Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: 1000€ / 3 lata / 0% RRSO

Napisany przez M4rvin
Cześć!
Jest ta oferta kredytu 0%. Co stoi na przeszkodzie, żeby skorzystać z niej i umieścić środki na koncie oszczędnościowym?

Pozdrowienia, Marvin

Napisany przez siscos
Załóżmy, że rzeczywiście mówimy o 0% (odniesione do wszystkiego). Dlaczego więc nie oszczędzać pieniędzy samemu/miesięcznie (1000 euro można szybko uzbierać), zamiast zobowiązywać się do instytucji finansowej, która z pewnością zostawi ślady w rejestrze Schufa i zmusza do płatności w sposób ograniczający elastyczność?

Napisany przez credere
Cześć,

moje konto oszczędnościowe oferuje obecnie atrakcyjne oprocentowanie w wysokości 0,001% rocznie. W zasadzie nie ma sensu nawet rozważać inwestowania. Nawet gdybyś otrzymywał 1%, mówilibyśmy o 0,83 euro odsetek miesięcznie. Myślę, że każdy może zrezygnować z takiego zysku.

Pozdrowienia

Napisany przez M4rvin
Oczywiście, negatywna historia kredytowa jest irytująca...

To było po prostu pytanie, przecież bank na razie nic nie zarabia, oprócz reklamy i moich danych.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@M4rvin, istnieje pewien nieporozumienie. Bank wpisze kredyt do Schufa jako zwykłe rozliczenie kredytowe.
To nie ma nic wspólnego z negatywną oceną w Schufa.
Pozytywny wpis ratalnego kredytu w Schufa nie jest niczym złym.
Jednakże, duża liczba różnych rat kredytowych to już inna sprawa.

Napisany przez Tikonteroga

Cześć!
Jest ten kredyt 0%. Co stoi na przeszkodzie, aby go wziąć i zgromadzić na rachunku oszczędnościowym?

Pozdrowienia Marvin

Hej,

Ten kredyt również widziałem na porównywarce kredytów. Miałem również pomysł, aby zainwestować ten kredyt na rachunku oszczędnościowym przez 4 miesiące po stosunkowo wysokiej stopie procentowej (1,1%) i skorzystać z niego w przyszłym roku jako dodatkowej spłaty (pełnej dodatkowej spłaty na 01.01.) dla mojej nieruchomości.

Podobno podczas składania wniosku o ten kredyt istnieje kilka haczyków, a instytucja finansowa bardzo uporczywie próbuje wcisnąć różne ubezpieczenia kredytowe. Na przykład, jeśli zgodzisz się na otrzymywanie comiesięcznego wyciągu z konta, to kosztuje to kilka euro za wyciąg.

W końcu zrezygnowałem z tego pomysłu i założyłem tylko konto oszczędnościowe.

Pozdrowienia

Napisany przez M4rvin
No dobrze, zawsze jest jakiś haczyk!

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Tikonteroga, w jakim banku założyłeś konto oszczędnościowe?

Jaki oprocentowanie otrzymujesz?

Napisany przez M4rvin
Chyba w Audi/VW Banku. Dla nowych klientów cztery miesiące 1,1%.

Wydaje mi się, że w Audi/VW Bank. Dla nowych klientów cztery miesiące 1,1%.

Trafiłeś w dziesiątkę.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Cześć,

Widziałem również ten kredyt na porównywarkach.

Następnie zrób wniosek i sprawdź, czy wciąż obowiązują 0%, ponieważ warunki często prezentowane na tych porównywarkach to od x% oprocentowania.....

Wniosek o to najpierw i sprawdź, czy te 0% nadal obowiązują, ponieważ warunki, które są prezentowane na tych portalach porównawczych, często są od x% oprocentowania.....

Naprawdę są to 0%. Można też odznaczyć wszystkie ubezpieczenia kredytowe. Jedno ubezpieczenie jest zaznaczone domyślnie! Jednakże wykorzystanie 1000 EUR nie jest dowolne. W warunkach umowy wymienione są różne zakazy dotyczące sposobów wykorzystania.

Napisany przez xlarge
Przy pożyczce w wysokości 1000€, ulokowanej na 4 miesiące przy stopie oprocentowania 1,1%, mówimy o 91,7 centów na miesiąc - być może po odliczeniu podatku od zysków kapitałowych/awans/ podatku kościelnego ...
to po prostu zależy, jak długo zajmie to czasu -> płaca godzinowa powyżej płacy minimalnej? - Własny nakład pracy i nakład pracy u pożyczkodawcy/rachunku oszczędnościowym - Brać pod uwagę wpis do rejestru dłużników.
Dla mnie nie byłoby warto 3,67€ przez 4 miesiące (po odliczeniu około 1€ podatków).

Napisany przez Option
xlarge mówi to.
To można szybciej zdobyć zbierając butelki i bez wpisu w rejestrze Schufa

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata