Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Podstawowe pytanie: Urzędnik na okres próbny

Napisany przez Steffem
Cześć,

mam krótkie pytanie i mam nadzieję, że zostanie mi tu odpowiedziane.

Następująca sytuacja. Mam 27 lat, jestem urzędnikiem państwowym na okres próbny jeszcze przez dobre 2 i 1/2 roku. Moja dziewczyna ma 25 lat, pracuje jako zwykły pracownik poza okresem próbnym. Nie jesteśmy małżeństwem, ale mieszkamy razem w domu, który finansuję sam.

Czy w związku z tymi okolicznościami istnieje możliwość uzyskania kredytu na remont, czy jako urzędnik państwowy na okres próbny nie jest to możliwe? Obydwoje bylibyśmy kredytobiorcami.

Pozdrawiam, Steffen

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Steffem, nawet jeśli nie zostaniesz urzędnikiem na stałe po przejściu na stanowisko urzędnika na okres próbny, tylko pracownikiem, to nadal zarabiasz pieniądze swoją pracą.
To po prostu zależy od dalszych danych.
Ile zarabiasz ty i twoja dziewczyna?
Na jaki rodzaj kredytu renowacyjnego się zdecydowaliście? Czy chodzi o konsolidację długów w celu obniżenia miesięcznej raty?

Napisany przez NaTwoim13
Podczas okresu próbnego zostanie pełnoprawnym urzędnikiem na stałe, okres próbny odnosi się tylko do statusu urzędnika. Dlatego będzie traktowany i oceniany jak zwykły pracownik.

Napisany przez Steffem
Cześć,

Czy szanse są raczej niskie ze względu na status urzędnika na okres próbny? Chodzi mi tylko o to, czy będzie to decydujący czynnik w zakresie braku możliwości uzyskania finansowania.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Steffem, jesteś sprawdzany przez bank tak samo jak pracownicy, dopóki jesteś na okresie próbnym.
Ale gdzie jest problem?
Przecież zarabiasz pieniądze.
Więc - wracając do Twojego pytania - tak naprawdę to nie ma znaczenia.
Liczy się stały dochód. A taki już teraz masz.

Napisany przez Steffem
Wtedy banki stwierdzały, że w okresie próbnym nie udzielą pożyczki. Dlatego właśnie pytanie. To był czas, kiedy chciałem kupić mój Dom. Wtedy byłem jeszcze na okresie próbnym.

Napisany przez NaTwoim13
Czy banki lub ich bank domowa, która nie może lub nie chce prowadzić działalności w zakresie finansowania nieruchomości?

Napisany przez Steffem
Kiedyś zrobiliśmy 3 zapytania do banków. Zostały one odrzucone z powodu okresu próbnego, w którym się znajdowałem. Po zakończeniu okresu próbnego finansowanie domu odbyło się natychmiast. Dlatego mam pytanie, czy to samo dotyczy urzędników na okresie próbnym. 3 lata to już trochę czasu.

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie w okresie próbnym (u pracowników) jest zasadniczo możliwe, jeśli moment wypłaty pożyczki zostanie ustalony na czas po zakończeniu okresu próbnego.

Twój okres próbny dotyczy statusu urzędnika; poza tym jesteś zatrudniony w służbie publicznej.

W przypadku tzw. kredytów modernizacyjnych, takich jak np. - częściowo do 30 000 euro, częściowo do 50 000 euro, a także nieco wyższych -

- Ing.DiBa z kredytem mieszkaniowym
- Bank Sparda z Sparda Mod (Schwäbisch Hall)
- Wüstentot z Turbodarlehen
- Alte Leipziger z Zins Garant
- Bank DSL z kredytem modernizacyjnym

brana jest pod uwagę zdolność kredytowa, ponieważ nie wymagane są zastawy hipoteczne. W Państwa przypadku nie widzę problemów związanych z relacją zatrudnienia, jednak inne kwestie muszą oczywiście zostać sprawdzone indywidualnie.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czy nie otrzymałby lepszych warunków jako urzędnik niż jako pracownik??

Napisany przez NaTwoim13
Tak, ale co by mu teraz to przyniosło korzyści? Przecież nie jest urzędnikiem i nie otrzymuje zniżki na kredyty modernizacyjne poza DSL Bank (0,05%) dla urzędników.

Napisany przez Steffem
Cześć,
Dziękuję za odpowiedzi. Czy mogę zatem zrozumieć, że jako urzędnik na okres próbny i drugi kredytobiorca spoza okresu próbnego, jako zwykli pracownicy, bylibyśmy wiarygodni kredytowo? Oczywiście warunkiem jest odpowiednia zdolność kredytowa.

Napisany przez NaTwoim13
Tak jest!

Napisany przez Steffem
Cześć,
ok dzięki za informacje.

Napisany przez speaker2013

Cześć,
Mam krótkie pytanie i mam nadzieję, że zostanie ono tutaj odpowiedziane.
Oto sytuacja. Mam 27 lat, jestem urzędnikiem służby cywilnej na okres próbny jeszcze przez dobre 2 i pół roku. Moja dziewczyna ma 25 lat, jest zwykłym pracownikiem poza okresem próbnym. Nie jesteśmy małżeństwem, ale mieszkamy razem w domu, który sfinansowałem sam.
Czy ze względu na te okoliczności istnieje możliwość uzyskania kredytu na remont, czy jako urzędnik służby cywilnej na okres próbny nie jest to możliwe? Obydwoje bylibyśmy kredytobiorcami.

Pozdrawiam, Steffen

Dopiero gdy uzyskasz tytuł urzędnika na czas nieokreślony, banki przestaną traktować cię jako zwykłego pracownika. Sam fakt stabilnego dochodu nie wystarcza. Nawet jeśli zarabiasz dużo, ale twoja umowa jest czasowa, zrozumiałe byłoby, że nie uzyskasz kredytu. Dlatego zawód i wybór zawodu odgrywają istotną rolę. Rozumiem więc bardzo dobrze postawione pytanie.

Napisany przez NaTwoim13

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata