Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy z negatywną historią w Biurze Informacji Gospodarczej.

Napisany przez jenny1309
Cześć drogie Pani Szukająca Pomocy i Doradcy,

mam następujące plany. Ja (37 lat, wynagrodzenie netto 2360 euro + praca dorywcza 450,00 euro) i mój mąż (36 lat, pracownik fachowy, wynagrodzenie netto 2200 euro + praca dorywcza 450 euro) + 380 euro zasiłku rodz

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Jenny1309,

w zasadzie nie martwiłabym się za bardzo wynikiem punktowym. Jego wpływ można poznać tylko po złożeniu wniosku o finansowanie lub sprawdzeniu go przez scoring.

Czy planujecie rozpocząć finansowanie bez wkładu własnego?

Napisany przez jenny1309
Szanowny Panie Buhmann,

tak, niestety nie ma żadnego kapitału własnego. Jednakże pięć lat temu uzyskaliśmy finansowanie bez wkładu własnego i przy o wiele mniejszych zarobkach. Wtedy uzyskaliśmy kredyt w wysokości 250 000,00 euro.
Wtedy nasza historia kredytowa w Biurze Informacji Kredytowej była czysta...

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

powodem różnicy w wyniku może być to, że w Waszej grupie wiekowej osoby często zmieniające miejsce zamieszkania stosunkowo często nie regulują swoich kredytów poprawnie.

Ale jak już Noelmaxim napisał, to powinno być tutaj najmniejszym problemem, to jest raczej interesujące w obszarze kredytów konsumenckich online, gdzie wprowadza się swoje dane, a następnie decyzja tak/nie jest podejmowana na podstawie kilku kryteriów prostym i szybkim sposobem.

Przy zakupie domu chodzi o znacznie więcej szczegółów niż tylko o wynik w Schufa.

Dwa lata temu wcześniej spłaciłem finansowanie domu

Czy już macie nieruchomość?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Ogólnie rzecz biorąc, nie jest to zły wynik w systemie Scoringu kredytowego.

Przy takim dochodzie można całkowicie przetestować finansowanie wszystkich kosztów.

Czy już wybrałeś konkretną nieruchomość, na którą patrzysz?

To, co było możliwe 5 lat temu w bankowości, ma teraz ograniczoną wartość.
Czasy się zmieniły.
Dyrektywa dotycząca kredytów mieszkaniowych (marzec 2016) również odgrywa swoją rolę.
Gdzie mieszkasz w Niemczech?

Napisany przez jenny1309
Cześć przedstawicielu bankowym,
tak, już znaleźliśmy nieruchomość, którą chcielibyśmy nabyć. Nieruchomość znajduje się w 42929 Hückeswagen,
a my nadal mieszkamy w Wermelskirchen

Jakie dokumenty dotyczące obiektu masz do dyspozycji?

Teraz trzeba dokładnie sprawdzić kolejne kroki.

Napisany przez isasuhl
Zakup domu nawet bez wkładu własnego i przy niskim wyniku w rejestrze Schufa
Chętnie udzielę Państwu niezobowiązującej i bezpłatnej porady. Zapraszam do kontaktu. Tel.: 0800 3 35 17 03 lub napisz do mnie. info@ihr-bankpartner.de
Zapraszam również do odwiedzenia nas na stronie www.ihr-bankpartner.de
Pozdrawia Sandra Schmidt z isasuhl

@isasuhl, gdzie historia Forumowicza nie jest negatywna.

Napisany przez isasuhl
@bankkaufmann, jeśli dobrze przeczytałem wątek, dotyczy on tematu z niskim wynikiem, mój wkład polegał na tym, że ten niski wynik mnie nie przeszkadza. Nie wspomniałem o negatywnej historii w biurze informacji kredytowej. Jednak niski wynik w większości banków również prowadzi do odmowy. Jak już wspomniałem. Finansowanie byłoby możliwe. Nawet jeśli wynik nie jest naprawdę dobry. Wszystko inne musi zostać zweryfikowane. Nawet zakup bez wkładu własnego jest nadal możliwy zgodnie z dyrektywą dotyczącą kredytów hipotecznych. Pozdrawiam

Pani Schmidt,

czy to nie jest żenujące, że tak bardzo podlizujesz się x-threats..... ??
Jak można tak głęboko upaść, że trzeba polegać na czymś takim...

Napisany przez isasuhl
Już dziwne, panie Mueller, jak tutaj jest się zwracanym, gdy ktoś robi to samo co inny, to prawdopodobnie nie jest to to samo. Czytam wpisy tak jak wszyscy i napisałem coś na ten temat, jeśli to nie wystarcza, to mi przykro. Ważne jest także, czy to komuś pomaga, kto pyta.
Nie wiedziałem, że to tutaj jest społeczność, która nie pozwala nowym członkom również pisać. Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że to także nie należy do tego miejsca i do odpowiedzi na pytanie, jeśli masz osobisty problem. Pozdrawiam

Napisany przez hoehlenbewohner
Proszę postaraj się postępować tak jak inni przedsiębiorcy tutaj i zrób wszystko, aby przyczynić się do rozwiązania problemu. Przeanalizuj sytuację, wyraź swoją opinię i zaoferuj swoje usługi. Dotychczasowe orgie kopiuj/wklej to spam, i nic więcej.

Napisany przez isasuhl
Dziękuję za wszystkie konstruktywne uwagi. Wezmę je sobie do serca. Chętnie możesz napisać do mnie w tej sprawie prywatnie. W ten sposób można skrócić tę dyskusję, z myślą o pytającym. Z poważaniem

Czytam wpisy tak jak i ty i napisałam coś na ten temat. Jeśli ci to nie wystarcza, to mi przykro. Ważne jest również, czy to komuś pomaga, kto pyta.

To była niesamowicie pomocna odpowiedź + REKLAMA zadzwoń do mnie:

Zakup domu nawet bez wkładu własnego i przy złym wyniku w Schufa
Chętnie udzielę Ci niezobowiązującej i bezpłatnej porady. Zadzwoń do mnie. Nr tel.: 0800 3 35 17 03 lub napisz do mnie wiadomość. info@ihr-bankpartner.de
Zapraszam również na naszą stronę www.ihr-bankpartner.de
Pozdrawia Cię Sandra Schmidt od isasuhl

Co za najbardziej pomocny post na ten temat... Absolutna klasyka...

Napisany przez Lars04
Cześć,

myślę, że atakowanie się nawzajem tutaj jest bardzo niestosowne, ponieważ nikt z was nie pomaga autorce.
Skoro nie masz jeszcze żadnej negatywnej opinii, po prostu spróbuj pójść do banku. Nie masz nic do stracenia. Więcej niż odmówić ci nie mogą.
Trzymam za ciebie kciuki.

Dokładnie to, co pisze Lars04, mając wynik 85%, nie ma się negatywnej oceny w Schufa. Może się nie łapiemy w topowy model oceny klienta powyżej 95%, ale w zasadzie można uzyskać finansowanie nawet mając 85%.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata