Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytania dotyczące wartości oceny punktowej Schufa i udzielania pożyczek, proszę o doświadczenia.

Napisany przez ADMCI4
Hej wszystkim,
nazywam się Markus i mam 33 lata. Krótka wstępna informacja, zanim zadam pytanie.
Od lat moja historia kredytowa była zniszczona przez wpis dotyczący długu wobec Postbanku. W grudniu 2013 roku spłaciłem tę
złóżkę w wysokości ponad 3000€ i od tygodnia moje konto w biurze informacji kredytowej jest czyste.
W moim raporcie znajdują się informacje o moim koncie + karcie kredytowej w moim banku, finansowaniu nowego samochodu Forda z 2014 roku
oraz jedno zapytanie banku o możliwość otwarcia konta i warunki kredytowe.
Teraz wszystko jest czyste.
Do mojego zdziwienia mój wynik wynosi zaledwie 97,3% na 100%. Przeglądając sieć, można zauważyć, że dopiero od 97,5% najwyższy punkt zaczyna się z najlepszą prognozą.
Nie mam pojęcia, jak to jest obliczane. Na przykład nie może to być moja okolica zamieszkania, która jest świetna.
Teraz chcę z moją dziewczyną sfinansować drugi samochód, jednak nie poprzez bank producenta samochodu, więc na pewno będzie to dokładnie sprawdzone.
Moje miesięczne dochody netto wynoszą około 1800-2200€, a łącznie około 5.500€.
Na szczęście nie ma już możliwości, aby ktoś mógł zobaczyć moje poprzednie kłopoty finansowe. I zanim zostanie to powiedziane, bo mogę sobie wyobrazić, że ta odpowiedź przyjdzie, tak jak otrzymałbym ją w gronie prywatnym:
Dopiero co spłaciłeś swoje długi, dlaczego od razu bierzesz nowe? Mój wpis w Postbanku był niestety spowodowany nie przeze mnie, ale przez kogoś bliskiego, kto go nadużył.
Ja sam nigdy w swoim życiu nie zadłużyłem się, dlatego teraz patrzę na to inaczej.
Jakie są wasze doświadczenia? Czy wynik 97,3% w mojej sytuacji finansowej i moich wpisach można uważać za kredytową czy mogę mieć tu również problemy?
Dzięki za wasze odpowiedzi :-)

Re: Pytania dotyczące wartości oceny punktowej Schufa i udzielania pożyczek, proszę o doświadczenia.

Napisany przez Daukind
Nikogo nie interesuje podstawowy wynik, którego i tak nikt poza Tobą nie widzi. Jeśli bilans domowy jest dodatni, nic nie stoi na przeszkodzie, aby udzielić kredytu.

Napisany przez Casio
To nie powinno być problemem. Zgadzam się z Daukindem...
Ale nigdy nie kupiłbym samochodu na kredyt.
Albo mam pieniądze, albo ich nie mam.
Jeśli ich nie mam, to jeżdżę starym gratem, aż zbiorę wystarczającą sumę :-)

Napisany przez creditcompare
Cześć Markusie,
Ja również zgadzam się z innymi i uważam, że samochodów zasadniczo nie powinno się finansować, ponieważ wg mnie ich utrata wartości jest po prostu zbyt wysoka. W końcu niezależnie od tego, gdzie dokonasz finansowania, na dłuższą metę zawsze z tego korzyść czerpie tylko bank.

Napisany przez Daukind

że samochodów zasadniczo nie powinno się finansować, ponieważ utrata wartości jest moim zdaniem zbyt wysoka.

...a czy przy płatności gotówką utrata wartości jest mniejsza?

Napisany przez creditcompare
...miałem na myśli, że jeśli planujesz kupić samochód, powinieneś mieć na to pieniądze. Strata wartości pozostaje stratą wartości. Nowy samochód zawsze jest dla mnie niekorzystnym interesem....

Napisany przez ADMCI4
Myślę, że teraz to już nie ma nic wspólnego z powodem, dla którego zamieściłem to pytanie tutaj. I uważam, że każdy sam decyduje, na co wydaje swoje pieniądze. Kupujemy wspólnie trzyletnią klasę E, dlaczego? Ponieważ pierwsza duża strata wartości już minęła. Samochód kosztuje 25 000 euro. 16 000 euro zostanie wpłacone jako zaliczka, a 9000 euro zostanie sfinansowane na 36 miesięcy. Szczerze mówiąc, nie widzę w tym problemu.

Napisany przez hann
Cześć,
w porównaniu, za około 7000 € możesz dostać trzyletniego Forda Fiestę.
Czy chcesz jeździć autem emeryckim mając 33 lata?

Napisany przez ADMCI4
Jeśli klasa E AMG to samochód emeryta, chętnie zostanę emerytem:-)

Napisany przez Daukind
Rocznik 2013/14 E63 AMG za 25 000 euro. Jasne...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata