Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: ubezpieczenie emerytalne związane z funduszami

Napisany przez dallas
Cześć, założyłem w Victoria Versicherung ubezpieczenie emerytalne związane z funduszami od roku 2004 do roku 2052, ale nie jestem już pewien, czy zrobiłem właściwie. Mam te 3 fundusze: MEAG Nachhaltigkeit MEAG EuroInvest MEAG GlobalWachstum Obecnie wpłacono 4800 € Wartość wykupu 1660 € Płacę co miesiąc 100 € Co powinienem zrobić? 1. Kontynuować 2. Ustawić na bezpłatne 3. Zrezygnować! Dlaczego wartość wykupu jest tak niska? Kto zna fundusze MEAG, czy są dobre czy złe. Co sądzisz o ubezpieczeniach w Victoria? Kto może mi pomóc, abym podjął właściwą decyzję. Proszę o poważne porady. Pozdrowienia, dallas

Napisany przez helmut dietrich
Cześć dallas! Naturalnie nie jestem ekspertem finansowym, ale Twój wartość wykupu jest cholernie niska, to zaledwie jedna trzecia dotychczas wpłaconych składek. Z wpłaconych składek pewne sumy idą jeszcze do maklera jako prowizja, opłaty za zarządzanie ubezpieczeniem również trzeba opłacić, a ryzyka są również odejmowane z Twoich pieniędzy. Słyszałem, że może to wynosić od 20 do 30 procent całej kwoty. Tylko pozostałe pieniądze (70 lub 80%) są inwestowane! Dlatego wartość wykupu jest tak niska. Możesz po prostu złożyć darmowe zapytanie o ofertę na stronie www.lv-doktor.com, aby sprawdzić, ile jeszcze możesz odzyskać z umowy. Tam jest także numer telefonu, zadzwoń po prostu. To bez zobowiązań. Nic więcej nie mogę Ci teraz powiedzieć, poza tym, że to naprawdę szkoda, że tak niewiele zostaje ze swoich własnych pieniędzy. Jeśli zapytasz tam, daj mi znać, czy warto. Pozdrowienia od Helmuta

Napisany przez FCMP
Cześć, Twój wartość odkupu jest prawdopodobnie tak niska, ponieważ wówczas najpierw spłacone zostały opłaty, a następnie rozpoczęła się faza oszczędzania. Tak było przez pewien czas... Dzisiaj jest to trochę inaczej... a dodatkowo znajdujemy się w samym środku wspomnianego kryzysu finansowego, co oczywiście wpływa na stopę zwrotu. Mój zalecenie: Sprawdź fundusze i ewentualnie zmień, jeśli są złe. Trzymaj się! Było już tak wiele kryzysów i ożywień! Skorzystaj z efektu średniorocznego szacunkowego! Nigdy nie sprzedawaj w czasach słabych rynków! Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Beitragsfrei brzmi dobrze na pierwszy rzut oka. Niestety, według ubezpieczeń, w czasie zwolnienia z opłat nie jesteś już ubezpieczony. Jeśli chodzi o wypłatę (w przypadku zgonu). Oczywiście nie życzę tego nikomu. Ubezpieczyciel nic nie zaoferuje! Z poważaniem

Napisany przez Dasdi1970
*jednak nie jestem już pewien, czy zrobiłem dobrze. Nie, ale o tym za chwilę... *Mam te 3 fundusze: *MEAG Zrównoważony *MEAG EuroInvest *MEAG Globalny Wzrost Te trzy fundusze są, dajmy na to, suboptymalne ;-) Ale w przypadku polis Victoria nie ma nic innego. Trzeba jeść to, co jest podane na stół. *aktualnie wpłacono 4800€ *wartość wykupu 1660€ *płacę każdego miesiąca 100€ *Co mam zrobić? *1. Pozostawić jak jest *2. Zamrozić składki *3. Zrezygnować! Rezygnować! *Dlaczego wartość wykupu jest taka niska? *Co sądzisz o ubezpieczeniach Victoria? Wartość wykupu byłaby równie katastrofalna w przypadku wszystkich innych towarzystw. Jednakże złe aktualne kursy akcji również mają swoje znaczenie. Victoria nie jest tam dużo lepsza ani gorsza od innych. Znam alternatywy, które mają mniejsze wahania, koszty jedynie 5% (zamiast 30%), lepsze wyniki i są znacznie bardziej elastyczne. Jeśli masz w tej sprawie pytania, proszę o kontakt mailowy. Nie prowadzę tutaj bezpośredniej reklamy. Mogę jedynie powiedzieć, że od 14 lat w tej branży nie mogę już z czystym sumieniem sprzedawać ubezpieczeń na życie i rent jako produktów emerytalnych moim klientom. Pytanie: Gdybym dzisiaj zaoferował Ci umowę o następujących danych: Umowa trwa 30 lat. Jeśli masz szczęście, dostaniesz średnią wygraną po 30 latach, a jeśli masz pecha, nic nie dostaniesz. W pierwszych 10 latach zawsze otrzymasz mniej, niż wpłaciłeś. Czy zdecydowałbyś się na coś takiego? Oczywiście nie! Ale dokładnie taki masz przypadek! Czas więc wyciągnąć wnioski. Pozdrowienia Matthias

Napisany przez ADMCI4
Ja tam również podpisałam tę samą polisę emerytalną! Ale czy można to uznać za właściwe, że wartość funduszu jest pomniejszana o opłaty storno w przypadku zawieszenia składek??? Bo w 2006 roku poinformowano mnie, że jedynie wartość funduszu jest pomniejszana o opłaty storno w przypadku rozwiązania! Teraz w 2009 roku także w przypadku zawieszenia składek ???? To śmierdzi nieco podejrzanie??? Kto może udzielić mi na to odpowiedzi??? bernie01@gmx.de Dziękuję!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata