Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy - Problematyka - Pracodawca za granicą.

Napisany przez macboy
Cześć,

następująca sytuacja:

Nieruchomość - 490 000 euro
Koszty dodatkowe - 34 000 euro

Kapitał własny - 114 000 euro
Dochód - 2900 euro + 1700 euro netto

Planowane finansowanie budowy na kwotę 410 000 euro - brak kredytów, Leasingów itp.

Mój pracodawca ma siedzibę za granicą - jestem ubezpieczony społecznie i moje podatki są odprowadzane w Niemczech - miejsce pracy w Niemczech - konto w Niemczech itp. - niemiecki kontrakt itp.

Ale wiele banków, takich jak ING-DiBa czy DSL czy Santander, blokuje finansowanie budowy -> Powód: pracodawca nie ma siedziby w Niemczech

Co mogę zrobić?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jak długo już pracujesz u tego pracodawcy?

Czy na przykład jesteś w stanie udokumentować swoje dochody za pomocą miesięcznego wyciągu z konta na przestrzeni roku?

Gdzie znajduje się obiekt w Niemczech?

Napisany przez NaTwoim13
Kto im powiedział, że bank DSL nie towarzyszy tej sytuacji wyjściowej, a skąd mieli tę informację?
W banku DSL miejsce pracy może być nawet za granicą, także u zagranicznego pracodawcy. Nawet wówczas, gdy uwzględnia się kwestie podatkowe i ubezpieczenia społeczne zagranicy.
W jakim kraju znajduje się siedziba pracodawcy? Ile pracowników ma pracodawca w Niemczech? Czy chcą to ewentualnie podać, czy przekazać mi tę informację prywatnie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Noelmaxim, interpretuję to tak, że pracodawca ma stałą siedzibę za granicą.

Napisany przez macboy
Regionalne KSK przejęło finansowanie bez pytania - mimo że Interhyp zawiodło. Śmieszne, ale prawdziwe.

Napisany przez NaTwoim13

Kto im powiedział, że DSL Bank nie towarzyszy tej sytuacji wyjściowej, albo skąd mają tę informację?

W DSL Bank miejsce pracy może być nawet za granicą, nawet w przypadku zagranicznego pracodawcy. Nawet wtedy, gdy uwzględnia się kwestie podatkowe i ubezpieczeń społecznych z zagranicy.

Nie uważam tego za zabawne, wręcz zastanawiam się dlaczego skontaktowali się z Interhyp, podczas gdy potrzebują tutaj pomocy i zapytań, ale nie chcą skorzystać z propozycji finansowania. Nie są Państwo jedyni, zarówno jeśli chodzi o podejście, jak i rozczarowujące doświadczenia z Interhyp.

Już na początku nie widziałem w tym żadnego problemu i tak też powiedziałem. Szkoda czasu, który został poświęcony na zmagania z Interhyp!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata