Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Szukamy Pana Buhmanna.

Napisany przez LastHope
Cześć Panie Buhmann, cześć @ noelmaxim,
Z tytułu tutaj wiemy, że brzmi dość prowokacyjnie, ale jesteśmy zrozpaczeni w prawdziwym tego słowa znaczeniu. Od maja współpracowaliśmy z niezależnym doradcą finansowym naszego banku domu. Wtedy chodziło o finansowanie nieruchomości na zakup domu. Od połowy listopada mamy na oku obiekt, który ma być nowym budownictwem. Od tego czasu straciliśmy dwa tygodnie na tam i z powrotem. Mieliśmy propozycję finansowania przez DSL/Hanseatic, ale doradca finansowy wpadł na błyskotliwy pomysł, aby podać nasze dane błędnie, więc do dzisiaj stojąc na początku.
Teraz termin notariusza zbliża się coraz bardziej, a my nie wiemy już, co robić.
Czy może Pan nam pomóc?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@LastHope, tutaj z pewnością pan Buhmann może Ci pomóc, ale także wielu innych.
Oczywiście, jest bardzo nieprofesjonalne, jeśli pośrednik finansowy źle przetwarza Twoje dane.
Jednak zanim Twoje dane zostaną przekazane do banku, zostaną one przez Ciebie podpisane i sprawdzone.
Gdzie mieszkasz w Niemczech?
Jaki jest Twój aktualny status? Czy wniosek o finansowanie został złożony i dzisiaj został odrzucony z powodu błędnych danych według banku?

Napisany przez LastHope
@Kierownik banku, dzięki za odpowiedź
Mieszkamy w okolicach Stuttgartu. Dane zostały przetworzone przez pośrednika finansowego i wczoraj zauważyliśmy to tuż przed złożeniem. Dotychczas, jak wspomniano wcześniej, DSL/Hanseatic wyraziło ogólną zgodę na sfinansowanie.

@LastHope, jeśli mieszkasz w okolicach Stuttgartu, to praktycznie mieszkasz tuż obok.

Nie ma jednak zasadniczego poparcia. Jest tylko tak albo nie.

Całkowicie jednak nie rozumiem, gdy piszesz, że DSL Bank popiera. Czyli oni już mają ten przypadek przed sobą. A jeśli doradca finansowy popełnił błąd podczas wprowadzania danych, to w DSL Bank Stuttgart również istnieje możliwość wygenerowania umowy kredytowej po przeprowadzeniu kontroli i wysłania jej pocztą do Ciebie.

Jeśli chcesz, możemy porozmawiać około 11:00 - po prostu zadzwoń krótko, wtedy szybko to wyjaśnimy.

Napisany przez NaTwoim13
Wysłałem im uprzejmie - brzmiało to ważnie i prosząco - prywatną wiadomość w sobotę.

@@Noelmaxim, tutaj naprawdę było pilne. Byłem osobiście u klientów w Reutlingen wczoraj, a później będą podpisane umowy. Wszystko w porządku.

Napisany przez NaTwoim13
No to jestem uspokojony.

Od kiedy znowu nie znajduję się na ich liście ignorowanych? Dlaczego nie informują mnie o tym prywatnie przez wiadomość prywatną? Nie chcę martwić się przez weekend, ale ten nietypowy apel wydawał się bardzo desperacki.

Najważniejsze, że udało się pomóc konsumentowi, chociaż jest to trochę dziwne, że kiedy osobiście proszę o pomoc, to sprawy są już załatwione zanim zdążę zareagować, a ja nie otrzymuję informacji na ten temat. Brak pośpiechu nie oznacza bliskości!! Liczy się raczej trwałość!

Miejmy nadzieję, że ich pomoc jest i będzie substancjalna!

@noelmaxim
Jeśli założyciel forum pisze, że potrzebuje pomocy i ja mogę pomóc, to chętnie nadal natychmiast zwracam się bezpośrednio do założyciela forum.
Faktem jest, że pracownik banku źle doradził klientom dotyczącym finansowania nowej budowy.
Rozwiązanie zostało wczoraj skutecznie i kompetentnie zrealizowane przeze mnie na miejscu i dzisiaj zostanie to oficjalnie potwierdzone umową.

Napisany przez LastHope
Niestety wniosek został odrzucony. Chcielibyśmy jednak podziękować Panu Bankowemu za wsparcie.

Napisany przez NaTwoim13
To jest mi bardzo przykro, zarówno dla bankiera, jak i dla straconego wysiłku i czasu.

Rozwiązanie i realizacja umowy kończą się pozytywną decyzją kredytową, w przeciwnym razie jest to tylko wniosek.

Tak, dla mnie również niezrozumiałe jest, jak można odrzucić wniosek.
Mamy nową budowę w Badenii-Wirtembergii i musiał przyjść rzeczoznawca. Tak, niektórzy czytelnicy mogą być zdziwieni, ponieważ w przypadku nowej budowy jeszcze nic nie stoi. Jednak nawet w uznanej dużej instytucji bankowej, takiej jak Bank DSL, zlecono rzeczoznawcy, który musiał się osobiście przyjrzeć miejscu.
Budujemy nową budowę z dużą firmą deweloperską.
Wynikiem inspekcji jest to, że koszty nowej budowy są zbyt wysokie z perspektywy banku.

Napisany przez NaTwoim13
Przychodzę do sieci Sprengnetter na kwotę 350 000 euro, co również nie jest wystarczające. Jednak oceniam nieruchomość z góry - co zazwyczaj robię - nie składam nawet tej aplikacji do banku DSL.
Szybka decyzja, która niestety pochłonęła trochę czasu. Ale teraz finansowanie znajduje się tam, gdzie powinno, i prowadzi do pozytywnej opinii kredytowej.

Niestety, klienci otrzymali ofertę od banku domu, którą najprawdopodobniej zaakceptują. Ponadto, ze względu na nadchodzące spotkanie z notariuszem w piątek, nie ma zbyt wielu opcji z punktu widzenia klientów.
Jednakże, jeśli chodzi o ocenę wartości nowego budynku, należy zachować umiar.
Nie wspominam tutaj o dużym deweloperze, gdyż za pośrednictwem DIBA bez problemu sfinansowałem nowy budynek dla innego klienta.
Jednakże, autorzy wątku musieli sfinansować dodatkowe koszty zakupu z tego powodu zwrócili się o pomoc do DSL Bank oraz uzyskali pożyczkę w drugiej kolejności.

Napisany przez NaTwoim13
Kto ma dbać o zachowanie neutralności w ocenie nowego budynku, DSL Bank? Dadzą ci w kość, i nie od wczoraj o tym wiemy.
Niestety, został zmarnowany czas. Spotkanie z notariuszem w piątek, no i co z tego? Gdzie leży problem? Czy myślą, że wszystko jest już załatwione tylko dlatego, że jest zaplanowane spotkanie? Dla mnie to zbyt łatwe, spotkanie nie powstrzyma mnie przed rozpoczęciem pracy teraz. 2 tygodnie za późno!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata