Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: zmiana konta bieżącego

Napisany przez hann
Cześć,
do tej pory miałem konto w Voba przez prawie 10 lat. Teraz chcę przejść do ING-DiBa, ponieważ zakończony wpis w rejestrze dłużników z stycznia 2017 r. zostanie usunięty.
Wtedy mój rejestr w rejestrze będzie czysty. Jakie agencje informacyjne sprawdza ING-DiBa podczas otwierania konta?

Napisany przez ADMCI4
Zakładam, że chodzi o SCHUFA. Ale będziesz mógł to zobaczyć najpóźniej w wniosku otwarcia. Aby przeprowadzić zapytanie, musisz wyrazić zgodę dla ING i podpisać odpowiednią klauzulę.

Napisany przez Gambli
Tak samo sądzę, ale wtedy wpis ten prawdopodobnie przestanie być istotny, ponieważ zostanie usunięty. W najgorszym przypadku nowy bank odnotuje stary wpis, nic więcej.

Napisany przez 2Escorpio

Jestem też tego zdania, jednakże prawdopodobnie nie będzie to dalej istotne, ponieważ wpis zostanie usunięty.

no cóż, tak. - Usunięty negatywny wpis faktycznie zostanie usunięty, a wynik również będzie odpowiednio lepszy, ale na razie nie należy oczekiwać najlepszych wyników.
Tak, ING Diba sprawdza Schufę i rejestruje stały wpis dotyczący konta bankowego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata