Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Proszę o opinię.

Napisany przez Gocelo
Cześć wszystkim.

Napisany przez Daukind
Niebieski podoba mi się bardziej niż czerwony. Czarny również jest w porządku.

Napisany przez Inkasso-Henry
Ja osobiście wolę zimny, szybko staje się za gorący, ale czasem lubię też trochę letni z bąbelkami.

Napisany przez Gocelo
Fajne odpowiedzi

A jutro może padać deszcz, albo będzie przejaśnienia i słonecznie. Klinton albo Trump zostaną prezydentem. Idę spać, dobranoc!

W Chinach właśnie przewrócił się worek ryżu, dlaczego tak się stało? Co o tym myślicie?
Hmm, zrozumiane??

Napisany przez Gocelo
Ok, sformułuję pytanie inaczej.
Czy jest sens ograniczyć się do 10-letniego okresu spłaty przy tych warunkach i czy podana stopa procentowa jest odpowiednia?

Napisany przez Daukind
Wśród podanych informacji stopa procentowa jest dobra, ale zdecydowanie sugeruję większą spłatę kapitału. Jeśli nie jest to możliwe, należy rozważyć, czy kwota kredytu nie jest zbyt wysoka.

Napisany przez NaTwoim13
A co się dzieje z moimi przyjaciółmi Henrykiem i Daukindem? Długo nic nie słyszałem, a teraz tak życzliwi i pomocni? Chłopaki, czy właśnie wspólnie czegoś pilnujecie?

@Gocelo

Osobiście nie podobają mi się te warunki. Moim zdaniem okres wiążących oprocentowań jest zbyt krótki, nie ryzykowałbym takiego ryzyka odsetkowego.

Jak wysokie są oprocentowanie pośredniego kredytu? Z jakiego banku pochodzi ta oferta? Z jakiego regionu pochodzą?

Napisany przez Gocelo
Jestem z ziem Szwabii

Napisany przez NaTwoim13
??? BHW z DKB?? Kto zajmie pierwsze miejsce w księdze wieczystej? Czy mają Państwo już kupca? Czy BHW oferuje kredyt ratalny z bezpośrednią spłatą, czy wymaga zawarcia umowy oszczędnościowej na budowę?
385 000 euro nie jest wartością obciążenia, ponieważ do wartości nieruchomości doliczane są koszty modernizacji i remontów, które obniżają ryzyko obciążenia. Jak dzielą się pozostałe koszty, takie jak pośrednik, notariusz, podatek od nabywania nieruchomości oraz koszty modernizacji/remontów?

Napisany przez Gocelo
To wszystko bez umowy oszczędnościowej na cele mieszkaniowe.

Napisany przez NaTwoim13
Ale jak DKB zapewnia im finansowanie pośrednie, a także gdzie je zabezpiecza? Kto im to powiedział i skąd pochodzi ta oferta?

Napisany przez Gocelo
Interhyp - skąd pochodzi oferta

Och, pozwólmy sobie ponarzekać, przynajmniej teraz mamy kilka faktów dotyczących problemu! Zaraz znowu mnie nie będzie, znikamy znów na Wyspy Zielonego Przylądka od 18.11., żadnego internetu i żadnego telefonu... Od końca stycznia będę z powrotem, na zakończenie Vendee Globe w Les Sables-dOlonne, więc spraw, żeby był szczęśliwy, sobie poradzicie!

Napisany przez NaTwoim13
Henry, co się dzieje? Brak satelity połączonego z naziemnym kontrolerem stacji bazowej (BSC) operatora telefonii komórkowej? Zaczynasz oszczędzać pieniądze??

Napisany przez Daukind
Jeśli częściej byłbyś za granicą, wiedziałbyś, że forum tam często nie jest dostępne...

Napisany przez NaTwoim13
??? Za pośrednictwem satelity, ale zawsze.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Jeśli częściej podróżujesz za granicę, wiedziałbyś, że forum tam często jest niedostępne...

Zgadza się! Zawsze zastanawiałem się, dlaczego nic nie działa, będąc we Francji.....

Napisany przez Daukind

??? Przez satelitę, ale zdecydowanie.

Oczywiście, jeśli ma niemiecki zakres adresów IP....

Napisany przez Gocelo
Ok Dziękuję

Napisany przez Gocelo
Również chętnie skorzystam z usług maklera finansowego, jestem tuż przed złożeniem wniosku w przyszłym tygodniu

Jeśli nie będę już w stanie tego udźwignąć, będę miał rok czasu na sprzedaż nieruchomości i ewentualnie zakup małego mieszkania o 3 pokojach. Dzieci prawdopodobnie wtedy już będą poza domem.
Jako alternatywę rozważam także umowę na 5 lat.
Wtedy spłaciłbym najwięcej przy najniższej stopie procentowej. Muszę jeszcze w poniedziałek dowiedzieć się od Volksbank, ponieważ ta instytucja oferuje jeszcze inną alternatywę.
Jestem teraz ciekaw, jak inni postąpiliby w mojej sytuacji lub które rozwiązanie wybraliby.
Pozdrawiam serdecznie

Cześć Gocelo, Według mnie sprzedaż, jeśli sytuacja stanie się nie do udźwignięcia, to absolutny koszmar, jeśli coś pójdzie nie tak, to następnym krokiem będzie licytacja komornicza, katastrofa.
Włożyłeś mnóstwo kasy i pracy, a potem masz odejść? A 12 miesięcy to też niezbyt wygodny okres na sprzedaż nieruchomości, kiedy w załamanej chwili zbliża się termin uregulowania, być może będziesz musiał znacznie obniżyć cenę...
Opcja na 5 lat: Spłacanie dużych kwot uważam za świetne, ale 1000 euro w tej opcji wydaje mi się nieco mało, jeśli to faktycznie jest maksimum widziane z perspektywy, zastanowiłbym się nad zabezpieczeniem obecnego oprocentowania na dłuższy okres, czy można coś jeszcze zrobić z oprocentowaniem, mogą pewnie odpowiedzieć profesjonaliści, ale potrzebujemy więcej informacji! Wiek, dochód, dzieci...
Pozdrowienia, Henry

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata