Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie nieruchomości inwestycyjnych bez współmałżonka.

Napisany przez Mimi
Witajcie wszyscy,
jesteśmy kompletnie bezradni.
Na wiosnę mieliśmy zamiar rozpocząć budowę, potem szok: negatywny wpis w Schufa pochodzący jeszcze z 2004 roku dotyczący mojego męża.
Teraz porzuciliśmy pomysł budowy i znaleźliśmy istniejącą nieruchomość. Cena zakupu to 199 000,- to dwurodzinny Dom, który wymaga około 70 000,- na remont (są tylko piece akumulacyjne na noc i drewniane okna, które również powinny zostać wymienione).
Koszty zakupu mamy.
Teraz zalecono nam, abyśmy ustalili rozdzielność majątkową, aby mogłam finansować to sama (moja pensja jest wystarczająca, budżet domowy z zaledwie 700,- nadwyżki).
Jednakże: odrzucenie przez DiBa.... Nikt nie może mi powiedzieć dlaczego. Moje dane w Schufa są czyste, a moje wyniki scoringowe przeszły pomyślnie. Dlaczego komputer nie chciałby dać zielonego światła, jest niezrozumiałe dla pracownika.
Pośredniczka naciska na mnie, a my złożyliśmy wniosek w kasie oszczędnościowej. Rata byłaby jednak o 400,- wyższa i na 10 lat zupełnie nieelastyczna. Brak możliwości dodatkowych spłat, brak możliwości zmiany wysokości spłaty itp.
Co możemy zrobić? ... powoli zaczyna nas ogarniać bezradność.
Pozdrawiam

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,
na początek nie przejmowałbym się stresem ze strony pośredniczki. Gdyby było tylu zainteresowanych, którzy natychmiast podpisaliby umowę, to już dawno by to nastąpiło, a pośredniczka w ogóle nie byłaby zainteresowana wami. Nam też kilka nieruchomości przeszło nosa, ale później udało nam się znaleźć coś naprawdę odpowiedniego. Dlatego spróbuj (tak, to trudne....) zachować zimną głowę.
Myślę, że tutaj znajdzie się kilku fachowców, którzy mogą wam pomóc.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Mimi,
Ing.DiBa nigdy szczegółowo nie może powiedzieć, dlaczego system jest czerwony, ale z reguły są to ogólne okoliczności. Małżeństwo, ale tylko jeden z partnerów zostaje kredytobiorcą, zakup z remontami, możliwie niskie wkłady własne przy wysokim udziale kredytu, wiek. Tylko jeśli Ing.DiBa odrzuci wniosek, inne banki zaczynają się z nim zainteresować. Ing.DiBa nie jest miarą, należy to ocenić pod kątem finansowalności planowanego przedsięwzięcia.
Nie byłbym gotowy zaakceptować tak złego rozwiązania tymczasowego jak obecnie z kasą oszczędnościowo-budowlaną. Twoje cele i życzenia w ogóle nie znajdują odzwierciedlenia w kredycie hipotecznym, tak być nie powinno.
Proszę wyślij mi e-mail, na pewno można szybko i skutecznie znaleźć inne rozwiązania m.in. poprzez DSL Bank (rozdział majątkowy wcale by nie był konieczny) lub banki PSD i Sparda (w zależności od regionu).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata