Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Bank Sparda wypowiada SpardaSparCard.

Napisany przez alfsusi
Cześć wszystkim,

jestem trochę zaskoczony, ponieważ moje poszukiwania w sieci nie przyniosły rezultatu. Dlatego pomyślałem, że zarejestruję się tutaj na forum.

Co do rzeczy:

Dnia 12.10.16 otrzymałem list od mojego banku. W temacie napisano z SpardaSparCard staje się SpardaPlus, pomyślałem ok, nie zmienia się zbyt wiele. Niestety, okazało się inaczej, w dalszej treści listu stwierdzono, że mój kontrakt zostanie wypowiedziany na dzień 31.1.2017, a wypłaty z bankomatu za pomocą karty Sparda nie będą już możliwe. Owszem, moje środki zostaną przesłane na konto SpardaPlus, ale jeśli chcę wypłacić pieniądze, nie będzie to możliwe o dowolnej porze przez 24 godziny, tylko będę musiał udać się do okienka bankowego.

Według informacji pracownika banku, nie będzie również więcej nowej karty oszczędnościowej. Jestem związany z bankiem Sparda od około 30 lat, a teraz praktycznie zamykają funkcję książeczki oszczędnościowej.

Czy ktoś z Was wie, czy mogę zażądać, aby bank Sparda przelał moje oszczędności na nowe konto w innym banku, nie chcę kontynuować mojego konta po styczniu 2017.

Pozdrowienia, Susi

Napisany przez Bitte
Poszukałbym innej banku i otworzył tam nowe konto, informując jednocześnie, że wszystkie dane w poprzednim banku mają zostać usunięte.

Napisany przez alfsusi
Cóż, to nie odpowiedziało na moje pytanie w moim wątku

Napisany przez peer
Jakie dokładnie jest problem? Karta oszczędnościowa wydaje się być kontem oszczędnościowym niezależnym od konta bieżącego w Sparda. I nie jest zbyt atrakcyjna. 3-miesięczny okres wypowiedzenia, w przeciwnym razie maksymalnie dostępne 2000€, oprocentowanie 0,01%. Więc po prostu można otworzyć dowolne konto oszczędnościowe do oszczędzania. Sparda już zakończyła umowę. Dlatego przelij pieniądze na swoje konto bieżące i stamtąd dalej na nowe konto oszczędnościowe. Tam oprocentowanie jest nieco lepsze i zawsze możesz mieć dostęp do całych swoich pieniędzy. Na przykład: DKB Visa. Obecnie oferuje 0,4% oprocentowania i możesz w dowolnym momencie bezpłatnie wypłacać pieniądze na całym świecie z bankomatu. konto prywatne jest dostępne bez opłat. Czy go potrzebujesz, czy też zdecydujesz się zatrzymać konto w Sparda, zależy od ciebie. Pozdrawiam, Peer

Napisany przez alfsusi
Dziękuję Ci Peer. Nie mam konta w banku Sparda, mam jedno w Postbank, jedno w comdirect, jedno w netbank. DKB to dobry pomysł. Po prostu zdenerwowało mnie, że bank Sparda po prostu likwiduje stare, sprawdzone konta oszczędnościowe (niezależnie od oprocentowania). Mam tam konto oszczędnościowe od 40 lat!

Napisany przez DryFarm
Po pierwsze, zabezpieczenie miejsca pracy... :-) W przeciwnym razie skorzystaj z oszczędności w Twoim banku.

Napisany przez 2Escorpio

Mam tam konto oszczędnościowe od 40 lat!

Nikogo to już nie interesuje... Jedyna wyjątkowa sytuacja to gdy masz kilka milionów zgromadzonych w banku.

Alternatywą dla DKB jest karta kredytowa Ikano Bank Mastercard z oprocentowaniem 0,1%... To jest mniej niż w DKB, ale pozwala zaoszczędzić Ci (jeśli zrezygnujesz od początku z limitu kredytowego) dwa wpisy w rejestrze światowej organizacji baz danych kredytowych (Schufa) (konto bieżące i karta kredytowa @DKB)

Napisany przez ADMCI4
W momencie wypowiedzenia i tak będzie konieczne przeprowadzenie rozliczenia rachunków. Do tego czasu naliczone odsetki zostaną przelane na Twoje konto referencyjne. Możesz jednak poinformować swój bank, że rozliczenie rachunków powinno być dokonane na rzecz wskazanego przez Ciebie konta. Jeśli chodzi o alternatywne oprocentowanie: Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad spółdzielniami mieszkaniowymi? Więcej odsetek, ale brak gwarancji depozytów!

Napisany przez alfsusi
Nie, jeszcze nie zajrzałem, ale dziękuję za wskazówkę :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata