Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Koniec związania oprocentowania!

Napisany przez benre
Cześć,
może ktoś tutaj mi pomóc. Mam następującą sytuację:
Okres obowiązywania oprocentowania kredytu wygasa 30.04.2017
Termin spłaty upływa dopiero 30.06.2017, ponieważ wypłata nastąpiła dopiero 30.06.2012
Czy mogę po prostu zapłacić resztę (ok. 550 €) do 30.04.2017 i będę z tego wywiązany? Czy muszę to wcześniej zgłosić?
Oczywiście mogę również po prostu kontynuować płatności pozostałych 3 rat, ale chcę jak najszybciej się z tego wydostać.

Napisany przez BenniG
Zadzwoń do pożyczkodawcy.
O co dokładnie chodzi z tą pożyczką?
Dziwna sprawa, że okres kredytowania jest dłuższy niż wiązanie oprocentowania - jeśli to nie jest kredyt hipoteczny.

Napisany przez benre
To jest kredyt hipoteczny. Już to zrobiłem, oto odpowiedź: muszę zapłacić raty normalnie do 30.06.16. Pytanie brzmi tylko, czy rzeczywiście tak jest. Zazwyczaj jest tak, że po zakończeniu okresu obowiązywania oprocentowania negocjuje się nowe warunki. Ale w przypadku pozostałej kwoty jest to całkowity absurd!

Napisany przez hoehlenbewohner
To naprawdę ładnie zmniejsza wysokość obciążenia

Napisany przez benre
Nie do końca, to pożyczka była niewielkim uzupełnieniem na przebudowy. Nie zarejestrowano tutaj kolejnej hipoteki.

Napisany przez NaTwoim13
Po zakończeniu okresu wiążącego oprocentowanie, kredyt należy spłacić, okres kredytowania zależy od wskaźnika spłaty i jest zazwyczaj - ponieważ nie jest to kredyt z pełną spłatą - tylko okresem kalkulacyjnym, ponieważ po upływie okresu wiążącego oprocentowanie nie jest ustalone i jest obliczane od nowa z tym samym początkowym oprocentowaniem.

Napisany przez benre
To jest kredyt z całkowitą spłatą kapitału. Zamierzona wypłata miała nastąpić 01.05.2012. Wtedy byłyby wymagalne dokładnie 60 równych rat. Jednak wypłata nastąpiła później, stąd różnica między czasem zakotwiczenia oprocentowania a czasem trwania.

Napisany przez NaTwoim13
Niemniej jednak ustalony jest okres zabezpieczenia stopy procentowej i możliwa jest również spłata na koniec tego okresu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata