Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finansowanie samochodu dla przyszłego żołnierza na czasowość

Napisany przez Geldhahn
Hej drodzy użytkownicy forum,
obecnie szukam instytucji finansowej, która udzieli mi kredytu na nowy samochód.
O mnie:
Mam 26 lat, od 01.01.2017 jestem żołnierzem na czas określony na początek na 12 lat.
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to możliwe (ewentualnie ktoś może wiedzieć gdzie) uzyskać taki kredyt?
Potrzebna kwota to 7000 EUR.
Zostałem zwolniony z powodów operacyjnych w listopadzie, więc jestem zarejestrowany jako osoba poszukująca pracy do rozpoczęcia służby.
Otrzymałem od Bundeswehry wszystkie wiążące dokumenty dotyczące rozpoczęcia służby z podaniem przyszłego wynagrodzenia.
Proszę nie rozpoczynać dyskusji na temat czy naprawdę potrzebujesz samochodu lub podobne.
W tej chwili nie mam pojazdu, miejsce służby jest bardzo trudno dostępne pociągiem, a jazda samochodem byłaby znacznie lepsza czasowo na powrót do domu do mojej rodziny każdy weekend (podróż pociągiem 6 godzin, a samochodem tylko 3) i moja rodzina nie może przeprowadzić się za mną z powodu pracy mojej żony.
Może ktoś tutaj może mi pomóc.
Pozdrowienia

Napisany przez MagicMike
Nie bierz kredytu na samochód.

Napisany przez matti85
Wow Mike, co za oświadczenie. Na pewno pomagasz mu całkowicie.
A teraz jestem ciekawy uzasadnienia.
I 7 000 € nie są przesadzone za młodocianego używanego auta.

Napisany przez Inkasso-Henry
7.000 to jednak znacznie za dużo, jeśli się nie ma nic. Jedź pociągiem, państwo nawet udziela dodatkowej dotacji!!

Napisany przez Geldhahn
Napiszę to chętnie jeszcze raz, chciałbym wtedy otrzymać odpowiedzi od kogoś, kto również może lub chce odpowiedzieć na moje pytanie.
A 7 000 EUR to kwota, którą chciałbym zainwestować w sensowny i długoterminowo odpowiedni samochód dla siebie i mojej rodziny.
Z dochodów od stycznia powinno to być także dobrze finansowane.
Nie mam ani wiedzy, ani ochoty na kupowanie tak taniego auta na czas przejściowy, w którym potem mógłbym zatopić cenę zakupu i pieniądze na ewentualne naprawy. Pieniądze zostałyby w ten sposób znacznie bardziej sensownie zainwestowane w solidne finansowanie.
Podróżowanie pociągiem, jak wspomniano we wcześniejszym poście, nie wchodzi w grę, ponieważ 6-godzinna podróż nie opłaca się każdego weekendu dojazdu do domu ani po prostu nie jest możliwa.
I nie chciałbym zostawiać mojej żony całkowicie samą.
Dodatkowo, koszty podróży koleją zawsze są pokrywane, także dla kierowców.
Pozdrawiam serdecznie

I nie chciałbym zostawiać mojej żony samą.

Na pewno ma Pani rachunek bankowy, więc spróbowałbym najpierw w swoim miejscowym banku.

Być może wybrał Pan niewłaściwą pracę, jako żołnierz w służbie zagranicznej, szukając sponsora na Learjet i 6 tysięcy litrów paliwa na weekend w domu? Podstawowe szkolenie już ukończył?

Napisany przez EasyD
Faktem jest niestety, że obecnie będąc osobą poszukującą pracy, bardzo trudno będzie znaleźć bank, który udzieliłby im kredytu.

Jeśli znajdą bank, który zgodzi się udzielić finansowania, to z dużym prawdopodobieństwem będzie to kredyt z bardzo wysokim oprocentowaniem. Czy może być alternatywą poczekanie na poprawę swojej sytuacji finansowej przed ubieganiem się o kredyt z korzystniejszym oprocentowaniem?

Czy można zaangażować swoją żonę w tę sprawę? Czy pracuje zawodowo?

Napisany przez xlarge
Jak wygląda sprawa odprawy ze starej firmy? Czy jest jakieś wsparcie finansowe od urzędu pracy? Być może rodzice/przyjaciele mogliby pożyczyć coś na początek? (lub wystąpić jako poręczyciele?) Przecież prawdopodobnie nie jest się natychmiast zatrudnionym na 12 lat w Bundeswehrze - na pewno istnieje jakiś okres próbny?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
.....podwójnie

Proszę nie prowadźmy dyskusji na temat czy naprawdę potrzebujesz samochodu lub podobnych.
Obecnie nie mam pojazdu, miejsce pracy jest bardzo trudne do osiągnięcia pociągiem, a podróż samochodem byłaby znacznie bardziej korzystna czasowo dla powrotu do mojej rodziny każdego weekendu (podróż pociągiem trwa 6 godzin, samochodem tylko 3) i moja rodzina nie może przenieść się ze względu na pracę mojej żony.

Niestety to zawsze wygląda tak samo..... Kiedy mówi się Potrzebuję samochodu, ludzie natychmiast blokują się na tym i chcą usłyszeć tylko jak, a nie czy, i nie dopuszczają do siebie innych opinii czy myśli.
Jesteś przecież żołnierzem na czas określony, masz 6 miesięcy okres próbny, dodatkowo musisz też pełnić służbę w weekendy. Zacznij od tego i zobacz, jak się to wszystko potoczy, zamiast zadłużać się, zanim cokolwiek się stanie......
Pewnie można znaleźć małe używane auto za 1.000-2.000 EUR z przebiegiem poniżej 100.000 km.
Problemem jest to, że obecnie nie spełniasz kryteriów kredytowych banków.

Napisany przez Geldhahn
Niestety nikt tutaj nie znalazł się, kto ewentualnie rozwiązałby podobny problem, ale znalazło się wielu, którzy kwestionują sam zakup.
Jak już wspomniano, podjąłem decyzję o zakupie.
W związku z powyższym, temat można zamknąć, dziękuję.
Z poważaniem

Cześć drodzy użytkownicy forum,
1.) obecnie poszukuję instytucji finansowej, która udzieliłaby mi kredytu na nowy samochód.

2.) Czy ktoś może mi powiedzieć, czy jest to możliwe (ewentualnie czy ktoś wie gdzie), gdzie mogę dostać taki kredyt?
Potrzebna kwota to 7000 EUR.
.
3.) Być może ktoś tutaj może mi pomóc.
Pozdrowienia

do1: chciałby? lepiej byłoby otrzymać.
do2: Bank macierzysty, inaczej nie mam pomysłu.
do3: Niestety, ja nie.

Napisany przez siscos
Ponieważ i tak nie dostaniesz kredytu:
Kup Mazdę 6 Diesel 2.0l z lat 2002-2008 za 1000-2000 euro. Prezentuje się świetnie, świetne wyposażenie i stosunkowo tani w utrzymaniu. Ponadto idealny do jazdy na długie dystanse.

Napisany przez 2tneub
Pomijając fakt, że uważam Mazdę 6 również za dobrą, uważam, że większość wpisów to po prostu bzdury i nadmierna pewność siebie.

Do tej pory rzadko brałem kredyty. Oprócz kredytu hipotecznego na Dom oraz krótkoterminowej 0% finansowania (gdzie nie chciałem wyciągać pieniędzy z funduszy), wziąłem tylko jeden kredyt. Był to kredyt samochodowy, aby dostać się do mojego miejsca pracy.

Tego rodzaju kredytu nie powinno się traktować jako kredyt konsumencki, lecz jako inwestycję umożliwiającą podjęcie pracy. Przewoźnik, który finansuje swój samochód ciężarowy, robi to samo.

Warto zwrócić się zarówno do banku hipotecznego, jak i do typowych banków samochodowych (np. Santander, CreditPlus itp.). Jeśli samochód jest kupowany poprzez dealerów samochodowych, warto zapytać o finansowanie bezpośrednio tam.

Napisany przez Tikonteroga
O ile pamiętam, dawniej jako żołnierz można było otrzymać od pracodawcy pożyczkę (bezprocentową?).
Może warto się zorientować, czy to nadal możliwe ....

Całkowicie poza tym, że uważam Mazdę 6 za dobrą, moim zdaniem większość postów to po prostu złom i gadanie mądrali.

No cóż,
ja także nie mam nic przeciwko finansowaniu samochodu, pod warunkiem, że mieści się w granicach rozsądku i nie jak często, że samochód za 20 000 EUR musi być rozsądnym wyborem, bo wszystko inne to po prostu złom....
W tym przypadku jest inaczej, ale patrząc z czysto logicznego punktu widzenia, OP jeszcze nawet nie zaczął swojej pracy, nie mówiąc o zdaniu okresu próbnego, a już chce zadłużyć się z góry. Myślę, że takie 1-2 miesiące można najpierw przepracować i się przyjrzeć. Wtedy zacznie wpływać również pieniądze, a sytuacja się zmieni.
TYLKO: Tak jak często bywa, nie chce się tego słyszeć i oczywiście są bardzo ważne powody, dlaczego teraz koniecznie trzeba kupić na [url]kredyt[/url].....

Napisany przez 2tneub
Żeby pozostać przy moim przykładzie, przewoźnik potrzebuje najpierw swojego samochodu ciężarowego, zanim będzie mógł przewieźć swoje ładunki.
Może jeszcze dałoby się dowieźć każdą paletę jogurtu osobno do klienta, ale nie byłoby to opłacalne, tak samo jak dodatkowe 6 godzin spędzonych w pociągu.
Gdy ma się tylko weekend, to dodatkowe 6 godzin spędzone z rodziną to skarb.
Spróbuj jechać u nas po autostradzie w piątek popołudniu. Zobaczysz, kto jest dojeżdżającym do pracy i widzi rodzinę tylko w weekendy. Wtedy trzeba jechać kolumną z prędkością 180-200 km/h.
Jeśli partnerka/partner ma pracę, co powiesz na to, żebyście wzięli wspólnie kredyt albo żeby ona/ on wystąpił/a jako poręczyciel?

Napisany przez BenniG
Przykład kompletnie nie pasuje! Spedytor potrzebuje ciężarówki (o ile nie chce użyć innego środka transportu), aby wykonywać pracę. Dla żołnierza zawodowego samochód to jedynie zysk na elastyczności, komforcie i czasie. A co gdyby utknął w korku weekendowym?

Co jednak stanie się, gdy autor wątku nagle zda sobie sprawę, że widzenie swojej żony przez 60 godzin tygodniowo nie wystarcza? Albo co, gdy zorientuje się, że praca jest zupełnie inna niż się wcześniej wyobrażał?

Wtedy znajdzie się w kłopocie! Bez pracy, ale z kredytem samochodowym! Jasne, to tylko 7 000 €, ale gdyby autor wątku mógł szybko znaleźć inną pracę, pewnie by ją przyjął.

Napisany przez 2tneub
@benny
Nadal tego nie rozumiesz
Dla autora pytania istnieje tylko opcja praca + samochód lub brak pracy.
Nie rozumiem, po co ta bezsensowna dyskusja.
Nie przyczyniasz się nic do pytania autora.

Napisany przez 2tneub
Nikt z Was nie zapytał, gdzie mieszka TE i gdzie znajduje się koszary.
Kiedyś mieszkałem na wsi, rano jeździł tam autobus szkolny, a po południu wracał. Jeśli go nie złapiesz, musisz iść pieszo albo pojechać taksówką.
Koszary zazwyczaj nie znajdują się w samym centrum dużego miasta.
Uważam, że to straszne, jak tutaj dyskutuje się o sposobie życia ludzi, nie pytając nawet, w jaki sposób podjęto decyzję.

Napisany przez BenniG
Wspaniały mężczyzna podejmuje pracę, która przez 12 lat będzie oznaczała dla niego rozłąkę z żoną na około 100 godzin tygodniowo. To daje ogólnie 55 200 godzin.
Jeśli teraz w pierwszym miesiącu pojedzie pociągiem zamiast brać kredyt, straci na to zaledwie 12 godzin. To stanowi zaledwie 0,2 promila jego czasu pracy.
W pierwszym miesiącu będzie mógł ocenić, czy jest dla niego w ogóle możliwe żyć przez 12 lat prawie 100 godzin tygodniowo oddzielony od swojej żony, czy praca jako żołnierz mu odpowiada.
Oczywiście później może prosić o przeniesienie się lub jego żona może się przeprowadzić w pobliże koszar, ale nie mamy więcej informacji.
Ale być może w koszarach pracuje również ktoś z tego samego regionu, wtedy na pewno uda się zorganizować wspólny dojazd i straty czasu będą jeszcze mniejsze.
Przecież też nie kupuję sobie domu w nadziei, że jutro wygram w lotto.
Moja rada brzmi więc:
Zapytaj swoją żonę o te 7000 €. Ona na pewno ma takie oszczędności.
Jeśli twoja żona ma dość zaufania do ciebie, wtedy na pewno pożyczy ci pieniądze, a nakład pracy nie będzie duży, a spłata elastyczna.

Napisany przez Geldhahn

Moja rada więc brzmi:
Zapytaj żony o te 7 000 €. Na pewno ma taki malutki zastrzyk gotówki.
Jeśli twoja żona ma dość zaufania do ciebie, na pewno pożyczy ci pieniądze, a cały wysiłek nie będzie taki duży, a spłata elastyczna.

O, nie wpadłem jeszcze na ten pomysł, oczywiście moja żona ma wiele pieniędzy leżących bezczynnie *Ironia off*
Naprawdę smutne, że moje pierwotne pytanie zostało zignorowane przez wielu tutaj, a każdy musi udawać doradcę finansowego lub kaznodzieję moralności.
Wszystko zostało dokładnie przemyślane przeze mnie i moją żonę, koniec, reszta nie powinna być waszym problemem. Ale jeśli tak jest, chętnie to napiszę na forum.

@tneub: Małemu aniołkowi nie zaszkodziłoby zadać sobie pytanie, gdzie mieszka i czy NA PEWNO chce wykonywać tę pracę, jeśli miejsca szkoleń i zadań są aż tak daleko. O jej, co za bzdura. Nic z tego nie będzie. Jeździć pociągiem, gratis. Bycie żołnierzem zawodowym i rodzina się nie zgadzają!

Napisany przez 2tneub

@tneub: Bengelchen mogło również zapytać siebie, gdzie mieszka i czy naprawdę chce wykonywać tę pracę, skoro miejsca szkoleniowe i zastosowania są tak daleko. Bahh, co za miałkość. Tam nic się nie dzieje. Jazda pociągiem, za darmo. Zawodowy żołnierz i rodzina się nie da!

Rzadko spotyka się takie bzdury.
Po pierwsze, tylko beneficjenci służby wojskowej jeżdżą za darmo koleją, a po drugie, TE może mieć tyle żon i dzieci, ile chce, to nie twój interes.
Czytanie pytania, zrozumienie pytania i udzielanie na nie odpowiedzi to nie widzę jako twoje mocne strony.
Gdyby tutaj osoba pobierająca zasiłek Hartz 4 napisała, że potrzebuje auta, aby dostać się do urzędu, wtedy zrozumiałbym odpowiedź, ale ten pan chce pracować.
Potem ma (oby wystarczająco dużo) dochodów, aby spłacać swoje raty. Czego chcieć więcej.

Oprócz tego koszty podróży pociągiem zawsze są zwracane, nawet dla osób podróżujących własnym samochodem.
Pozdrawiam

Masz jeszcze jakieś pytania?
Nie?
Odejdź!

Napisany przez 2tneub
Jeśli dobrze się zorientowałem, to dla zawodowych żołnierzy i żołnierzy na czas określony nie przysługują koszty podróży, ale tylko tzw. Geldnachweis (trennungsgeld), o ile istnieje własne gospodarstwo domowe.
Jednak ma to niewiele wspólnego z kosztami podróży, a raczej z utrzymaniem własnego gospodarstwa domowego.
Możesz jednak samodzielnie jeszcze raz sprawdzić.

Rzadko czytałem taki absurd.
Jestem w pełni na tak, zaczynając od pierwszego postu. Jeśli chcę spędzać czas z moją rodziną, nie powinienem podejmować pracy na platformie wiertniczej lub wydobywczej na morzu, również praca jako pilot lub kapitan jest mniej odpowiednia, często dłuższa nieobecność. Odradzam także pracę lekarza, przynajmniej w szpitalu są to kłopotliwe dyżury, ale przynajmniej wszystko dobrze płatne i szybko kredytowalne.
Powinno się to wszystko wcześniej przemyśleć. Potem ci faceci siedzą w gabinecie i narzekają na PTSD, cała ta krew i mózg, flaki wszędzie, nie mogą spać i na pewno nie mogą pracować...
O dziecku nie ma nawet mowy:
I już w sumie nie chcę zostawić mojej żony samej.
Pojęcie rodzina jest obecnie dość rozciągliwe.
Życzę mu dużo zabawy ze swoim młodym używanym, co za neologizm!

Napisany przez 2tneub

i moja rodzina nie może za mną nadążać z powodu pracy mojej żony.

Zdajesz sobie sprawę, że swoim stwierdzeniem pozbawiasz duży odsetek pracowników prawa do życia rodzinnego?
Twoje wyliczenie jest bowiem niepełne. Do tego dochodzą jeszcze liczni pracownicy budowlani, którzy przez cały tydzień są wysyłani w różne części Niemiec, jak również inne zawody, które są delegowane gdzieś do klienta (np. konsultanci IT) i prawdopodobnie wiele innych.

Ja jako kobieta z dziećmi zinterpretowałabym teraz to zdanie.

Czy zdajesz sobie sprawę, że swoim stwierdzeniem pozbawiasz dużej części pracowników prawa do rodziny?

Na pewno nie jest to moim zamiarem. Niestety, jak wspomniałeś, w naszym społeczeństwie jest tak, że bardzo trudno pogodzić pracę i rodzinę. Wiele z tych prac jest również słabo płatnych, mam tutaj na myśli personel opiekuńczy itp. Na szczęście u nas było możliwe zrealizowanie klasycznego modelu z jednym dochodem, ale udało się to tylko dlatego, że nigdy nie wkraczaliśmy w takie kłopotliwe sytuacje. Jedynym kredytem, jaki kiedykolwiek wzięliśmy, był na nasz Dom. Wprowadziliśmy się tam ze skandynawskimi meblami z litego drzewa, oczywiście moglibyśmy zatrudnić dekoratorkę i wszystko pięknie udekorować, ale za cenę zależności od pracy i banku.
Naprawdę najlepsza rada dla autora pytania pojawiła się na samym początku:
MagicMike
Liczba postów 131 od 30.01.2016
Nie powinieneś brać kredytu na samochód.

Nigdy nie zadłużyłbym się na samochód, podróż, (chciałem napisać łódź, no dobrze, na łódkę zamiast...) jeśli nie mogę sobie pozwolić na Porsche, to po prostu jeżdżę Skodą. To również oznacza odpowiedzialne podejście do rodziny.

Napisany przez 2tneub
Przyznaję, że w pewnym stopniu masz rację. Meble z mieszkania przenieśliśmy do naszego domu. Kuchnia w starej posesji początkowo była planowana tylko jako kuchnia tymczasowa, ale ostatecznie również została przeniesiona. Szafa z sypialni musiała być złożona po kilku przeprowadzkach z dodatkowymi kątownikami. Ostatnio trzeba było naprawić łóżko, więc sypialnia będzie musiała poczekać kolejne 2 lata. Dla mnie to czysta konsumpcja, na którą nie chciałbym się zadłużyć. Wolę dołożyć jeszcze 3 kątowniki, nikt tego i tak nie zauważy. Przed czterema laty, przy stawkach budowlanych, o 10 000 euro więcej kredytu hipotecznego na budowę kosztowałoby mnie około 20 000 euro przez cały okres kredytowania. Nie widziałem sensu płacenia tyle i teraz kilka rzeczy zostanie odłożonych, a skorzystanie z opcji SoTi będzie dla mnie lepsze. Dla mnie samochód, który jest potrzebny do dojazdu do pracy, nie jest tylko konsumpcją, lecz (przynajmniej częściowo) inwestycją. Kiedyś nie miałbym możliwości dotarcia na czas do pracy bez samochodu. Potem miałem szczęście, że zawsze mogłem opłacać moje auta gotówką. Ale nie każdy mógł sobie na to pozwolić, zwłaszcza gdy przez jakiś czas miał niskie lub żadne dochody. A cena 7000 euro za samochód, który regularnie pokonuje długie trasy po autostradach, nie jest przesadzona. Tutaj nie ma mowy o Porsche. Czy lepiej jest kupić samochód przed rozpoczęciem pracy czy dopiero po? Na ten temat można z pewnością dyskutować.

Napisany przez siscos
Wasze dyskusje nikogo nie interesują i nie prowadzą do rozwiązania problemu autora wątku. Jak w polityce, wszyscy są ekspertami, ale nikt nie trafia do sedna sprawy ani nie zajmuje się rzeczywistym problemem. Na końcu nic z tego nie wynika.
@Autorze wątku: Myślę, że dowiedziałeś się już o wszystkich opcjach na pierwszej stronie i tutaj kończy się ta dyskusja.
1. Oszczędzaj i poczekaj na pracę.
2. Pożycz pieniądze od znajomych/rodziny.
3. kredyt bankowy, o ile zostanie zatwierdzony.
4. Kup tańszy samochód, na przykład Mazda 6.
5. Na razie zrezygnuj z samochodu.
6. Pożycz samochód od znajomych/przyjaciół.
7. Wynajmij samochód/raty u dealerów (nie polecam, ale VW oferuje obecnie finansowanie na poziomie 1.x%)

Napisany przez 2tneub

Twoja dyskusja nikogo nie interesuje i nie pomaga Wątkowi.

Masz rację. Wychodzę.

Napisany przez siscos

Masz rację. Wychodzę.

Nie jest to złośliwe

@siscos
Nie, wszystko w porządku, przepraszam za zamieszanie!

Napisany przez NoPlan
Czy pytałeś już w urzędzie pracy, czy mogliby udzielić Ci kredytu na samochód z uwagi na twoje pewne odniesienie pracy? Nie mam pewności, jakie są szanse na powodzenie, ale jeśli udowodnisz, że podróż pociągiem naprawdę trwa tak długo i głównie potrzebujesz samochodu do dojazdu do pracy, może istnieć mała szansa. Pytanie nic nie kosztuje.

Ale jeszcze nie skończone... Dlaczego urząd pracy, który już nie nazywa się urzędem, miałby to zrobić? Jakie tu są postawione roszczenia? Przez wiele lat dojeżdżałem do pracy w Regionie Reńsko-Majneńskim, gdzie spędzałem podobną ilość czasu w drodze co tygodniowo. Prawdopodobnie jest wielu ludzi, którzy podejmują znacznie dłuższe podróże, aby połączyć pracę z rodziną. 12 godzin tygodniowo nie wydaje mi się niewykonalne, zwłaszcza że można wykorzystać ten czas w pociągu.
Alternatywy już zostały wspomniane.

Napisany przez NoPlan
Po pierwsze, nie stawiam żadnych roszczeń i nie chciałem mieszać się w Waszą kłótnię, ale chciałem tylko wspomnieć o możliwości, która jeszcze nie została wymieniona. Nie mogę powiedzieć dlaczego Agencja Pracy powinna to zrobić, ponieważ nie pracuję w Agencji Pracy. Jak mi wiadomo, istnieją jednak przypadki, w których osobom bezrobotnym, oczywiście przy bardzo określonych warunkach, przyznaje się pewne świadczenia, jeśli mogą przedstawić stałą ofertę pracy, na przykład przeprowadzka, jeśli przyszła praca znajduje się w odległości określonej przez Agencję Pracy liczby kilometrów od dotychczasowego miejsca zamieszkania. Ponieważ przeprowadzka nie wchodzi w grę dla autora wątku ze względu na pracę żony, mógłby zapytać w Agencji Pracy, czy w jego przypadku możliwe byłoby wsparcie w postaci pożyczki na samochód.
To, czy uważasz 12 godzin jazdy tygodniowo za do przyjęcia czy nie, na razie nie ma znaczenia, bo chodzi o to, co uważa Agencja Pracy za do przyjęcia, a co nie, i taką informację wątek może uzyskać tylko, gdy się tam zapyta.

Napisany przez siscos
Na razie użytkownik TE nie uczestniczy już w tej dyskusji...

Napisany przez Geldhahn
Więc chciałbym wreszcie też coś na ten temat napisać.

Uważam, że niektórzy ludzie tu bezczelnie decydują za mnie, że rodzina i praca jako żołnierz nie są kompatybilne. Jak już zostało wspomniane z innej strony, dotyczy to wielu zawodów we współczesnym świecie pracy. Konstelacja, w której jest się żołnierzem, jest ustalona i nie jest to koncert życzeń, coś, o co się nie skarżę ani też nie żałuję. Faktem jest, że trasa jest do pokonania i w imię mojej rodziny wybieram tu najkrótszą drogę, co uważam za zrozumiałe dla rodziców tutaj. Podróż pociągiem nie wchodzi więc w grę, ponieważ ten dodatkowy czas podróży nie ma sensu, zwłaszcza że w końcu kolej nie jest tańsza niż finansowanie pojazdu.

Chciałbym powiedzieć także wszystkim mądrym, którzy uważają, że samochodu nie należy/ nie można finansować: miło, że możecie sobie wszystko pozwolić gotówką, aktualnie nie mogę. I przy odpowiednich dochodach uważam to za akceptowalne. Ale wszystkie te wskazane punkty są CAŁKOWICIE NIEISTOTNE, bo moje pytanie było JAK, a nie dlaczego.

Uważam, że fajne jest, że istnieją fora, które chcą pomóc w trudnych sytuacjach, niestety większość użytkowników tego forum chętnie używa go do wygłaszania kaznodziejstwa moralnego lub chwalenia się swoją wielką mądrością wobec innych użytkowników.

Więc odemnie serdeczne gratulacje dla wszystkich, którzy opłacają swoje samochody gotówką, nie tracą czasu ani z rodziną, ani z pracą, lub też w ogóle odrzucają zawód żołnierza.

Dla mnie ten temat jest zakończony. Faktycznie rozwiązałem problem i znalazłem odpowiedniego partnera. Nie chcę ujawniać więcej, bo podejrzewam, że ten temat i tak nie zostanie przeczytany przez nikogo, kto ma podobne problemy, aż do tego momentu.

Na zakończenie do Inkasso-Henryego:
Proszę, szanuj się i miej kulturę, chętnie też bez kredytu. Twoje komentarze są całkowicie bezużyteczne dla mnie i innych użytkowników, a często wyjątkowo bezczelne.

Miłego wieczoru.

Cześć ponownie,
jednak tak, chciałbym wiedzieć, jak rozwiązałeś problem.
Poza tym nie zgadzam się z tym, że nie warto się zadłużać na samochód, sami finansowaliśmy nasz rodzinny samochód.
Po prostu uważam, że zacząłeś od końca, zanim w ogóle dowiesz się, jak będą wyglądać pierwsze miesiące, już zadłużyłeś się na auto..... (i musi to być auto za 7 000 EUR, nic innego się nie liczy)
Ja także spędziłem 4-6 tygodni na rozłące z rodziną (żoną + 5 dziećmi) podczas okresu adaptacji i nie był to łatwy czas, ale dalo radę wytrzymać. Dlatego też proponowałem, aby najpierw przez kilka tygodni się przyjrzeć sytuacji i dopiero potem podjąć decyzję o pełnym etacie.

Napisany przez Schololo

Cześć drodzy użytkownicy forum,
Aktualnie poszukuję instytucji kredytowej, która udzieliłaby mi [url]kredytu[/url] na nowy samochód.
O sobie:
Mam 26 lat, od 01.01.2017 roku jestem żołnierzem czasowym na początek na 12 lat.
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to jest możliwe (ewentualnie wie ktoś gdzie) otrzymać taki [url]kredyt[/url]?
Wymagana kwota to 7000 EUR.
W listopadzie zostałem zwolniony z pracy z przyczyn ekonomicznych, więc do rozpoczęcia służby jestem zarejestrowany jako osoba bezrobotna.
Od Bundeswehry otrzymałem wszystkie niezbędne dokumenty dotyczące rozpoczęcia służby z informacją o przyszłych zarobkach.
Proszę o nie rozpoczynanie dyskusji czy czy na pewno potrzebujesz samochodu lub podobne.
Aktualnie nie posiadam pojazdu, miejsce mojej służby jest bardzo trudne do osiągnięcia pociągiem i podróż samochodem byłaby znacznie korzystniejsza czasowo na powrót do rodziny każdego weekendu (podróż pociągiem 6 godzin, podróż samochodem tylko 3) a moja rodzina ze względu na pracę mojej żony nie może przeprowadzić się za mną.
Może ktoś mi tu pomóc.
Pozdrowienia

Hej Geldhahn,
Miałem ten sam problem i przejrzałem trochę internetu. Wcale nie takie proste przy tylu możliwościach.....ale zobacz tutaj, jest tam wiele informacji na ten temat. Miłej zabawy z nowym autem!
Pozdrawiam

Napisany przez Schololo
@Geldhahn,

miałem ten sam problem i przeszukałem internet. Nie tak łatwo ze wszystkimi możliwościami..... ale zobacz tutaj, jest wiele informacji na ten temat. Dobrej zabawy z nowym autem!

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata