Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Nowy materac i stelaż do łóżka.

Napisany przez lolania
Cześć,

gdzie można się udać, jeśli potrzebna jest nowa materac i nowa stelaża? Nie powinno to być cokolwiek, ale już dobrej jakości i powinno wytrzymać. Materac powinien być dobry dla pleców i niezbyt twardy. Chyba istnieją określone stopnie twardości. Co możecie mi polecić? Dzięki.

Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Czy nie chcesz najpierw odpowiedzieć na pytania dotyczące drukarki laserowej, zanim zadasz tutaj następne zupełnie niewykonalne pytanie?

Napisany przez Paddy007
Nie, nie chce, być może to jest nowy wątek i albo go odpowiadasz, albo nie. Jeśli jest dla ciebie nie do udzielenia odpowiedzi, po prostu to zostaw. Ty też nie możesz wszystkiego wiedzieć. Może się zdarzyć. Nie przejmuj się.....

@TE: Twardość materaca zazwyczaj zależy od twojej wagi. Nie jestem ekspertem jak Daukind, ale możesz pójść do Matratzen Concord i dać się doradzić, ale tutaj hardcore fani materaców raczej odradzają, bo dla wielu jest za tanio. Sklep specjalistyczny powinien ci pomóc, ale będzie drożej. Najlepiej skonsultuj się tam. Przy wyborze materaca i stelaża możesz wydać sporo pieniędzy, a wypróbowanie przed zakupem jest obowiązkowe.

Napisany przez xlarge
W moim przypadku wystarcza IKEA - można je również wypróbować, a jeśli po 2-3 miesiącach pojawią się problemy, można je zwrócić.

Napisany przez Charisama
Przyjdź do duńskiego sklepu z łóżkami i wypróbuj. Trudno jest znaleźć powszechne zalecenia, ponieważ jedni wolą twardsze materace, a inni miękkie...

Napisany przez Lars04
DLaczego nie zerkniesz na oferty obejmujące oba produkty? Czasami dostawcy oferują rabaty za zakup maty i stelaża jednocześnie. Jednakże jest to możliwe tylko w przypadku zakupu maty i stelaża w zestawie. Sprawdziłem oferty i trafiłem na stronę allnatura.de, gdzie obecnie otrzymujesz nawet do 8% zniżki przy zakupie takiego zestawu. Niestety musisz się pospieszyć, ponieważ oferta wygasa 31.10.2016 roku. Wybór materacy i stelaży jest bardzo duży, więc masz sporo miejsca do manewru. Moja sugestia: dowiedz się, jaki stopień twardości materaca jest dla Ciebie najlepszy i wybierz coś od Allnatura.

Napisany przez Projekt84
Poszedłbym również do sklepu specjalistycznego i wypróbował różne materace. Nie wyobrażam sobie, że można dobrze ocenić jakość leżenia online.

Napisany przez Solid_Sneaky
Moim zdaniem najlepiej jest udać się do specjalistycznego sklepu i poprosić o poradę. Istnieje tak wiele rodzajów materacy z różnymi materiałami i właściwościami, że trzeba po prostu je wszystkie przetestować. Zajrzyj do dowolnego sklepu w swojej okolicy i wypróbuj kilka z nich. W sklepie leżysz na materacu tylko przez kilka minut, więc trudno jest wyrobić sobie rzetelne zdanie. Lepiej byłoby, gdybyś mógł testować materac przez kilka dni w swoim łóżku. Niektóre sklepy oferują taką usługę, a obecnie także wiele sklepów internetowych. Podczas zakupu zwróć uwagę na twardość materaca, każdy producent podaje inne informacje na ten temat, a twardość nie jest taka sama we wszystkich materacach. Na przykład jeśli śpisz na boku, będziesz potrzebować miększego materaca, a jeśli na plecach, raczej twardszego. Ponadto liczy się również twoja waga. Osoby o większej masie ciała powinny wybrać twardszy materac, a osoby lżejsze - miększy. Dlatego w łóżku małżeńskim zaleca się stosowanie dwóch oddzielnych materacy, ponieważ często uwzględnia się tutaj różnice w masie ciała i różne pozycje snu. W internecie można na przykład znaleźć kalkulator twardości materaca, należy jednak pamiętać, że każdy producent podaje własne informacje. Dlatego ten kalkulator podaje tylko orientacyjną wskazówkę, czy powinieneś raczej kupić twardy czy miękki materac.
Jeśli chcesz kupić porządny materac, musisz liczyć się z wydatkiem około 400-500€ plus stelaż.

Napisany przez Lars04
Czy te wskazówki były pomocne? Jestem ciekawy, na jaką materac się zdecydowano.

Napisany przez Bienchen
Mogę Ci tylko polecić osobistą konsultację w Dänisches Bettenlager, nigdy jeszcze tam się nie zawiodłem

Napisany przez Gell
I dlaczego nie zwycięzca testu w Stiftung Warentest za 199 euro?
https://www.bett1.de/produkte/bodyguard-matratze
więcej informacji:
https://www.focus.de/finanzen/news/ei...d_4701057.html

Napisany przez Mounten1986

I dlaczego nie wybór testu Stiftung Warentest za 199 euro?

ponieważ budżet i indywidualne potrzeby nie mogą być uogólnione. To, co jest zwycięzcą testów dla jednej osoby, nie musi nim być dla innej, ponieważ ma odmienne nawyki snu (plecy, bok, brzuch) oraz różne wagi i odczuwanie miękkości/twardego.

Napisany przez manniboi
Matyka laserowa! Taaaak

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata