie.
Mój mąż lat 48
Wynagrodzenie miesięczne netto 2350€
Emerytura miesięczna 455€
ja lat 45
Wynagrodzenie miesięczne 1000€
2 dzieci (10 i 7 lat), nie planujemy więcej! ?
Oboje pracujemy w sektorze publicznym od ponad 20 lat.
Teraz odnośnie naszej sprawy:
W 2011 roku zbudowaliśmy Dom o powierzchni 123 metrów kwadratowych do własnego użytku.
Zaciągnęliśmy pożyczkę w wysokości 230 000€, na spłatę którego podpisaliśmy umowę oszczędnościową budowlaną.
Dodatkowo jeszcze 30 000€ w Hanseatic Bank.
Środki budowlane nie wystarczyły, a bank nie zgodził się na dalsze finansowanie.
W związku z tym zaciągnęliśmy 2 kredyty ratalne w wysokości 50 000€, które w zasadzie przeznaczone były na budowę domu, posiadamy faktury.
Jednakże finansowo nie da się utrzymać 2, a właściwie 3 kredytów, dlatego teraz mamy nadzieję na inne rozwiązanie.
Pozostała kwota bieżących kredytów prywatnych
ok. 70 000€