Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy Postbank finansuje Dom w wyjątkowo samotnej lokalizacji?

Napisany przez Stefan80
Cześć, jestem zupełnie nowy i mam od razu pytanie.

Znalazłem super fajny Dom, dokładnie taki, jakiego sobie życzę, w samotnej lokalizacji. Niestety mam problem – od początku sierpnia jestem związany z Interhyp z powodu tego domu. Od samego początku mówiono mi, że samotna lokalizacja jest dla większości banków kryterium eliminacyjnym :-( . Ponieważ chcę samodzielnie sfinansować ten Dom, chociaż jestem żonaty, niewiele banków chce współpracować. Dostałem tylko jedną ofertę od Commerzbank. No i dzisiaj dostałem odmowę, z powodu zbyt ciasnych obliczeń budżetowych / 96,37% wynik w rejestrze dłużników.

Dom kosztuje wraz z kosztami dodatkowymi 198 000 euro i został całkowicie wyremontowany w 2015 roku (nowy dach, nowe instalacje wodno-elektryczne... wszystko jest jak nowe!)

Dom wraz z kosztami dodatkowymi 198 000 euro
Modernizacja: 20 000 euro (jedna łazienka w stanie surowym, 2 drzwi wejściowe.. + drobne rzeczy)
Spłata istniejących kredytów 26 000 euro
W sumie 244 00 euro

Byłaby możliwość otrzymania 100 000 euro od ISB Rheinland-Pfalz, więc pozostałoby tylko sfinansowanie 144 000 euro

Teraz pomyślałem, czy moja bank Postbank zgodziłaby się sfinansować samotną lokalizację z jednym kredytobiorcą?

Ach, netto miesięcznie z dodatkiem zasiłku rodzinne wynoszą 3080 euro

O cholera, jestem tak zdezorientowany, ten Dom to po prostu marzenie, a nikt nie chce sfinansować. Czy ktoś może nam pomóc? Pilno, bo mamy umówioną wizytę u notariusza 27.09, ale jeśli do tego czasu nie znajdziemy banku, będziemy musieli porzucić nasze marzenie.

Napisany przez NaTwoim13
Stefan80,

dokładna oferta Interhyp z powodu samotnej pozycji??? I potem Commerzbank?? Dla mnie zupełnie niezrozumiałe.

Obecnie bardzo często można zauważyć, że Interhyp jest tu często wspominany, ale ich oferty i rozwiązania nie zawsze są skuteczne.

100 000 euro od ISB bez wkładu własnego???

Proszę napisać do mnie e-mailem, zajmę się tym.

Napisany przez Stefan80
Cześć noelmaxim, ISB potrzebuje 20 000 € kapitału własnego, które mogą lub powinny zostać udzielone jako pożyczka długoterminowa przez Hanseatyc. Interhyp powiedział ciężko, ponieważ: finansowanie tylko w pojedynkę mimo bycia żonatym. I pozycja samotna. Ogółem było 6 banków, które wyraziły zgodę, ale TYLKO Commerzbank złożył nam ofertę

Napisany przez NaTwoim13
ISB akceptuje kapitał własny finansowany przez osoby trzecie?

Hanseatic Bank normalnie jest traktowany jako zastępstwo kapitału własnego finansowanego przez osoby trzecie, ale czy ISB to akceptuje? Byłoby to dla mnie nowością, dobrze wiedzieć.

Proszę wysłać mi e-mail, jeśli Interhyp nie ma rozwiązania, to dla mnie nie ma to znaczenia!

Napisany przez Stefan80
Tak, pożyczka podporządkowana jest ok dla ISB.
Wysłałem Ci maila.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Nu,

ale to naprawdę dużo rzeczy naraz:

- Brak kapitału własnego
- Długi w wysokości 26 000 EUR
- Dom raczej trudny do zrealizowania w razie potrzeby

To ma być finansowanie w wysokości 135%, przy czym tylko jeden z małżonków ma finansować...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata