Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukiwany kredyt prywatny.

Napisany przez lauraj1990
Cześć,
Nadal poszukuję prywatnego kredytu od osoby prywatnej w wysokości 35 000€. Czy jest tutaj ktoś, kto mógłby coś takiego zrobić? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi, proszę również o wiadomości prywatne. Dziękuję bardzo.
Edytuj/usuń wpis Edytuj Odpowiedz Bezpośrednio Odpowiedzi Cytuj wybrany wpis

Napisany przez alexaja5501
Cześć,

Mam ten sam problem. Potrzebuję również pożyczki od osoby prywatnej do osoby prywatnej. Czy sprawdziłeś już wszystkie banki?! Być może szwajcarska pożyczka?

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
@alexaja5501, czym się zajmujesz zawodowo? Jak wyglądają Twoje przychody i wydatki? Na co będzie przeznaczony kredyt?

Napisany przez Lars04
Nie mogę sobie wyobrazić, żeby ktoś się tam znalazł. Przecież zazwyczaj nie zna się ludzi tutaj. A może się mylę?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak, z reguły spośród 100 osób 100 to oszuści, którzy dalej okradają ludzi, pobierając opłaty z góry i opowiadając bajki.
Od 1991 roku nie znam nikogo, kto udzielałby dobrowolnie pożyczek i kredytów bez wcześniejszego zabezpieczenia.

Napisany przez matti85
Już powiedziałem ci to prywatnie, ale jedynym wyjściem jest doradztwo w sprawie długów.

Długi w wysokości 35 000 € na coś? Tak, tego nikt dokładnie nie wie.

Do tego brak zabezpieczeń i dochód niewiele powyżej granicy egzekucji komorniczej.

Jeśli pani się wyprowadzi do własnego mieszkania, raty będą ledwo do uregulowania. Dodatkowo maksymalna rata w wysokości 350 € oznacza okres spłaty ponad 8 lat bez odsetek.

Nikt nie wie, czy historia kredytowa w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa) jest czysta.

Następne zagrożenie polega na udzieleniu pożyczki, poprawieniu się historii w Biurze Informacji Kredytowej i na dodatek skumulowaniu nowych długów.

Podsumowując: Ten, kto wydał 35 000 € na konsumpcję, nie wiedząc nawet na co, jest jasnym kandydatem do szybkiej prywatnej upadłości. Być może bolesna lekcja przyniesie jakieś uzdrowienie i pewni ludzie obudzą się wreszcie do życia.

Już wiem, na co. Gdybym chciał(a) usłyszeć twoją opinię jeszcze raz, to już bym to powiedział(a). Ale najważniejsze, zawsze trzeba coś skomentować.

Napisany przez matti85
No cóż, to są fakty.
Fakty są takie:
0 zabezpieczeń
35 000€ długów
Dochód nieco powyżej limitu zajęcia komorniczego
Banki nie udzielą Ci kredytu z powodu nadmiernego zadłużenia.
A każdy, kto w ogóle pomyśli o pożyczeniu Ci pieniędzy, będzie chciał wiedzieć, na co zostały zaciągnięte długi.

Napisany przez Daukind
Wybierz bogatego mężczyznę albo zbankrutuj. Innych opcji nie masz. Tak po prostu jest. Czy ci się to podoba, czy nie.

No, zobaczymy. Naprawdę wszyscy tu bardzo mili.

Napisany przez matti85
Przyjazny?

Jesteśmy uczciwi. Prawda nie zawsze smakuje dobrze. Dopóki tego nie przyjmiesz, nic się nie zmieni.

Myślisz, że nagle ktoś tu wokół zjawi się i pożyczy Ci 35 000 €?

Wolałbym obstawić je w ruletkę na czerwono albo czarno. Tam mam szansę 50:50.

Twoje szanse na zobaczenie tych pieniędzy po 12-15 latach zbliżają się do zera.

Napisany przez matti85
Mam jeszcze na szczęście inną opcję inwestycji.

Ale jeśli muszę wybrać między tymi dwoma, wole 50:50.

To naprawdę miłe. Baw się dobrze

Napisany przez Tikonteroga
Jeśli dobrze zrozumiałem i dochód wynosi nieco ponad 1000 EUR, uważam, że mało prawdopodobne jest, aby ktoś dał ci tak dużo pieniędzy. Widzę raczej ryzyko, że ktoś może wykorzystać Twoją sytuację i zaoferować Ci umowę, zgodnie z którą ostatecznie będziesz musiał oddać dużo więcej niż 35 000 EUR.

Czy istnieje możliwość, że Twoi (bliżsi) krewni lub przyjaciele pożyczą Ci pieniądze lub przynajmniej ich część? Być może możesz również zaoferować w zamian usługę, taką jak zrobienie zakupów dla babci i dziadka, prace w ogrodzie, sprzątanie...

Napisany przez Lars04
Jeżeli dobrze zrozumiałem i dochód wynosi niecałe 1000 EUR, uważam, że mało prawdopodobne jest, aby ktoś dał ci tak dużo pieniędzy. Widzę raczej ryzyko, że ktoś wykorzysta twoją sytuację i zaoferuje ci umowę, w ramach której ostatecznie będziesz musiał spłacić znacznie więcej niż 35 000 EUR.

To niestety tak właśnie będzie wyglądać na końcu. A dodatkowo, kto potrzebuje 35 000 euro przy tak niskich dochodach? Może ktoś, kto nie potrafi rozważnie gospodarować pieniędzmi albo ktoś, kto prywatnie jest głęboko w tarapatach.

Być może Twój pracodawca mógłby udzielić Ci bezodsetkowego pożyczki. pożyczka ta byłaby ograniczona kwotowo i stanowić tylko ułamek 35 000 EUR, ale mogłbyś spłacić lub refinansować część długu za jednym razem. Nie wiem, skąd się wzięły te długi, ale być może musisz płacić odsetki lub opłaty związane z windykacją. Dodatkowe koszty mógłbyś zatem zredukować...

Napisany przez 2tneub
Nie mam pojęcia, co wszyscy mają z pożyczkami pracodawcy. Być może jest to powszechne w korporacjach, ale w małych i średnich przedsiębiorstwach dotyczy to na pewno tylko pracodawców, którzy mają nadmiar płynności finansowej.
Jeśli chodzi o wynagrodzenie, podejrzewam, że pracodawca nie jest zbyt łagodny. (Chyba że tygodniowa liczba godzin pracy jest bardzo niska)
Być może jednak pracodawca jest rzeczywiście pierwszym punktem kontaktu, ale nie z powodu pożyczki, a ze względu na podwyżkę wynagrodzenia.

No cóż, zanim zdecydujesz się na lacha piranha lub nierzetelną bankę, pracodawca może być lepszym wyborem. Przynajmniej można spróbować porozmawiać i dowiedzieć się, jakie są dostępne opcje w tej sprawie...

Oczywiście podwyżka pensji byłaby również sensowna, ale pracodawca na pewno nie potroi pensji. Jednak jeśli można co miesiąc dodatkowo spłacać 20, 30 lub 50 EUR, to oczywiście bardzo dobrze. W takiej sytuacji każdy euro się liczy!

Napisany przez matti85
To sprawia trudności, gdy wśród długu w wysokości 35 000 znajduje się także pożyczka od pracodawcy.

Napisany przez Jules0605
Cześć wszystkim Mam nadzieję, że tutaj również znajdę to, czego szukam. W moim przypadku chodzi o to, że w ciągu nadchodzących 2 tygodni oczekuję wypłaty z mojego dziedzictwa (część obowiązkowa), i szukam kogoś, od kogo mogę prywatnie pożyczyć 6000 €. Mój samochód się zepsuł, a moja praca zależy od niego. Oczywiście oddam całą kwotę wraz z dodatkowym bonusem w ciągu 14 dni. Liczę na odpowiedzi. Pozdrowienia

Napisany przez 2utopus
6000€ to dużo pieniędzy na naprawę samochodu - czy nie możesz ustalić raty lub opóźnionej płatności za 2 tygodnie ze warsztatem?

Napisany przez Jules0605
Chodzi o nowy zakup, nie o naprawę. Naprawa nie miałaby sensu.

Napisany przez 2titan1981
Dispo, kredyt od krewnych, pozostaje w rodzinie, porozumieć się z sprzedawcą w sprawie płatności ratalnych, zabezpieczenie w postaci użyteczności. Skorzystać z kredytu ramowego

Napisany przez 2utopus
Jules0605 pisze:
Płacę oczywiście w ciągu 14 dni pełną kwotę z bonusem.

Czyli płacisz 6000€ i bonus w wysokości dodatkowych 6000€ - czyli razem 12000€?
Za tę cenę można wynająć samochód na 2 tygodnie.

Napisany przez Marc2512
...lub zgłosić 14 dni urlopu, lub przejść na kwarantannę.

Napisany przez Gambuser28
Podobny problem tutaj,
Jestem 20-letnią opiekunką i szukam prywatnego pożyczki w wysokości 750-1000€, która zostanie spłacona w ciągu 6 miesięcy.
Mam stałą pracę i mogę ją bezpiecznie spłacić.
Oczywiście zostanie podpisana odpowiednia umowa, a oprocentowanie może być omówione prywatnie.
Czekam na poważne propozycje.

Z poważaniem

Napisany przez Sephir0th
Aby zacytować użytkownika @tneub:

# Ustalenie raty z wierzycielem
# Wykorzystanie oszczędności
# Wykorzystanie debetu
# Poproszenie banku o kredyt
# Poproszenie krewnych
# Poproszenie przyjaciół
# Zastawienie przedmiotów o wartości w lombardzie, które komornik nie może zająć
# Podjęcie dodatkowej pracy za 450 do 520 euro
# Skorzystanie z doradztwa kredytowego

Są to możliwe kroki, w tej dokładnie tej kolejności. W tym forum nie udzielamy prywatnych pożyczek, zwłaszcza jeśli te kroki wcześniej nie doprowadziły do celu.

Napisany przez 2tneub
Sephir0th pisze:
Chcąc zacytować @tneub:

Nie chcę przypisywać sobie piór obcych. To była lista od Tytana.

Napisany przez shyloKing
Gambuser28, czego dokładnie oczekujesz?

Umowa na 750 euro na dumne 6 miesięcy wydaje się teraz mało wiarygodna. Pamiętaj, że prywaci nie mogą konkurować z bankami, to zbyt problematyczne. W twoim przykładzie oznacza to 125-166 euro miesięcznie. Jeśli dodamy teraz 20% odsetek (jako przykład, najwyższa stawka banków przy najniższej wiarygodności kredytowej, międzynarodowo nawet dochodzi do 30% [Bank Grameen]), otrzymamy około 150-200 euro miesięcznie (20% przykład, pełne obciążenie).

Czy byłbyś w stanie zwrócić 900-1200 euro w pełnym zakresie na 6 miesięcy? Bądźmy szczerzy, przy tej stawce nie jestem pewien, czy szukasz prywatnego pożyczkodawcy czy po prostu mesjasza/darczyńcę.

Napisany przez Sephir0th
[cytat=tneub]
Nie chcę ozdabiać się obcymi piórami. To była lista od Tytana.
[/cytat]
O, przepraszam. To dotyczy przede wszystkim @Tytana. Lista jest tak czy inaczej dokładnie właściwa!

Napisany przez 2utopus
Gambuser28 pisze:
Podobny problem tutaj,
Jestem 20-letnim pracownikiem opieki i szukam prywatnego pożyczki w wysokości 750-1000€, która zostanie spłacona w ciągu 6 miesięcy.

Więc 14 dni i 6 miesięcy to dla mnie nie jest podobne. Po co jest taka duża suma pieniędzy potrzebna?

Cytat od Gambuser28

Jestem na stałe zatrudniony, co oznacza, że mogę spokojnie zapłacić.

Ale to nie zależy tylko od etatu - ale także od wysokości dochodu (granica zajęcia egzekucyjnego?) i innych zobowiązań.
Jeśli możesz z pewnością zapłacić (i to zrobić), każdy bank z pewnością chętnie pomoże.

Cytat od Gambuser28

Oczywiście zostanie zawarta odpowiednia umowa a odsetki mogą być omówione prywatnie. Czekam na poważne odpowiedzi.

Prywatne i poważne brzmią trochę sprzecznie... jak planujesz spłacić odsetki?
Ja osobiście szukałbym dodatkowej pracy za 1000€ (np. w branży gastronomicznej - wiele możliwości pracy wieczorami/w weekendy) i po 2 miesiącach ten temat byłby za mną.

Napisany przez shyloKing
I jeśli z powodu pracy nie masz czasu na dodatkową pracę, możesz zajrzeć w wolnym czasie na eBay-Kleinanzeigen w sekcji Verschenke, co warto znowu wystawić na sprzedaż na eBay (platforma aukcyjna). W ten sposób można szybko zarobić 1k. Balans między pracą a życiem i tak dalej.^^

Jak już wspomniałem, jeśli warunki są odpowiednie, nie ma nic przeciwko znalezieniu kogoś, kto chętnie pożyczy Ci 750/1k.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata