Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie nie jest równe ubezpieczeniu.

Napisany przez Bitte
Chciwość jest fajna, ale ma duże wady.

Oczywiście, Internet jest dobry do szybkiego sprawdzenia, ale gdzie jest wtedy szczegółowe doradztwo?

Ten, kto naprawdę chce mieć coś dobrego, powinien zachować 1 dzień w roku na dokładne konsultacje, gdzie szybko można zobaczyć, co zawiera dana polisa ubezpieczeniowa.

Mała historia z mojego życia. Jestem ubezpieczony w tej samej firmie od 37 lat (Mecklenburgische Versicherung) i jestem bardzo zadowolony, czyli przedstawiciel robi wszystko dobrze! Każdego roku pojawiają się tematy, które wymagają korekt, ale nie wszystko jest możliwe! Jedyna rzecz, która mnie irytuje w mojej firmie, to brak oferty ubezpieczenia dla starych lub młodych pojazdów. Wtedy pojawia się WGV, dzięki czemu mam dwie firmy ubezpieczeniowe, co z gruntu nie jest błędem.

Chciałem to po prostu powiedzieć, ponieważ w wielu tematach poruszane są kwestie dotyczące ubezpieczeń samochodowych. Osobiście uważam, że niezależnie od tego, jakim pojazdem się jeździ, odpowiedzialność cywilna, Assistance, bezskładkowa polisa OC powinny być zawsze wliczone w ubezpieczenie do wieku 20 lat. Po 20 latach należy rozważyć ubezpieczenie AC z opcją składki własnej oraz oczywiście w przypadku nowych pojazdów (do których nie należę). Jeżdżę tylko używanymi samochodami z drugiej lub trzeciej ręki (ale to jest inna sprawa).

Napisany przez Hanomag

Jedyne, co mnie irytuje w moim ubezpieczeniu, to brak stawek dla starych samochodów lub aut z klasyiką. W tym miejscu wchodzi do gry WGV, więc mam dwa ubezpieczenia, co w sumie nie jest złe.

Mój syn niedawno ubezpieczył stary samochód w WGV. Udzielono mu tylko OC, a jeśli chodzi o AC, zalecono mu OCC. Ponieważ było to zbyt drogie, zdecydował się na tańsze ubezpieczenie OC w WGV.

Napisany przez Bitte
Mam samochód z 1989 roku (sportowy samochód z epoki) i ubezpieczenie w Mecklenburgische na 6 miesięcy pełnego AC z własnym udziałem w wysokości 300 euro, AC bez własnego udziału, assistance i OC kosztuje mnie 980 euro. Natomiast jeśli ubezpieczę samochód w WGV, zapłacę tylko 375 euro za 6 miesięcy!! Bez wiązania z warsztatem i wszystkie usługi są takie same jak w Mecklenburgische. Wada polega na tym, że muszę dodać do ubezpieczenia w WGV swojego Mini Coopera, który codziennie używam. To mnie trochę powstrzymuje, dlaczego to działa tylko w ten sposób.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata