Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Od kiedy trzeba płacić podatek od zakładów sportowych?

Napisany przez lolania
Cześć wszystkim,

stawiam zakłady od kilku lat i teraz ktoś zapytał mnie, czy płacę również podatek od zakładów? Jestem całkiem zszokowany i zastanawiam się, czy teraz muszę wszystko dopłacić, czy może jest to już uwzględnione przez danego dostawcę. Jestem niepewny, nie chcę od razu biec do urzędu skarbowego, aby zapytać, może ktoś tutaj wie i może mi powiedzieć, czy muszę to zgłosić czy nie. Dzięki

Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Dostawcy pokrywają podatek.

Napisany przez Lars04

Usługodawcy przejmują opodatkowanie.

już nie wszyscy. Nie jestem pewien, czy mogę podać tutaj nazwy.

Napisany przez Daukind

Już nie wszyscy. Nie jestem pewien, czy mogę podać tutaj konkretne nazwy.

Tak, wszyscy. Jednakże istnieją bukmacherzy, którzy ponoszą podatek sami i nie przekazują go klientom.

Napisany przez Lars04

Wszystko jasne. Istnieją jednak bukmacherzy, którzy sami ponoszą podatek i nie przekazują go klientom.

Dokładnie tak. Niektórzy sami go pokrywają, inni nie. Zrozumiałem Twój zdanie tak, że zawsze go pokrywają. To mój błąd...

Napisany przez Andy34
Witam wszystkich,

więc moje informacje mówią, że nie trzeba więcej płacić, tak jak powiedzieli już Lars i Daukind, oczywiście są jeszcze miejsca, gdzie trzeba zapłacić, ale myślę, że to też nie potrwa długo. Znane firmy bukmacherskie na pewno już tego nie wymagają. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zajrzyj na https://fussball-wetten.biz/wettsteuer/, tam znajdziesz wszystko, co musisz wiedzieć, między innymi również dostawców, którzy nadal muszą płacić podatek. Obstawiłem teraz od 5 miesięcy i zauważyłem, że gdy idziesz do punktu, to na pewno pobierają podatek, ale jest inaczej, gdy zawierasz zakłady online :-) Po prostu przeczytaj ten link, a znajdziesz tam wszystko, co chcesz wiedzieć.

Życzę Wam miłego wieczoru

Napisany przez macboy
Podatek od zakładów - zobacz tutaj https://wettsteuer.com/ - zawsze jest pokrywany przez bukmachera lub pobierany od twojego zakładu lub wygranej. Sam nie musisz opodatkować swojej wygranej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata