Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy chcesz pozostawić moje auto nieużywane przez kilka tygodni? Czy mam je wyrejestrować?

Napisany przez ADMCI4
Na pewien czas nie chcę używać mojego samochodu. Zastanawiam się, czy nie zawiesić jego użytkowania na ten okres. Jak powinienem postąpić w stosunku do mojego ubezpieczenia? Czy mogę to zrobić tylko poprzez wyrejestrowanie pojazdu? Może ktoś ma jakiś pomysł. Pozdrowienia Isabell

Re: Czy chcesz pozostawić moje auto nieużywane przez kilka tygodni? Czy mam je wyrejestrować?

Napisany przez ramonciko
Cześć Isabell, jeśli jesteś pewna, że nie będziesz korzystać z samochodu przez pewien czas, mogę polecić Ci tablice sezonowe. Twój pojazd będzie wtedy zarejestrowany i ubezpieczony tylko na określone miesiące. Okres ważności tablic sezonowych może wynosić od 2 do 11 miesięcy. Uwaga: Po zakończeniu sezonu samochód nie może być parkowany na publicznych drogach. Ale nie ma sensu rezygnować z rejestracji pojazdu na 1-2 miesiące. Wtedy opłaca się nie używać tablic sezonowych. Pozdrawiam, ramonciko

Napisany przez ADMCI4
Zawieszenie na kilka tygodni się nie opłaca. Chyba że płacisz bardzo dużo za ubezpieczenie samochodu i masz pełne ubezpieczenie itp. Możesz zawiesić rejestrację w dowolnym momencie. Wystarczy, że masz dowód rejestracyjny, karta i tablice rejestracyjne samochodu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata