Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Doniczki: Szukam dobrych dostawców.

Napisany przez Andy34
Cześć kochani,

Muszę przenieść swoje rośliny do nowych doniczek, więc przy okazji chciałbym też kupić nowe donice. Już byłem w sklepie budowlanym, ale powiedzmy sobie szczerze, pięknie to wygląda inaczej. ;-) Gdzie jeszcze można pójść, chętnie także online - chociaż nie jestem pewien co do transportu. Nie chciałbym w końcu zobaczyć, że w pudełku leży mnóstwo małych kawałków. Rozumiecie, o co mi chodzi, prawda?^^

Najlepsze pozdrowienia

Napisany przez BenniG
Do wysyłki mam również coś dobrego do dodania.

Moje miasto postanowiło udekorować się na 10-dniowe święto ludowe i zakupiło około 1,5 metrowe donice okrągłe o szerokości 1 metra u góry i 80 cm u dołu. Następnie postawiono je na różnych wyspach na drogach, być może 20-30 sztuk w całym mieście.

Dostawa podwoiła koszty całej akcji. Donice trzeba było odebrać z Włoch.
Nikt nie przewidział kosztów eksploatacji. Oczywiście musiano je obsadzić, pielęgnować i podlewać. Ale niejednokrotnie ludzie wpadali na pomysł ich przewrócenia.

Napisany przez Lars04
Do dostawy mam również coś dobrego do dodania.

Moje miasto postanowiło ożywić się na 10-dniowym festynie ludowym i zakupiło około 1,5 metra wysokie, góra 1 metr szerokie i dół 80 cm szerokie okrągłe donice. Zostały one następnie umieszczone na różnych wyspach drogowych, być może 20-30 sztuk w całym obszarze miasta.

Dostawa podwoiła koszty całej akcji. Donice kwiatowe musiały zostać odebrane z Włoch.
Nikt nie przewidział kosztów związanych z dalszą konserwacją. Oczywiście musiały zostać zasadzone, pielęgnowane i podlewane. Ale często ludzie wpadali na pomysł ich przewrócenia.

Myślę, że to, co dotyczy wysyłki w Twojej historii, nie ma zbyt wiele wspólnego z tym, co chciał wiedzieć Andy. Jednak obawy prawdopodobnie są takie same dla obu przypadków. Też bym się martwił, gdybym zamówił coś w tej kwestii. Ponieważ każdy zna warunki transportu DHL. Inne firmy logistyczne są jednak gorsze, o to nie chodzi. Opakowanie musi być odpowiednie, wtedy nie ma powodów do niepokoju.

Jakiś czas temu szukałem też doniczek na kwiaty i ponieważ jestem dosyć wybredny, miałem trudności z ich znalezieniem. Szukałem czegoś kwadratowego w kolorze czerwonym. Większość nie miała odpowiednich rozmiarów ani odpowiedniego koloru. Ostatecznie trafiłem na https://www.pflanzkuebel.com/ i poszukiwania dobiegły końca. Jakość i ceny są bardzo dobre, a oferta pokazuje, że jest tam coś dla każdego, co uważam za wspaniałe. Nie musisz się martwić o dostawę, donice są bardzo dobrze zapakowane i wytrzymują wiele. Łącznie zamówiłem 6 różnych donic, wszystkie dotarły nietknięte. Nie trzeba więcej mówić, prawda?

Napisany przez Projekt84
W naszych sklepach budowlanych jest świetny wybór, niedawno sami coś kupiliśmy. Może sprawdź jeszcze w innych sklepach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata