Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy ktoś ma doświadczenie jako kredytobiorca z auxmoney?

Napisany przez Hopper
Cześć,

chodzi o uzyskanie tańszego kredytu (bez dochodu, ale na pewno trudno, prawda?) niż kredyt studencki KfW.

Jak godnym zaufania są pożyczkodawcy? Jakie pułapki są związane z Auxmoney?

Dzięki.

Napisany przez Daukind
Jeśli dostaniesz kredyt na Auxmoney, zwłaszcza bez dochodu, tańszy(!) niż kredyt studencki KfW, zjem miotłę. Ze słuchem.

Napisany przez siscos
Finansowałem swojego bakalaureata dodatkowo obok pracy studenckiej dzięki kredytowi studenckiemu KFW, niemniej jednak miałem nadal oprocentowanie w wysokości 2,4%. Nie było żadnych problemów, mogłem elastycznie dostosowywać wypłaty i spłaty oraz okres karencji po fazie wypłaty. Po prostu trzeba było sumiennie spłacać raty. Wtedy nie ma problemów, jak to prawie z każdym dostawcą kredytów.

Składanie wniosku było proste i dość szybkie (1-2 tygodnie), co semestr trzeba przedłożyć zaświadczenie o studiach w Volksbanku. Raty lub wypłaty mogą być zmieniane na kwotę od 1.4. lub 1.10. Po okresie karencji (przypuszczam, że 6-18 miesięcy) automatycznie otrzymasz propozycję planu spłaty i raty będą pobierane. Plan ten można dostosować za pośrednictwem portalu internetowego.

Napisany przez Hopper

... podczas każdego semestru trzeba przedstawić zaświadczenie o studiach w Volksbanku. ...

Dziękuję za Twój raport z doświadczenia. OK, zgadza się to z tym, co przeczytałem na stronie internetowej kfw.

Tylko jedna uwaga na ten temat

Może to być również inny bank lub nawet Dział Studencki na uczelni. W zależności od wyboru partnera sprzedaży. Tzw. partnerzy sprzedaży działają jako pośrednicy (nie powstają dodatkowe koszty, takie jak prowizje czy coś podobnego). Pośrednictwo jest praktycznie takie samo jak przy procedurze Post-Ident podczas otwierania konta bieżącego. Sprawdzają, czy jesteś osobą, za którą się podajesz, i jeszcze raz sprawdzają, czy wszystko zostało poprawnie wypełnione.

Napisany przez macboy
Jeśli potrzebujesz informacji zwrotnych na temat doświadczeń z Auxmoney -> https://schufafreieskredit.de/auxmon...freier-kredit/, zgadza się także z doświadczeniami mojej przyjaciółki, która miała wpis w rejestrze dłużników, ale miała stałą pracę itp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata