Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Możliwość inwestycji dla osób prywatnych

Napisany przez Marc33
Uwielbieni członkowie forum,

w moim finansowaniu budowy mam możliwość dokonywania wysokich nadpłat. Na koniec roku byłoby to warte T€ 100.

Jeśli ktoś szuka rozsądnej lokaty (o czasie trwania do lata 2024 r.), mógłby to być interesujący alternatywny sposób dla obu stron. Ja obniżę moją istniejącą stopę procentową, a inwestor będzie mógł osiągnąć rozsądną stopę procentową przy bezpiecznej inwestycji.

Czas trwania musi być do lata 2024 r. Płatności odsetkowe i ewentualne spłaty mogą być ustalone według życzenia. Oczywiście mogę udostępnić rozsądne dokumenty poważnemu zainteresowanemu.

Dla kogo byłoby to interesujące?

Pozdrowienia,

Marc

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Marc33, jaka jest idea stojąca za tym? Czy ktoś zdecyduje się na dodatkową spłatę pożyczki u Ciebie? Wątpię, że ktoś się na to zgodzi. Jaki zabezpieczenie ma inwestor, który rezygnuje z pieniędzy do 2024 roku, abyś potem zwrócił tę dodatkową spłatę?

Napisany przez Marc33
@Specjalista od bankowości: Na pewno znasz ten kolorowy wachlarz praw zabezpieczenia kredytów, które są dostępne ;-)

Słowo wierzyciel pochodzi zresztą od wiary (w spłatę). Niektórzy wierzyciele decydują się na dodatkowe zabezpieczenia. Prawidłowy dłużnik może zaspokoić oba te aspekty.

Napisany przez 2tneub
Prawdopodobnie można to zrobić raczej w ramach rodziny, z rodzicami, dziadkami itp.
Miałem te same myśli dotyczące mojego kredytu KFW.

Napisany przez 6Bankkaufmann

Der Begriff Gläubiger stammt übrigens von Glauben

@Marc33, moja poprzednia szefowa z działu wewnętrznego banku zawsze mówiła: Jesteśmy wierzycielami, a nie wspólnotą wierzących.
Jak zauważył tneub, rozwiązanie rodzinne jest zdecydowanie godne rozważenia.

Napisany przez Hanomag

Jak już wspomniano, rozwiązanie rodzinne zdecydowanie byłoby do rozważenia.

Jeśli to byłoby opcją, Marek nie zapytywałby tutaj. Chociaż moja rodzina pomagała mi przez pięć lat, zabezpieczonej umową, z odsetkami korzystnymi dla obu stron, to niekoniecznie mogę tego polecać. Pomimo rzeczywistych warunków, zdarzyło mi się usłyszeć kilka głupich uwag po drodze. Gdy jedno z moich dzieci kupiło działkę budowlaną, nagle krewny poczuł chęć budowy domu dla swojej córki. Na szczęście dla niego, umowa miała już prawie wygasnąć po pięcioletnim okresie. Na szczęście przyjaciel z dzieciństwa pomógł mi wyjść z tarapatów. W międzyczasie udało mi się sfinansować pozostałe potrzeby bardzo korzystnie w moim banku.
Mogę tylko polecić uregulowanie tej sprawy w sposób oficjalny, poprzez umowę z określonym okresem trwania i zabezpieczeniami. Zwłaszcza w przypadku rodziny, często jesteśmy przy tworzeniu umów bardziej hojni, co później może nam zaszkodzić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata