Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie OCZU/HZPU lub ubezpieczenie od wypadków

Napisany przez MagicMike
Cześć wszystkim,
z powodu pewnych chorób przewlekłych, szukam teraz zabezpieczenia przed ryzykiem.
Jakie są moje możliwości i które z nich są sensowne.
Zwróciłem się do 5 firm ubezpieczeniowych i zostałem odrzucony ze względu na chorobę H.
Chcę jednak wykupić pewne podstawowe zabezpieczenie.
Ktoś może mi coś polecić?
Pozdrowienia

Napisany przez Matthew Pryor
https://www.beste-honorarberatung.de/

Napisany przez Hunzinger
A więc u nas obowiązuje pewna zasada. ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy jest praktycznie najważniejsze, ponieważ jest prawie niezbędne, aby zabezpieczyć najcenniejszy skarb w Twoim życiu. Oczywiście zdarzają się również przypadki, gdy ludzie zachorują bez wcześniejszego wykupienia takiego ubezpieczenia. Te osoby niestety często mają wtedy problem.

Ale ogólnie przyjmujemy zasadę, że jeśli ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy nie wchodzi w grę, tak jak w Twoim przypadku, zalecamy Klientom dostosowanie swojego ubezpieczenia na wypadek nieszczęśliwych wypadków na tyle wysoko, aby przynajmniej kilka aspektów było zabezpieczonych. Zwróć uwagę na dobre postępowanie przy każdym porozumieniu z ubezpieczycielem.

Mam nadzieję, że przynajmniej trochę Ci pomogłem i życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach.

Z poważaniem

Napisany przez uwehaensch

U nas istnieje pewna zasada. ubezpieczenie od niezdolności do pracy faktycznie przebija wszystko, ponieważ jest prawie niezbędne do zabezpieczenia najważniejszego majątku w Twoim życiu. Oczywiście zdarzają się przypadki, gdy ludzie zachorują bez wcześniejszego zawarcia ubezpieczenia od niezdolności do pracy. Ci ludzie niestety zazwyczaj mają wtedy problem.
Ale ogólnie rzecz biorąc, podtrzymujemy zasadę. Jeśli ubezpieczenie od niezdolności do pracy nie jest opcją, jak w Twoim przypadku, zalecamy klientom rozważenie zwiększenia ochrony ubezpieczenia na wypadek nieszczęśliwego wypadku, aby przynajmniej niektóre aspekty były objęte ochroną. Zawsze zwracaj uwagę na odpowiednią progresję w dobrej polisie ubezpieczeniowej, do której się zwracasz.
Mam nadzieję, że mogłem choć trochę pomóc, powodzenia w dalszych poszukiwaniach.
Z poważaniem,

Logiczne, w DVAG nie ma raczej alternatyw dla ubezpieczenia od niezdolności do pracy, jest tam tylko typowe, często mocno nadmuchane ubezpieczenie na wypadek nieszczęśliwego wypadku (najlepiej z progresją 1000%, co?), które należy do największych pułapek na rynku.

Napisany przez Hunzinger
Okay, tutaj również poproszę o uzasadnienie, dlaczego oszukały opakowanie? Istnieją oczywiście również inne alternatywy, ale w tym przypadku chodziło głównie o ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy w porównaniu z ubezpieczeniem na wypadek i zająłem w tej sprawie stanowisko.
Istnieją także inne zabezpieczenia, takie jak utrata podstawowej zdolności. Jednak nie było o tym mowy w tym wątku i nie znam spontanicznie skutków tej choroby, dlatego nie wspomniałem o tym.
Jednak uzasadnienie byłoby mimo wszystko może niewskazane. Być może przeoczyłem coś, na co moglibyście mnie zwrócić uwagę.
Byłbym nawet wdzięczny.
Z poważaniem

Ale argumentacja byłaby może jednak nie taka zła. Być może przeoczyłem coś, na co możesz mnie zwrócić uwagę.

Na przykład, zobacz na dramatyczny przebieg postępów? To znaczy na przykład oszustwo. Sugerowanie wysokiej wydajności, skrywanie katastrofalnego stosunku ceny do jakości. Tak działa sprzedaż produktów w stylu DVAG.

Napisany przez Caspar2020
@magicmike: Co chcesz ubezpieczyć? Siebie? Twoją rodzinę?
A jak dawno temu była diagnoza choroby Hodgkina?

I jak dawno temu była diagnoza chłoniaka Hodgkina?

Kryształowa kula?

Napisany przez Tikonteroga

Witam wszystkich,
ze względu na pewne wcześniejsze choroby, teraz poszukuję zabezpieczenia przed ryzykiem.
Jakie opcje mam i które są sensowne.
Zgłosiłem się do 5 firm ubezpieczeniowych i zostałem odrzucony ze względu na Morbus H.
Chciałbym jednak zawrzeć pewne podstawowe ubezpieczenie.
Kto może coś polecić?
Pozdrowienia

Jakie dochody lub jakie zobowiązania chciałbyś zabezpieczyć?

Ale ogólnie przyjmujemy zasadę. Jeśli ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy nie wchodzi w grę, tak jak w Twoim przypadku, doradzamy klientom, aby podnieśli ubezpieczenie od wypadków tak, aby zabezpieczyć przynajmniej niektóre aspekty. Zawsze zwracaj uwagę na dobrą progresję w przypadku dobrego ubezpieczenia od wypadków, do którego się zwracasz.

Wydaje mi się, że nie ma sensu zawierać ubezpieczenie od wypadków lub je podnosić ze względu na wcześniejsze problemy zdrowotne. Czyżbym popełniał błąd? Chyba że zakłada się, że te wcześniejsze schorzenia zwiększają ryzyko wypadku?!?

[cytat=Matthew Pryor">
Kula szklana?
[/cytat]
Nie, dlatego pytam. To przecież węzeł chłonny i będzie poddany chemioterapii / radioterapii, a po pewnym czasie terapii uważany będzie za wyleczony.

e, dlatego pytam. To przecież chłoniak, który jest leczony chemioterapią / radioterapią, i po pewnym czasie terapii uznawany jest za wyleczony. A skąd wiesz tak dokładnie, że chodzi o chłoniaka Hodgkina?

Tak, osoba prowadząca wątek może to potwierdzić. Jednak w przypadku choroby H. jest to najczęściej stosowana skrótowa nazwa dla choroby Hodgkina.

Napisany przez Hunzinger
@ Tikonteroga.
W przeciwieństwie do ubezpieczenia na życie, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków można praktycznie zawsze ubezpieczyć, ponieważ w przypadku ubezpieczenia na życie należy udzielać prawdziwych odpowiedzi na pytania dotyczące stanu zdrowia.
Jeśli nastąpi wypadek, przynajmniej ryzyko to jest dobrze zabezpieczone, ponieważ w przypadku poważnej choroby przewlekłej kwestia ubezpieczenia na życie jest zazwyczaj z gry.
Oczywiste jest, że ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków nie jest nawet w połowie tak wszechstronne jak ubezpieczenie na życie, ale co zrobić, jeśli masz wcześniejszą chorobę, i z tego powodu żaden ubezpieczyciel nie chce cię już ubezpieczyć na życie.

Napisany przez FragHarry
Myślę, że pierwszym wyborem powinno być ubezpieczenie na życie (BU), a jeśli to nie wypali, można rozważyć ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków (UV)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata