Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Oferta nieruchomości do agenta nieruchomości.

Napisany przez AlfredSe
Cześć,
Interesuję się nieruchomością, która jest ogłoszona na ImmoScout z podaną ceną. Po obejrzeniu mieszkania agent powiedział mi, że jest już wiele ofert i jeśli jestem zainteresowany, powinienem również złożyć jedną. Cena prawdopodobnie wyniesie o 10K więcej niż podano.
Czy to obecnie normalne? Jakie są Twoje myśli na ten temat?
Dziękuję
Alfred

Re: Oferta nieruchomości do agenta nieruchomości.

Napisany przez BenniG
Więc widziałem to już kilka razy. Również takie slogany jak, cena może być dostosowana w górę lub w dół. W końcu umowa zostaje zawarta dopiero podczas terminu notarialnego.

Więc jeśli ustalę ustnie z sprzedawcą cenę, zakładając, że wynosi 150 000 €, a 3 godziny później przychodzi inny zainteresowany i oferuje sprzedawcy 160 000 €, to wielu sprzedawców zastanawia się, komu teraz sprzedać. Czy moja reputacja jest warta 10 000 €?

Ale nawet jeśli zaoferuję najwięcej, zdarza się, że sprzedawca decyduje się na kogoś innego. Jeśli sprawiam niesolidne wrażenie lub finansowanie nie jest jeszcze uregulowane, a inny zainteresowany ma pieniądze na koncie, sprzedawca zastanowi się nad swoimi dylematami.

Czy jednak taka oferta jest naprawdę wiążąca? Przecież nie można z góry złożyć wniosku o ewentualny kredyt!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata