Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Problemy z wpisami w Schufa Saldo Termin zapadalności i sprzedaż wierzytelności.

Napisany przez armydodge
Cześć,
Niestety w latach 2013 i 2014 udzieliłem pożyczki, ale spóźniłem się z jej spłatą.
Wierzytelność została sprzedana firmie windykacyjnej, ale nie generowała żadnych wpisów w Schufa.
Jednakże bank, gdy sprzedał wierzytelność, wprowadził dwa wpisy do Schufa.
Od tego czasu wynik spadł z 98% do 19%, a wszystkie moje usługi bankowe zostały wypowiedziane, w tym debet.
Uzgodniłem plan spłaty z firmą windykacyjną i Caritasem jeszcze przed odzyskaniem pożyczonej kwoty.
Wpłaciłem jednorazową opłatę i co miesiąc przelewam środki.
Czy bank nie powinien wprowadzić adnotacji o uregulowaniu długu?
Przecież on już odzyskał pieniądze.
Chciałbym wziąć kredyt lub coś w tym rodzaju.
I zanim ktoś zapyta, nie, nie mam problemów finansowych i chciałbym kupić inne auto.

Re: Problemy z wpisami w Schufa Saldo Termin zapadalności i sprzedaż wierzytelności.

Napisany przez Daukind
Bez szans. Znalezienie twojej historii na forum Elo było już absurdalne...
Oznaczenie jako zrealizowane zostanie dokonane po pełnym uregulowaniu żądania, a kolejne trzy lata później zostanie usunięte z końcem roku. Wtedy będziesz ponownie miał szansę na kredyt.

Napisany przez Casio
Cześć,
Jeśli nie masz problemów finansowych, to możesz przejąć ratę za drugą osobę, prawda?
Co oznacza zakupienie innego samochodu? Wygląda na to, że masz samochód, lepiej oszczędź pieniądze.

Napisany przez armydodge
Cześć,
dzięki za wasze odpowiedzi.
Zrobiłem trochę researchu i jeśli wcześniej ureguluję zobowiązanie w firmie windykacyjnej, to wyślą mi pismo, które mogę przesłać do Biura Informacji Gospodarczej, które wówczas wpisze informację o uregulowaniu długu.
Złożyłem wniosek o pożyczkę pracowniczą.
Czy istnieje możliwość, że Bausparkasse Schwäbisch-Hall wypłaci mi mój kredyt hipoteczny w wysokości 10 000 euro, jeśli wpłaciłem 40% zaliczki?
Jak sytuacja wygląda z BAnk von Essen?
Otworzyłem konto w ING Luxembourg i korzystam z niego jako konta płacowego,
czy mogę tam otrzymać kredyt? Dzwoniłem tam dzisiaj i powiedzieli mi, że tak, jeśli konto było używane co najmniej przez 6 miesięcy.

Dzięki

Napisany przez hann
Cześć,
otworzyłeś konto osobiste w IngDiba? Czy pytają o historię kredytową w Schufa?

Napisany przez armydodge
Nie, nie ING.
W ING.lu
I nie, nikt tam nie sprawdza Schufy, nie potrzebują tego tam, co jest błogosławieństwem.

Napisany przez armydodge
Czy nie ma żadnych innych opcji pomocy dla mnie? Moje wniosek o pożyczkę od pracodawcy został odrzucony, jestem tutaj od 2 tygodni na kolei, ponieważ nie mogę sobie pozwolić na naprawę samochodu. To jest straszne. Ile lat jeszcze będę musiał spłacać długi i czekać, aż zostanę usunięty z rejestru dłużników? Już prawie mogę przejść na emeryturę.

Czy wiecie, jak ma się sprawa 10.000 euro umowy oszczędnościowo-budowlanej w kontekście rejestru dłużników? Nie zamierzam jej wykorzystywać do budowy czy remontu. Czy możliwe jest uzyskanie takiej umowy mając negatywny wpis w rejestrze dłużników? W takim przypadku warto byłoby szybko ją uregulować.

Napisany przez Daukind
Możesz spróbować w Sigmakreditbank (o stosunkowo wysokich odsetkach; maksymalnie 7500 euro)

Napisany przez Theoneandonly
Zwolnij swoje BSV i wypłać zgromadzone środki, albo z 3-miesięcznym wypowiedzeniem, albo natychmiastowo. Koszt pi x kciuk około 1%... BSV nie ma wpływu na Twoje informacje w Biurze Informacji Kredytowej, ale jeśli weźmiesz kredyt po 6-7 latach, to będzie już w nim widoczny, ale skoro go nie masz, to nie ma się co martwić.

Napisany przez armydodge
Dziękuję za Wasze odpowiedzi.
Jak to rozumiesz, że jeśli nie mam długu, to nic nie wpływa?
BSV, przynajmniej ten mniejszy, jest już wypełniony w 20%, a po osiągnięciu 40% przechodzi do przydziału.
Mogę to osiągnąć do końca roku pomimo wszystkich przeszkód.
Jest to taryfa, która pozwala mi w dowolnym momencie zmienić na inną taryfę.
Tylko pytanie, na które cały internet nie potrafiło jeszcze odpowiedzieć
i nawet pani z Schwäbisch Hall nie mogła odpowiedzieć, czy ten BSV
zostanie wypłacony w pełnej wysokości, czyli 10 000 euro, czy nie? Czyli z nieuregulowanym wpisem w Schufa...
Moja pożyczka od pracodawcy została niestety odrzucona, nasza firma generalnie tego nie robi, tak powiedziano, mimo że jesteśmy spółką akcyjną.
Uważam to za skandal, nie miałem żadnych dni chorych w 2016 roku, zawsze byłem obecny i dałem z siebie wszystko.

Napisany przez Daukind
Zazwyczaj z negatywnym (i nierozwiązanym) wpisem w rejestrze dłużników nie otrzymasz pożyczki budowlanej.
Dlaczego to bezczelność, że Twoje biuro nie udziela pożyczek? Przecież nie jest bankiem...

Napisany przez armydodge
Ja to sprawdzę i jeśli trzeba będzie użyję wszystkich środków. Czy w ogóle wiecie, jak straszne jest być zawsze samemu? Żyję tu sam od 8 lat i teraz to jeszcze. Jeśli nie uda mi się z kredytem budowlanym, wypłacę oszczędności. To jaka bieda. Mam dopiero 28 lat. Jak ma to iść dalej? Biedactwo? Przecież można się tylko rzucić pod pociąg. Mój plan był taki, wziąć kredyt AG, naprawić samochód, następnie dostać kredyt budowlany, rata miesięczna tylko 70 euro. Potem zaciągnąć dodatkowy kredyt w Banku von Essen, pojechać do VW, kupić VW CC ze 3-letnią finansowaniem na raty. Mieć wystarczająco pieniędzy na koncie, małe raty, wszystko będzie dobrze. Teraz mogę czekać wiecznie, aż będę miał 34 lata lub coś w tym stylu. Nawet stąd nie mogę się ruszyć, została mi tylko praca i popijanie wieczorami. To katastrofa.

Jeśli zawarłeś BSV na 10 tysięcy, musisz zaoszczędzić 40%, a pozostałe 60% możesz otrzymać jako kredyt. Wszystko zależy także od okresu związania środków na lata.

Napisany przez Daukind
Naprawdę teraz? Jeśli przeczytasz swoją historię na forum Elo, sam jesteś winny. Celowo spowodowałeś zerwanie kredytów, twierdząc, że Schufa nie może Ci nic zrobić, a teraz narzekasz, że nie możesz się rzucać w kolejne finansowania? Po co potrzebujesz samochodu z wyższej klasy średniej?

Jeśli naprawdę potrzebujesz pieniędzy, masz dochód powyżej limitu zajęcia wynagrodzenia, to możesz się udać do Banku Kredytowego Sigma. Na niemieckich bankach nie dostaniesz kredytów w przyszłej przyszłości...

Bank Von Essen udziela również kredytów osobom z problemami w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa), ale odsetki są odpowiednio wysokie. (No dobrze, to już zostało wspomniane ^^)

Napisany przez 2titan1981
DLaczego nie wypłacić jeszcze prostszego kontraktu oszczędnościowego, naprawić samochód i użyć reszty do szybszej spłaty długów. Można też zrezygnować wieczorem z piwa, żeby jeszcze więcej zaoszczędzić. Zaletą jest to, że w ciągu najbliższych 3 miesięcy będziesz mieć znowu samochód, spłacisz swoje długi szybciej i nie musisz koniecznie czekać do 34. Skoro pożyczyłeś pieniądze i długo nie otrzymałeś zwrotu, to musisz nadal mieć pieniądze, bo je otrzymałeś z powrotem. Dodatkowe koszty związałbym z twoim dłużnikiem.... Mimo to jestem nadal zdania, że samochodów nie kupuje się na kredyt. Jedynym powodem zadłużenia byłoby zakup mieszkania albo wiedza, że nadchodzi hiperinflacja

Napisany przez armydodge
Tak, macie całkowitą rację. Tak dalej już nie może być, teraz zakupiłam bilet miesięczny na pociąg i będę oszczędzać jeszcze więcej oraz skontaktuję się z kasą oszczędności, aby dowiedzieć się, co jest możliwe. Ale 25 tysięcy złotych z kasy oszczędnościowej zamierzam wypowiedzieć, na zakup domu i tak nie ma mowy w najbliższym czasie. Jeśli uda mi się uzyskać pożyczkę z 10 tysięcy złotych kasy oszczędnościowej, prześlę tam pieniądze, jeśli nie, wykorzystam je do szybszej spłaty długów. Jeśli wpis w rejestrze dłużników zostanie zakończony, prawdopodobnie otrzymam kredyt z banku von Essen. Już raz zapytałam, odpowiedź brzmiała: Otwarty ujemny saldo w rejestrze dłużników. To oznacza chyba tyle, że ten bank nie udzieli mi kredytu, ponieważ wpis nie został jeszcze zakończony. Oprocentowanie 8% byłoby w porządku. Ale teraz najpierw muszę oszczędzać więcej i zastanowić się, jak najlepiej posunąć się naprzód.

Napisany przez Daukind

Poprosiłem już o informacje, otrzymałem odmowę:
Otwarte negatywne saldo w biurze informacji.
To oznacza, że ta bank nie udziela mi kredytu,
ponieważ wpis nie został jeszcze oznaczony jako uregulowany.

To jednak nie oznacza automatycznie, że otrzymasz kredyt po uregulowaniu negatywnego wpisu. Każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie

Napisany przez armydodge
Dziękuję Ci.
Czy są jakieś opinie na temat tego banku?
doradca ds. upadłości powiedział mi wtedy, że mają jeszcze przed sobą długą drogę.
Chciałem sprawdzić, czy nie mogę podjąć dodatkowej pracy w weekendy.
Nadal staram się jak najszybciej wypełnić ten 10 000 euro kredyt hipoteczny.
Czy to na pewno ma sens?
To po prostu nie pomaga, straszne!

Co z tymi pieniędzmi, które otrzymałeś za późno? Powinny one wystarczyć, aby spłacić twoje długi. Dlaczego nie przerzucasz problemów, jakie przez to miałeś, na twoich dłużników, którzy spóźnili się z płatnościami i sprawili ci kłopoty?

Napisany przez armydodge
Dłużnikiem była moja matka, otrzymałem wszystkie pieniądze z powrotem.
Potrzebowałem pieniędzy m.in. na nowe meble, nowe mieszkanie itp. Wtedy pracowałem tylko 32 godziny tygodniowo
tak, mogłem i powinienem było spłacić wszystko od razu!
Mimo to moja matka straciła swój Dom i teraz pozostałem bez niczego.
Wtedy mieszkałem w umeblowanym mieszkaniu, potem się przeprowadziłem.
Nie miałem nic. Dosłownie nic.

Czyli to pożyczanie pieniędzy Twojej matce było głupie?

Ja również nie miałem nic, co nie powstrzymało mnie od mieszkania przez kilka miesięcy na materacu powietrznym, z talerzem, widelec, nożem i łyżką. Kiedy stopniowo zdobywa się wszystko, cieszy się znacznie bardziej z nowych mebli....

Napisany przez armydodge
Nie, to nie było głupie, po prostu bezcelowe, Dom i tak już nie istnieje.
Faktycznie, teraz to już wiem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata