Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta przedpłacona Mastercard z procedurą 3D Secure?

Napisany przez Hohnepippel
Cześć,

jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam jeszcze 1 pytanie na dziś:

Czy ktoś zna dostawcę (wirtualnej) karty prepaid Mastercard, który obsługuje procedurę 3D-Secure + pozwala na natychmiastowe doładowanie (przelewem Plus lub Giropay)?

Do tej pory miałem kartę prepaid Mastercard od Skrill (poprzednio Moneybookers), która działała, niestety nie obsługiwała tej procedury 3D-Secure, która jest wymagana przez coraz więcej sklepów internetowych.

Niestety, udało mi się znaleźć tylko LBB, która oferuje taką kartę. Niestety, nie można jej natychmiast naładować, a także nie jest zbyt tania.

Czy ktoś więc zna takiego dostawcę? Odpowiednik VISA byłby dla mnie również w porządku, o ile ich system zabezpieczeń jest obsługiwany, a szybkie doładowanie jest możliwe.

Dzięki

Napisany przez Lars04
Czym jest procedura 3D Secure? Nigdy o tym nie słyszałem... chyba mieszkam za księżycem. Powinienem się przenieść.

Cześć Lars04,

https://de.wikipedia.org/wiki/3-D_Secure

Podczas przeglądania linku właśnie przeczytałem, że 3-D Secure dotyczy kart Visa, a w przypadku Mastercard wygląda to inaczej. Mój mały błąd. Ale w kontekście mojego pytania jest to nieważne.

Napisany przez Lars04
Super Dziękuję za informację^^

Byłoby super, gdyby ktoś mógł teraz podać mi informacje, o które prosiłem...

Napisany przez Lars04
Już sprawdzałeś MywireCard? Tylko nie wiem, czy oferują tę metodę płatności

Nie rób tego.

Napisany przez 2Escorpio
Polecam unikanie korzystania z 3D Secure, ponieważ tam następuje zmiana odpowiedzialności na końcowego klienta.

W innym przypadku nie mogę polecić karty, która zawiera wszystko... W przypadku większości występują problemy z 3D Secure lub natychmiastowym doładowaniem.

radzę Ci zrezygnować z korzystania z 3D Secure, ponieważ tam zachodzi odwrócenie odpowiedzialności na końcowego klienta.

Dziękuję za radę. Ale wiele sprzedawców internetowych oferuje płatności kartą kredytową tylko w połączeniu z tymi systemami zabezpieczeń. W takim razie tam praktycznie nie można płacić kartą kredytową

Napisany przez ADMCI4
Krótka poprawka: Nie ma odwrócenia odpowiedzialności na klienta. To bank ponosi odpowiedzialność za szkody wynikłe z przypadku 3D Secure. Następnie bank spróbuje zaspokoić swoje roszczenia u Ciebie. Jeśli jednak spełniłeś swoje obowiązki ostrożności, bank nie ma prawa roszczeń. Nic Ci się wtedy nie stanie. W normalnych transakcjach e-commerce bez 3D Secure zawsze odpowiedzialny jest sprzedawca za szkody. Dlatego zazwyczaj w interesie sprzedawcy jest korzystanie z procedury 3D Secure.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata