Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Od agenta ubezpieczeniowego do brokera ubezpieczeniowego.

Napisany przez ZzZeppo
Dzień dobry koledzy.

Dziś zwracam się do was z nadzieją na otrzymanie konkretnych odpowiedzi.

Jestem niezależnym pośrednikiem ubezpieczeniowym, działającym jako zastępca. Po prawie 5 latach postanowiłem zostać maklerem ubezpieczeniowym. W czasie mojej pracy jako zastępca pisałem umowy dla głównego pośrednika.

Moje pytanie brzmi, czy mogę zabrać tych klientów za zgodą?

Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno i czekam na odpowiedź.

Bardzo dziękuję.

Napisany przez Perentino
Jeśli dobrze rozumiem twoje pytanie, chodzi o to, czy możesz przejąć klientów dotychczasowego głównego przedstawiciela do swojej bazy klientów za ich zgodą?
Ogólnie radziłbym skonsultować się z profesjonalistą; czy jesteś pewien, że twój obecny kontrakt z głównym przedstawicielem nie zawiera klauzuli, która zabrania takich działań?
Pozdrawiam

Napisany przez ZzZeppo
Cześć Perentino.
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Właśnie tak zrobię.
Teraz pojawił się u mnie inny problem.
Czy po natychmiastowym wypowiedzeniu umowy a ewentualnym zapisie w rejestrze AVAD mogę nadal pracować w branży?
Dziękuję bardzo i pozdrawiam

Napisany przez Daukind

Czy po otrzymaniu wypowiedzenia bez wypowiedzenia i potencjalnym wpisie do rejestru AVAD nadal mogę pracować w branży?
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Nie mam pojęcia, kto mógłby chcieć nadal współpracować z Tobą po negatywnym zgłoszeniu AVAD. Nie ma ogólnego zakazu.

Napisany przez Perentino

Cześć Perentino.
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Postąpię zgodnie z nią.
Teraz pojawił się u mnie inny problem.
Czy po otrzymaniu nagłej wypowiedzenia umowy i ewentualnym wpisie do AVAD mogę nadal pracować w tej branży?
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Choć nie jestem pewien, czy jest to optymalne rozwiązanie dla Ciebie, rozważyłbym je mimo to, dlatego chciałbym je przedstawić:
Czy już otrzymałeś lub podpisałeś wypowiedzenie? Jeśli nie, sugerowałbym omówienie z pracodawcą możliwości zawarcia ugody. W ramach tego porozumienia można ustalić różne kwestie, choć nie jestem pewien, czy potencjalny wpis do AVAD jest włączony w te ustalenia. Mimo tego, moim zdaniem warto spróbować.
Jeśli to możliwe, musiałbyś się dokładnie poinformować. Zawartość umowy, poszczególne klauzule i ustalenia są kluczowe, warto rozważyć to tylko wówczas, gdy dalsza praca w tej branży jest od tego zależna. (Co, według mojego zrozumienia, ma miejsce w przypadku wpisu do AVAD, czy nie?)
Trochę poczytałem na ten temat i natrafiłem na ten artykuł.
Wszystkiego dobrego na przyszłość! Pozdrawiam

Napisany przez ZzZeppo
Teraz przekazałem całą sprawę mojemu prawnikowi.
Wypowiedzenie bez wypowiedzenia zostało mi już przedstawione i podpisałem je. Nic nie można na to poradzić.
Mam teraz świadomość negatywnego wpisu w AVAD: zerwane zaufanie między przedstawicielem a zastępcą.
Czy mogę nadal pracować w branży z takim wpisem? Chciałbym bardzo kontynuować pracę! Polubiłem ten zawód.
Dziękuję bardzo

Napisany przez viktor
Czy jako agent nieruchomości otrzymuje się stałą pensję, czy tylko prowizje za wykonaną pracę?
Jeśli ktoś rezygnuje lub zostaje zwolniony, czy nadal otrzymuje prowizje, czy odbiera je wyłącznie pracodawca? Byłoby to niesprawiedliwe, ponieważ agenci byliby ciągle wymieniani.

Napisany przez Matthew Pryor
Jeśli zwolnisz się lub zostaniesz zwolniony, prowizje zostaną dalej wypłacone,
lub otrzyma je wyłącznie pracodawca?
Nie, prowizje będą przekazane organizacji charytatywnej według wyboru odpowiedniego ubezpieczyciela.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata