Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pełne finansowanie

Napisany przez Frankie
Cześć razem,
Moja żona i ja chcielibyśmy zbudować/kupić Dom. Nasz dochód na pewno byłby wystarczający. Jednakże żaden z nas nie ma umowy oszczędnościowej na budowę domu. Mamy oszczędności, ale nie wystarczą one na budowę/kupno. Na stronie https://www.xxxxxxxxxxxx.net/ przeczytałem teraz, że w takich przypadkach można również rozważyć pełne finansowanie. Jaka jest różnica? Czy tylko w wysokości oprocentowania?
Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Frankie,
w koncepcji. Następnie brakujące środki własne muszą zostać sfinansowane poprzez pożyczki podporządkowane, pożyczki pracodawcy i/lub krajowe środki pomocowe. W zależności od wysokości posiadanych funduszy własnych (najlepiej w wysokości kosztów pobocznych zakupu) można również w pełni sfinansować cenę zakupu i koszty modernizacji.
Potrzebne są dodatkowe informacje, aby móc pomóc dalej lub ocenić sytuację.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
W przypadku gdy nie masz własnego kapitału, zakup nieruchomości powinien być preferowany przed budową, ponieważ przynajmniej można w przybliżeniu oszacować dodatkowe koszty. Podczas budowy, gdy już finansujesz 110% i potrzebujesz dodatkowej gotówki, sytuacja może bardzo szybko się pogorszyć, ponieważ zabezpieczenia zostaną praktycznie wyczerpane.

W przeciwnym razie, jak napisał Noealmaxim, konieczne jest spójne ogólne koncepcja.

Napisany przez 3eugh
Czy zauważyliście, że osoba zadająca pytanie po raz pierwszy tu się zgłasza i od razu umieszcza link w swoim poście? To wygląda na spam. Dlatego dezaktywowałem link i zamykam tutaj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata