Re: Problemy z wpisami w Schufa Saldo Termin zapadalności i sprzedaż wierzytelności.
Napisany przez armydodge -
- czw gru 29, 2016 12:40 pm
Cześć,
Niestety w latach 2013 i 2014 udzieliłem pożyczki, ale spóźniłem się z jej spłatą.
Wierzytelność została sprzedana firmie windykacyjnej, ale nie generowała żadnych wpisów w Schufa.
Jednakże bank, gdy sprzedał wierzytelność, wprowadził dwa wpisy do Schufa.
Od tego czasu wynik spadł z 98% do 19%, a wszystkie moje usługi bankowe zostały wypowiedziane, w tym debet.
Uzgodniłem plan spłaty z firmą windykacyjną i Caritasem jeszcze przed odzyskaniem pożyczonej kwoty.
Wpłaciłem jednorazową opłatę i co miesiąc przelewam środki.
Czy bank nie powinien wprowadzić adnotacji o uregulowaniu długu?
Przecież on już odzyskał pieniądze.
Chciałbym wziąć kredyt lub coś w tym rodzaju.
I zanim ktoś zapyta, nie, nie mam problemów finansowych i chciałbym kupić inne auto.
Niestety w latach 2013 i 2014 udzieliłem pożyczki, ale spóźniłem się z jej spłatą.
Wierzytelność została sprzedana firmie windykacyjnej, ale nie generowała żadnych wpisów w Schufa.
Jednakże bank, gdy sprzedał wierzytelność, wprowadził dwa wpisy do Schufa.
Od tego czasu wynik spadł z 98% do 19%, a wszystkie moje usługi bankowe zostały wypowiedziane, w tym debet.
Uzgodniłem plan spłaty z firmą windykacyjną i Caritasem jeszcze przed odzyskaniem pożyczonej kwoty.
Wpłaciłem jednorazową opłatę i co miesiąc przelewam środki.
Czy bank nie powinien wprowadzić adnotacji o uregulowaniu długu?
Przecież on już odzyskał pieniądze.
Chciałbym wziąć kredyt lub coś w tym rodzaju.
I zanim ktoś zapyta, nie, nie mam problemów finansowych i chciałbym kupić inne auto.