- śr paź 19, 2016 3:15 pm
Witaj, właśnie skończyłem studia, dostałem pracę i staram się uporządkować moje życie codzienne. Obecnie szukam taniego ubezpieczenia samochodu, ale mam problem, ponieważ firmy, do których zwróciłem się o ofertę, odmawiają mi lub nie chcą uznawać przejechanego przeze mnie czasu. Oto co się dzieje: Od 18 roku życia miałem samochód. Był on zarejestrowany na nazwisko mojego ojca, ja także byłam współwłaścicielem. Po 8 latach wyjechałem na 3 lata za granicę (przerwałem studia, sprzedałem samochód i podróżowałem). Za granicą również miałem swój własny samochód (jako właściciel i zarejestrowany na mnie). Teraz wróciłem i od półtora roku jeżdżę starym autem mojej ciotki (tak to się ułożyło). ubezpieczenie i wszystko inne jest prowadzone na jej nazwisko, ponieważ gdybym chciał skorzystać z ofert innych ubezpieczycieli, miałbym wszędzie stawkę początkującego kierowcy - czyli 240 procent. Czy da się to zrobić inaczej?? Przecież jeździłem regularnie samochodem zarówno w Niemczech, jak i za granicą, co zostało udokumentowane, i nie jestem nowicjuszem ani początkującym. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Aha, mam 33 lata, jeśli to ma znaczenie.
Dzięki. Leo
Dzięki. Leo