Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Oferta przekształcenia LBS

Napisany przez UnitySquad
Cześć wszystkim,

LBS proponuje mi zmianę mojego dotychczasowego planu oszczędnościowego Riester Zuhause Flex 5L (214) na plan Riester Zuhause Direkt 10 (240).
Umowa oszczędnościowa ma spłacić kredyt przedterminowo do 31.07.2024.

Na pierwszy rzut oka nie widzę dla siebie żadnej wady, ale dlaczego LBS miałoby mi coś dać?
Dodatkowe opłaty za nowe zawarcie umowy również nie występują, ponieważ suma oszczędności pozostaje taka sama.

Czy ktoś może znaleźć haczyk?

Do wiadomości załączam ofertę zmiany oraz plan oszczędzania w starym i nowym planie.

Dziękuję!

UnitySquad

Napisany przez NoPlan
Nie jestem ekspertem, ale od razu zauważam, że oprocentowanie Twojego konta w obecnym umowie wynosi 0,25%, a w nowej umowie tylko 0,10%. To skłoniłoby mnie do zastanowienia. Ale może ktoś, kto ma większą wiedzę, będzie mógł coś więcej doradzić.

Napisany przez uwehaensch
Faktycznie, istnieje niewiele różnic, jeśli chodzi o ...
Generalnie oba są raczej średnimi ofertami (w tym 2% składki, oprocentowanie kredytu)

A przede wszystkim, po co jest ubezpieczenie w fazie pożyczkowej?
Jeśli to jest polisa na życie z malejącą sumą ubezpieczenia - zdecydowanie za droga.

Napisany przez UnitySquad
Umowa jest teraz taka, jaka jest, niestety. Ale czy przeszlibyście na nową ofertę?
Tak, oprocentowanie rachunku oszczędnościowego jest niższe, ale i tak muszę użyć umowy oszczędnościowej do spłaty finansowania wstępnego.
W końcu decyduje dla mnie tylko stopa spłaty kapitału?

Napisany przez NoPlan
No cóż, nie do końca. Oprocentowanie kapitału jest ważne, ponieważ wyższe oprocentowanie kapitału pozwala szybciej osiągnąć minimalną kwotę oszczędności i w rezultacie szybciej otrzymać kredyt budowlany, co oznacza, że ​​możesz szybciej zacząć spłacać kredyt hipoteczny i ostatecznie stać się wolny od długów. Jednak w twojej nowej ofercie stopa spłaty jest znacznie niższa niż w twojej obecnej taryfie, co oznacza, że mimo niższego oprocentowania kapitału w rezultacie oszczędzasz pieniądze. Niemniej jednak uważam, że LBS nie zaoferowałaby ci oferty, gdyby to dla nich nie miało sensu. Jednak w tej chwili także nie widzę haczyka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata