Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Mała pożyczka od osoby prywatnej

Napisany przez Robbob
Cześć drodzy przyjaciele finansów,

mam kilka pytań..

Chciałbym wziąć mały kredyt. 2000 € wystarczyłoby, aby pokryć moje koszty.
Mam otwarte zaległości, których nie mogłem uregulować i muszę je dalej odkładać, co mnie stresuje.
Chciałbym wziąć kredyt, aby pokryć moje koszty i wreszcie mieć spokój w moim życiu codziennym. Każdy, kto miał już takie problemy, wie jak bardzo mogą one wpływać na życie..
Na razie nie chcę zbyt wiele mówić o sobie,
chciałbym raczej uzyskać od was ewentualne kontakty, aby opowiedzieć o sobie, moich dochodach, mojej przyszłości zawodowej, moich pomysłach i wizjach, a także moich wydatkach i problemach w ostatnim czasie związanych z przeprowadzką, bezrobociem partnerki i innymi sprawami.
Więc nie chcę po prostu złożyć wniosku o kredyt, a potem usłyszeć czy i jak mogę go otrzymać, lecz chciałbym aby moja historia została wzięta pod uwagę.
Bo teraz (tak mi się wydaje) mam problemy z uzyskaniem kredytu, ponieważ niedawno (przy przeprowadzce) brałem mały kredyt. Bank też nie był zbyt miły i uważał, że nie potrafiłbym rozważnie zarządzać swoimi pieniędzmi. Może miał wtedy trochę racji, źle się policzyłem, ale właśnie po to, aby uniknąć wpadnięcia w wielkie długi gdy np. muszę dopłacić za prąd, czego nie mogę zrobić, lub pojawią się opłaty weterynaryjne itp., chciałbym pozbyć się tych problemów... na razie.
Pracuję na pełen etat za 1600 zł brutto + prowizja. (branża ubezpieczeniowa)
Mam jednak koszty w wysokości około 900, które musiałem samodzielnie pokryć przez 3 miesiące, ale teraz (na szczęście) zostaną one podzielone..
Chciałbym pokazać tej prywatnej osobie jakie mam możliwości, ile zostaje mi w danym miesiącu, ile będę zarabiał w przyszłości (we wrześniu będzie to około 2200 zł brutto ogółem) i że pracuję na przykład w firmie rodzinnej i w ciągu najbliższych 4 lat zostanę mianowany junior kierownikiem oddziału i podążam ścieżką, którą chcę i muszę.
Chcę, aby brano pod uwagę więcej punktów i być może znajdzie się prywatna osoba, która zobaczy potencjał i zawrze ze mną umowę, ponieważ może to się opłacić w przyszłości.
Mam jeszcze zaległe koszty, dla niektórych może to są drobnostki, ale dla mnie nie..
Chciałbym to po prostu uregulować, aby móc zacząć i skoncentrować się na życiu i pracy, a nie myśleć jak lub skąd zdobyć pieniądze, aby ten problem zniknął.

Być może znajdzie się ktoś, kto jest zainteresowany zainwestowaniem pieniędzy w celu zarobienia odsetek.
Ktoś, kto chciałby uzyskać pełniejszy obraz i nie zostanie odstraszony tylko suchymi stwierdzeniami.
I być może będziemy mogli kontynuować współpracę biznesową w przyszłości.
Chętnie udostępnię moje informacje, mam nadzieję, że wzbudzę zainteresowanie, nawet jeśli chodzi tylko o wasze doświadczenia i to, że wszyscy będziemy rozmawiać, gdy poznamy więcej szczegółów.

Pozdrowienia

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czy nie byłoby najprostsze rozłożyć nieuregulowane pozycje na raty?

Napisany przez BenniG
Zapytaj swoich przyjaciół lub rodzinę.
Lub poproś swojego pracodawcę o zaliczkę, którą następnie spłacisz w ratach przez 6 miesięcy.

Napisany przez Robbob
Dziękuję za wasze odpowiedzi!

Może i macie rację.. najprostsze byłoby spłacenie różnych otwartych pozycji transakcyjnych ewentualnie w ratach.. Problem jednak w tym, że wtedy w tym miesiącu już prawie osiągnąłbym limit, więc potrzebuję jeszcze trochę pieniędzy na utrzymanie domu, jedzenie, picie itp...

Najchętniej chciałbym unikać zaangażowania rodziny i znajomych, bo chcę po prostu poradzić sobie własnymi siłami. Nie chcę zadłużać się, ale równie chętnie zapłacę trochę wyższe odsetki, jeśli uda mi się samemu. Tak byłoby mi lepiej.. Ale nawet to może być alternatywą, chociaż spontanicznie nikogo nie przychodzi mi teraz do głowy, kto mógłby to zrobić. Zaliczka pozostaje ostatnią opcją awaryjną, ale i tutaj pojawia się kwestia zaangażowania rodziny, czego wcale nie chcę im dodatkowo narzucać..

Czy może znacie prywatnych inwestorów?

Ale macie ogólnie rację co do tego, co jest rozsądne, jednak chciałbym poznać kogoś, kto mnie pozna i być może współpracować w przyszłości, co chciałbym omówić szczegółowo z poszczególnymi osobami osobiście

Pozdrowienia

Robbob

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Chciałbym uniknąć zadłużenia

A

Czy znasz może prywatnych inwestorów?

To samo, czy nazwiesz ich pożyczkodawcami czy inwestorami, nie zmienia faktu.

Problem polega na tym, że przez to prawie wyczerpałem budżet miesięczny, więc potrzebuję jeszcze trochę pieniędzy na pokrycie wydatków domowych, jedzenie picie itp...

Następnie powinieneś zapłacić czynsz + opłaty (prąd/co z gazem) oraz jedzenie/picie. Wszystko inne jest mniej istotne. Jeśli po tych wydatkach nie zostanie nic, dodatkowa pomoc finansowa, niezależnie od tego, od kogo, nie pomoże, bo i tak nie będziesz w stanie spłacić rat.

Skorzystaj z doradztwa finansowego lub uzyskaj pomoc tutaj:

www.forum-schuldnerberatung.de

Napisany przez Robbob
Masz rację.. Dlatego chciałbym porozmawiać osobiście z kimś, kto zna moją całą sytuację. Na przykład mam obecnie problemy, chciałbym je rozwiązać, aby spokojnie skupić się na pracy, a w najbliższym czasie otrzymam podwyżkę wynagrodzenia za kolejny tytuł, który pozwoli mi szybciej spłacić kredyt, zaliczkę lub inwestycję.

Oczywiście, to wszystko długi.. Nie mówię o ogromnym zadłużeniu. Nie planuję takiej sytuacji w przyszłości. Chcę najpierw spłacić wszystko i żyć skromnie. Zawodowo jednak rozwijać się.

Dziękuję za odpowiedź!

Pozdrowienia

Robbob

Napisany przez viktor
ich w najbliższym czasie również otrzymam podwyżkę wynagrodzenia poprzez zdobycie kolejnego tytułu, dzięki czemu będę mógł łatwiej i szybciej spłacić kredyt lub zaliczkę.

W takim razie pracodawca może być osobą, która pomoże. Podwyższone wynagrodzenie może zostać przeznaczone na spłatę.

Napisany przez xlarge
Przy wynagrodzeniu brutto 2200 € powinno zostać około 1480 € netto.
Przy kosztach w wysokości 900 € (podzielonych na pół?) powinno wystarczyć pieniędzy na spłatę rat, czy nie?

Sprawdź, czy można znaleźć tańsze oferty dla ubezpieczenia zdrowotnego/ubezpieczeń/handy/stromu/gazu.
Anuluj subskrypcje/payTV itp. Przestań palić... kino...

Pij tylko wodę z kranu - przestań jeść na mieście... sprzedaj zbędne rzeczy na eBay.

Napisany przez Martin79HN
Cześć Robbob,
myślę, że jest wielu tutaj, którzy mogą pomóc. :-)

Jednak ważne jest uwzględnienie bezpieczeństwa i prawdopodobieństwa odzyskania kapitału.
Dlatego podejście do rodziny lub pracodawcy może być opcją. Kwota kredytu jest przecież niewielka!

Uważam, że jest bardzo wątpliwe, czy w przyszłości kredyt prywatny zostałby spłacony! Problemem jest jedynie to, że w efekcie miesiąc jest już prawie na granicy

Napisany przez Inkasso-Henry

Cześć Robbob,
myślę, że tutaj jest wielu osób, które mogą pomóc. :-)

moglibyśmy pasuje chyba lepiej, czas przeszły II trybu przypuszczającego liczby mnogiej od können.

Kto by się na coś takiego zgodził? Nawet zabezpieczony zmianą, 40% odsetek i zwierzę jako zastaw, nie pożyczyłbym tam nic. Przecież kłopoty są już programowane...
Czy to tylko aby wcisnąć ubezpieczenie podczas osobistego spotkania??

Mój porad: Negocjuj z wierzycielami i w przeciwnym razie, jak już sugerowało xlarge, ograniczaj wydatki i jak najszybciej wyjdziesz z tarapatów.

Napisany przez Klaus1976
O rany, ktoś pracujący w branży ubezpieczeniowej, być może rekomendujący produkty inwestycyjne i potem ponoszący długi w wysokości 2k... Zrób to tak jak Twoja mama albo babcia. Sporządź miesięczny plan budżetu domowego. Zapisz wszystkie przychody i wydatki, a następnie zidentyfikuj lub wyeliminuj koszty (np. dostawcę prądu).

Napisany przez lotti
Porozmawiałbym z moim bankiem. Może być możliwe uzyskanie dla Ciebie debetu. Przy 1600 euro (brutto) powinieneś otrzymać około 1000 euro netto. Jeśli dotychczas odpowiednio prowadziłeś swoje konto, bank na pewno udzieli Ci debetu w wysokości 2000 euro (2 pensje netto). Jeśli ten plan nie powiedzie się, zawsze możesz spróbować ubiegać się o mały kredyt.

Napisany przez macboy
Cześć,

mogę szczególnie polecić CrossLend w przypadku małych pożyczek od osób prywatnych -> https://www.privatekreditgeber.net/, ale również Smava -> https://kredit-erfahrungen.net/smava-erfahrungen/ mój przyjaciel miał dobre doświadczenia z kwotą 3000 euro.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata