Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy istnieje odpowiednia umowa oszczędnościowa na budowę dla mnie?

Napisany przez raumi20
Hallo ludzie,

potrzebuję trochę pomocy. Chcielibyśmy kupić Dom około 4 lata po ukończeniu studiów przez moją dziewczynę. Ponieważ nie mamy zbyt wiele własnego kapitału, chciałbym jeszcze trochę oszczędzać do tego czasu, a później zaoszczędzić trochę, angażując się w budowę.

Aby zabezpieczyć się przed rosnącymi odsetkami, pomyślałem o oszczędzaniu budowlanym. Bank powiedział mi, że oszczędności budowlane mają tę zaletę, że są one w całości (czyli oszczędności + pożyczka) traktowane jako kapitał własny, ponieważ pożyczka ta pozostaje w tyle, gdy pojawia się później zastaw hipoteczny. Wydaje mi się, że mogłoby to dodatkowo przynieść korzyści w przyszłym oprocentowaniu. Czy w rzeczywistości jest tak samo?

Zdaję sobie sprawę, że nie mogę oczekiwać prawdziwego zwrotu z inwestycji, ale też nie dostaję go na koncie bieżącym. Ponieważ chcę oszczędzać w dużej mierze bez ryzyka, oszczędzanie budowlane wydaje mi się całkiem niezłe.

Więc pytanie brzmi, co dokładnie przemawia przeciwko oszczędzaniu z Bausparvertrag? Ostatecznie chciałbym przynajmniej odzyskać to, co wpłaciłem.

Najbardziej odpowiadałby mi produkt, w ramach którego mogę wpłacić aktualne 15 000 EUR z konta bieżącego, a następnie oszczędzać około tej samej sumy w miesięcznych ratach przez 4 lata. Więc taki Bausparvertrag w kwocie około 60 000 EUR.

Co o tym myślicie?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć raumi20,
uważam, że obecnie to odpowiednia droga. Dodatkowo kredyt budowlany nie jest nawet skierowany na późniejsze spłaty, ponieważ wysokość tego kredytu udzielana jest bez zabezpieczenia, co oznacza, że wpis hipoteki nie jest wymagany.
Oszczędności i kredyt budowlany są zatem traktowane jako kapitał własny, co zmniejsza wskaźnik obciążenia, co z kolei powinno umożliwić uzyskanie lepszych warunków, co jest z kolei dobrym rozwiązaniem.
Teraz trzeba wybrać najbardziej sensowną taryfę, która znajduje się w najniższych opłatach za zakup, braku opłat za kredyt, najniższej stopie oprocentowania z najniższymi ratami odroczenia, oznacza to spłatę rozłożoną w czasie, ponieważ trzeba spłacać również inne kredyty. Dobrze by było też mieć opcje, czyli jeśli zaakceptują przypisanie później, stopa procentowa stanie się niższa (taryfy opcji), albo kredyt budowlany może zostać zwiększony, ponieważ stopa procentowa kredytu budowlanego jest znacznie niższa niż rynkowa stopa procentowa. Ważne jest zatem sprawdzenie, czy przy tej samej stopie procentowej kredytu budowlanego co około 30 000 euro oszczędności, można pobrać nie tylko 30 000 euro kredytu budowlanego, ale więcej, bez podnoszenia oprocentowania kredytu budowlanego. Wtedy może być konieczne wpisanie hipoteki (gdy kredyt przekracza 30 000 euro), ale możemy sobie na to pozwolić, ponieważ można pobrać więcej taniego kredytu niż wynosi stopa procentowa na rynku.

Napisany przez Tikonteroga
Więc pojawia się pytanie, co dokładnie przemawia przeciwko umowie oszczędnościowej mieszkaniowej?

1) Musisz zapłacić opłatę za otwarcie umowy oszczędnościowej oraz roczne opłaty za prowadzenie konta. Opłata za otwarcie umowy i opłata za prowadzenie konta są różnie rozliczane z Twoimi wpłatami, więc 1. Twoje wpłaty nie są w pełni oprocentowane i 2. Twoje oszczędności przez dłuższy czas będą mniejsze niż faktycznie wpłaciłeś.
2) Blokujesz swoje oszczędności i część miesięcznych dochodów w tej umowie oszczędnościowej oraz w umówionych saldach oszczędnościowych i zadłużeniowych. Jeśli na przykład w trakcie fazy oszczędzania ponownie pojawią się 5% oprocentowanie na lokacie terminowej, Twoje oszczędności będą związane z umową oszczędnościową i nie będziesz mógł elastycznie przenieść swoich oszczędności na bardziej dochodowe inwestycje. Umowa oszczędnościowa ma niższą płynność niż na przykład konto oszczędnościowe.
3) Obecnie określasz, jak wysoka będzie rata spłaty, czas spłaty i kwota kredytu, chociaż nie znasz jeszcze swojej przyszłej koncepcji finansowania, przyszłych dochodów ani ceny przyszłej nieruchomości.
4) Obecnie określasz, ile wyniosą odsetki od kredytu. To jest teraz po prostu spekulacja. Później może to być zarówno na Twoją korzyść, jak i na Twoją niekorzyść.

W banku powiedziano mi, że oszczędnościobiorca ma to do siebie, że jest on traktowany jako kapitał własny (czyli oszczędności + kredyt), ponieważ w późniejszym hipotekowaniu zajmuje wyższe miejsce.

W ogólności własnego kapitału nie musisz spłacać, ani (jeszcze) nie musisz za to płacić odsetek. To, co powiedział ci doradca bankowy, wydaje mi się tylko połową prawdy. Fakt, że musisz spłacić kredyt z umowy oszczędnościowej i opłacić odsetki oznacza, że masz dodatkowe zobowiązanie, które musisz podać przy ubieganiu się o kredyt. Mogę sobie wyobrazić, że ten bank może ustalić dodatkową stawkę odsetek, aby zrekompensować to ryzyko.
W warunkach mojej umowy kredytowej jest na przykład podane, że finansowanie zewnętrzne nie jest dozwolone. To wyklucza również umowę oszczędnościową ... Ale może także być tak, że jest to zawarte, ponieważ finansowanie zewnętrzne nie zostało podane podczas wniosku o kredyt.

Napisany przez NaTwoim13
Wysoki obciążenie kapitałowe nie prowadzi do gorszych oprocentowań, a mniejsza ilość pożyczek może skutkować lepszymi oprocentowaniami.

Niezmienny? Jeśli za 4 lata oprocentowanie pozostanie nadal niskie, wówczas w przypadku opcji z najniższymi oprocentowaniami mogę wybrać wariant z mniejszym kredytem budowlanym. W przypadku najlepszych kas oszczędnościowych budowlanych, stawki te wynoszą około 1%. Faktem jest, że oszczędności budowlane i kredyt budowlany poprawiają moje maksymalne obciążenie hipoteczne, co może zrekompensować koszty związane z kontem oszczędności budowlanych.

Przy wyborze właściwego planu oszczędności budowlanych nie określa się w żadnym przypadku wysokości oprocentowania kredytu, raty spłaty, kredytu budowlanego i czasu spłaty, wcale! Nasz cel się zmienia, wszystko jest modyfikowalne, zatem elastyczne.

Jeśli na koncie oszczędnościowym znowu dostępne są oprocentowania w wysokości 5%, oprocentowanie kredytu wynosi ponownie 10%. W takim przypadku, po co potrzebuję bardziej elastycznego rozwiązania? Wtedy będę zadowolony z każdego centa kredytu budowlanego, który udało mi się zdobyć.

Ponadto, jeśli potrzebuję, mogę wypłacić oszczędności budowlane w ciągu pół roku, bez konieczności korzystania z kredytu!

Obecnie uważam, że zawarcie umowy oszczędnościowej budowlanej jako elementu uzupełniającego w ogólnym planie Kupno za 3-4 lata z jednorazową wpłatą i miesięcznymi ratami oszczędnościowymi jest rozsądne i ekonomicznie należyte.

Napisany przez matti85
Muszę się zgodzić z noelmaximem. Tak samo postąpiłem przy mojej pierwszej nieruchomości. Jeśli jesteś pewien, że chcesz coś kupić w ciągu 3-4 lat, BSV jest obecnie najlepszym narzędziem do zabezpieczenia stóp procentowych. Oczywiście, jako czysta inwestycja oszczędnościowa, nie, ale tego nie chciał autor wątku.

Napisany przez Ingenieur007
Przeczytałem właśnie twój post i przyszła mi do głowy myśl. Pozwól swojej dziewczynie też założyć rachunek oszczędnościowy na budowę mieszkania. Jeśli nadal studiuje, ma prawdopodobnie bardzo niskie dochody i otrzymuje premię mieszkaniową.. ewentualnie możesz jej udzielić pożyczki, aby mogła dokonać jednorazowej wpłaty na swoje konto oszczędnościowe na mieszkanie. Być może będziesz musiał zmniejszyć kwotę na swoim koncie oszczędnościowym, abyście oboje otrzymali pełną gotowość do przyznania po 4 latach. Ale w ten sposób możecie skorzystać z dodatkowego wsparcia.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli za 3-4 lata lub później będziesz potrzebować umowy oszczędnościowo-kredytowej, możesz teraz podpisać umowę z niższą kwotą oszczędności i regularnie wpłacać na nią pieniądze. Z czasem istnieje także możliwość zwiększenia kwoty oszczędności. Niestety zdarza się często, że sprzedawane są duże kwoty oszczędnościowo-kredytowe. Wielu ludzi nie osiąga oczekiwanej kwoty oszczędności z powodów osobistych motywacji. W tym przykładzie można podpisać umowę na kwotę oszczędnościową w wysokości 60 000 EUR i wpłacić 15 000 EUR. Warto również rozważyć podpisanie umowy na kwotę oszczędnościową w wysokości 40 000 lub 50 000 EUR, a następnie stopniowo zwiększać tę kwotę po pewnym czasie.

Napisany przez BenniG
Ale jeśli suma oszczędności budowlanych ma być zwiększona, może się okazać, że obecny pakiet nie istnieje już.
Jeśli odsetki wzrosną do tego momentu, może to oznaczać, że jeśli nadal chciałby zwiększać, musiałby przejść na inny pakiet.

Napisany przez matti85
Jak to wygląda z BSV.

Jeśli chcę zabezpieczyć jak najwięcej Blank, czy jest możliwe zawarcie dwóch umów BSV na 40 000 € każda, na przykład z 50% sumy oszczędnościowej. Wtedy miałbym do spłacenia po 20 000 €. Czy jest to możliwe, czy Bausparkasse łączyłoby to i chciałoby wpis do księgi wieczystej? W takim przypadku wolałbym zawrzeć umowę z dwoma różnymi Bausparkassen i mieć dwukrotnie po 20 000 €.

Czy moje rozumowanie jest błędne?

Napisany przez Pandemonium
O ile mi wiadomo, są to osobne umowy, które są następnie wymienione osobno i nie są łączone.

Napisany przez schunckt

Jak wygląda to w przypadku BSV.
Zakładając, że chcę zabezpieczyć jak największą kwotę w formie pożyczki celowej. Czy jest możliwe zawarcie dwóch umów BSV na np. 2x40.000€, z 50% sumy oszczędnościowej. W ten sposób miałbym po 20.000€ do pożyczenia z każdego.
Czy to jest możliwe, czy Bausparkasse łączy to razem i chce wpisać do księgi wieczystej? -> W takim przypadku chciałbym raczej zawrzeć umowy z dwoma różnymi instytucjami Bausparkassen, aby uzyskać dwa razy po 20.000€ na pożyczkę.
Czy mój sposób myślenia tutaj jest błędny?

Tak, to możliwe. Umowa Bausparvertrag nie jest wpisywana do księgi wieczystej. Gdy umowa BSV zostanie przyznana, a chcesz skorzystać z pożyczki, dopiero wtedy ta pożyczka zostanie zabezpieczona wpisem do księgi wieczystej. Pytanie brzmi - czy będzie to przyimowane na drugim rzędzie? Jeśli tak, czy otrzymasz pożyczkę mimo ustalonych warunków? Najprawdopodobniej tak...
Jeśli to nowa pożyczka w ramach BSV zastąpi inną, to (na pierwszej pozycji) nie ma z tym problemu.
T.

Napisany przez NaTwoim13
@Bankkaufmann
Co to za bezużyteczne i skomplikowane sugestie??? Czy w ogóle dokładnie czytasz początkowe wątki? On wpłaca od razu 15 000 euro i chce co miesiąc wpłacać około 15 000 euro przez 3 lata. Czy chcesz proponować 30 000 euro BSV i zwiększać go co roku o 10 000 euro? OP ma konkretne wyobrażenia dotyczące nabycia nieruchomości, określony przedział czasowy i kwoty oszczędności przed oczami, dlatego możemy tutaj zaoferować jasno określony BSV, który zapewnia kredyt hipoteczny w wysokości 30 000 euro na wpłaty. Wykorzystując stawki opracowane w okresie niskich stóp procentowych, które nadal są dostępne, wyróżniam je od razu.
Jak pisze BenniG, jeśli stopy procentowe rosną lub można się tego spodziewać, to Bausparkassen znów zamkną swoje niskie stawki procentowe, a tylko one mają sens, jeśli chcemy zaakceptować utratę odsetek od oszczędności!
@matti85
Może mieć sens zawarcie 2 umów Bausparverträge w dwóch różnych kasach, aby ewentualnie skorzystać z dwukrotnego udzielenia kredytu hipotecznego na okaziciela. Ma to sens wtedy, gdy można przewidzieć, że w określonym czasie osiągnę odpowiedni poziom oszczędności dla przyznania BSV z prawem do kredytu hipotecznego w wysokości 30 000 euro i mogę jeszcze więcej zaoszczędzić. To dodatkowe oszczędzanie umożliwi mi uzyskanie kolejnego kredytu hipotecznego, ale tym razem w innej kasie.

Napisany przez matti85
@noelmaxim dokładnie to było moje myślenie. Zamknąć 2 konta oszczędnościowe mieszkaniowe z maksymalną oszczędnością 50% i maksymalną sumą oszczędności mieszkaniowych 50 000 €. Poprzez jednorazową wpłatę na oba konta po 20 000 € (łącznie 40 000 €) a następnie w ciągu 2 lat wpłacić pozostałe 5000 € miesięcznie na każde konto oszczędnościowe mieszkaniowe poprzez niewielkie raty oszczędnościowe.
W ten sposób miałbym 2 razy 25 000 € czystego kapitału oraz łącznie 100 000 € własnego kapitału, który nie będzie zabezpieczony w księdze wieczystej.

Napisany przez NaTwoim13
Obecnie dla mnie - wybierając odpowiednie stawki i kasy - jest to właściwa droga. Te dwie pożyczki bez zabezpieczenia w wysokości 30 000 euro umożliwiają mi później uzyskanie stopnia obciążenia zabezpieczeniem, co pozwala obniżyć warunki pozostałych pożyczek.

Napisany przez matti85
Jakie twoim zdaniem byłyby odpowiednie stawki? Jestem przekonany, że odsetki będą stopniowo rosnąć w przyszłości. Wówczas taka konstrukcja może być bezcenna.

Napisany przez NaTwoim13
To trzeba rozważyć indywidualnie. Należy wziąć pod uwagę kwestie związane z umowami oszczędnościowo-kredytowymi, które mają być zintegrowane w finansowaniu.....
- Czas oszczędzania Istnieje różnica między oszczędzaniem przez 10 lub 15 lat w celu zabezpieczenia kredytu hipotecznego a sytuacją, gdy oszczędzający zamierza nabyć nieruchomość w ciągu 3-4 lat.
- Kwota oszczędności Istnieje różnica między osobą, która dąży do oszczędności na poziomie 30%, ponieważ chce jak najbardziej zredukować pozostały dług obok właściwego finansowania budowy, a osobą, która dąży do uzyskania pożyczki w wysokości 30 000 euro i jest gotowa do oszczędności na poziomie 50% w celu osiągnięcia tego celu, chcąc nabyć nieruchomość za kilka lat.
- Oprocentowanie pożyczki oszczędnościowo-kredytowej Nie zawsze - raczej rzadko - najważniejszym celem jest uzyskanie najniższego oprocentowania pożyczki; nawet oprocentowanie pożyczki w wysokości 2% Signal Iduna z F60 i jego oprocentowanie 1% oraz stopa oszczędnościowa 30% może być celem. Jednakże należy przestrzegać okresów oszczędzania, czyli ta stawka wymaga więcej czasu niż inne stawki. Z kolei oszczędzający ma na celu wykorzystanie pełnego udziału własnego, osiągając wysoki stopień oszczędności i pomimo tego zdobywając 30 000 euro, oprocentowanie pożyczki może śmiało wynosić 1%.
- Stopa procentowa i rata spłaty po przydzieleniu często osoby zabezpieczające pozostały dług po przydzieleniu i spłaceniu pozostałego długu mogą płacić wyższe stopy procentowe i raty spłaty niż ci, którzy szukają finansowania dopiero w przyszłości. Uwolniona rata hipoteczna i rata oszczędzania na umowę oszczędnościowo-kredytową mogą być wysokie, podczas gdy oszczędzający na nieruchomość w przyszłości musi uzyskać płynność finansową po przydzieleniu umowy oszczędnościowo-kredytowej na dalsze spłaty hipoteczne.
Dzięki ofertom BHW, Wüstenrot, Alte Leipziger i Signal Iduna można obejść prawie każdą konstelację, zawsze jest to mieszanka rozważenia wszystkich wymienionych aspektów. Należy wtedy wejść w to, spojrzeć na finansowanie całościowo, innymi słowy, umowę oszczędnościowo-kredytową należy dostosować i zintegrować z planem finansowym. W przypadku oszczędzania nie należy zapominać o ewentualnych możliwościach uzyskania premii mieszkaniowej, ewentualności skorzystania z dofinansowania w ramach systemu oszczędzania na emeryturę, zainwestowania środków z programu kapitału pracowniczego oraz możliwości ubiegania się o dodatek do oszczędności pracowniczych.
Uważam, że dobra, stara umowa oszczędnościowo-kredytowa może być sensowna i mieć swoje miejsce jako jedna z form inwestowania, jeśli zostanie wybrana zgodnie z indywidualnymi potrzebami, rozważnie obliczona pod względem kwoty oraz przede wszystkim dokonany właściwy wybór taryfy.
Na koniec może to być lekarstwo na Dom, które pozwala na uzyskanie np. kwoty 4 000 euro oszczędzonych w przypadku nagłej naprawy w wysokości 10 000 euro, wraz z szybką i bezproblemową pożyczką budowlaną w wysokości 6 000 euro.
Ten pomysł pokonuje stopę procentową, jeśli koncepcja jest solidna, to stopa procentowa również jest odpowiednia!

Napisany przez obelix

Podwyższenie sumy oszczędności budowlanych jest również możliwe w przyszłości.

ale tylko jeśli wcześniej wybrana oferta nie została zamknięta i/lub kasa oszczędności budowlanych zgodzi się na zwiększenie kwoty.

Cytat od noelmaxim
Być może ma to sens, żeby podpisać 2 umowy oszczędności budowlane w 2 różnych kasach, aby móc skorzystać z pożyczki na mocy blankietu kapitałowego 2 razy. Jest to celowe, jeśli można przewidzieć, że w określonym czasie osiągnę stopień oszczędności konieczny do przyznania oszczędności budowlanej w wysokości 30 000 euro jako kredytu budowlanego, i jestem w stanie zaoszczędzić więcej. Dodatkowe oszczędzanie umożliwia mi kolejną pożyczkę na mocy blankietu budowlanego, ale już w innej kasie.

Uważaj na krawędź peronu. Istnieją kasy oszczędności budowlanych, które wymagają od klienta pisemnego potwierdzenia, że nie ma już innych pożyczek na mocy blankietu budowlanego, ponieważ w takim przypadku nie będą uczestniczyć w drugiej pożyczce.

Napisany przez obelix

Achtung viele Bausparkassen gewähren Blankodarlehen nur noch wenn die letzte Grundschuldeintragung 2 Jahre her ist. Da geht nix mehr mit hinten drauf.

Interesujące i nowe dla mnie i w zasadzie nie ma sensu. Trudno mi sobie wyobrazić, że instytucja kredytowa/bausparkasse straciłaby dobrą okazję biznesową. Jeśli wskaźnik obciążenia i dochody są w porządku, byłoby to ograniczające biznes. Ale jak napisano, ta teza jest nowa dla mnie.

Cytat od Spiagei
Ktoś, kto zaleca komuś zawarcie małego umowy bausparvertrag i potem zwiększanie co roku, niestety nie ma pojęcia o tym produkcie.
Chcę jak najwięcej taniego kredytu hipotecznego, więc po co mi mała umowa?

Przepraszam, zawsze zależy to od potrzebnej sumy (kredytowej). Wysokość umowy bausparvertrag powinna być z nią związana. Fakt, że udział kredytu w ramach tej umowy bausparvertrag powinien być zasadniczo wysoki/optymalny, jest prawdziwy. Jeśli mam dobrego doradcę bausparvertrag może działać również z corocznym zwiększaniem. Wymaga jednak stałej obserwacji i pielęgnacji. Nie jest to proste i w praktyce raczej rzadko spotykane.

Cytat od Spiagei
Zwiększenie jest możliwe tylko w obecnym taryfie. Obecnie większość bsK zmienia się co 2 lata. Jeśli nowa taryfa jest lepsza, możesz się przełączyć, a jeśli nie, cieszysz się, że trafiłeś na najlepszą. ?

Również tutaj ważne jest dokładne przejrzenie warunków. Nie zawsze zmiana na nową, zasadniczo tańszą taryfę finansowania jest korzystna, ponieważ bausparkassen mogą np. usunąć istniejące punkty oceny z poprzedniej umowy i nie przenieść ich do nowej taryfy (zapisane w warunkach umowy).
Wprowadzanie co dwa lata nowych taryf na rynek jest już dość odważne, ale możliwe. Raczej umowy mają okres trwania około pięciu lat. Samo złożenie wniosku u BaFin zajmuje stosunkowo długi czas. Ponieważ w międzyczasie niemal wszystkie bausparkassen dostosowały swoje taryfy do długotrwałej fazy niskich stóp procentowych, sytuacja się uspokaja lub już się uspokoiła.

Napisany przez NaTwoim13
@obelix
Decydujące stawki oferowane są przez instytucje oszczędności mieszkaniowych, które akceptują również drugą pożyczkę bez zabezpieczenia do 30 000 euro jako pożyczkę oszczędnościową.

@Spiegelei
To też dla mnie zupełnie nowe informacje. Nic nie jest dodawane na wierzch, więc możliwe jest, że w zeszłym tygodniu mogły nastąpić zmiany w księdze wieczystej u decydujących instytucji kredytowych i stawkach. Ta reguła, którą przedstawiłeś, dotyczy kredytów natychmiastowych instytucji oszczędnościowych, nie zaś umów naspotkanych, które po przydzieleniu powinny udzielić pożyczki do 30 000 euro jako pożyczki bez zabezpieczenia.

Napisany przez BenniG

@Noelmaxim: Imię to Spiagei, a nie Spiegelei
Regulacje dotyczą teraz również pożyczek z BSK. Czasy finansowania NK właściwie minęły. Chyba że DN ma już nieruchomość i wnosisz o to wcześniej albo dla drugiej nieruchomości.

Kiedy czytam ten tekst, zastanawiam się, czy twoje imię nie jest po prostu skrótem od Spiegelei, a literówka w a to oczywiście błąd.
Zut, BSK, NK, DN, Immo i 2te
W przypadku Zut nie jestem pewien, co to oznacza. Reszta jest znana, ale zbyt wiele skrótów nie ułatwia czytania!

Napisany przez obelix

@Obelix: Zaleta kredytu in blanco polega na tym, że nie muszę składać dokumentów dotyczących obiektu. Dlatego BSK nie może określić wartości zabezpieczenia kredytu. Dlatego też jest ustalona reguła przy kredycie in blanco bez wpisu do księgi wieczystej na 2 lata. To funkcjonuje na przykład od lat w BHW.
To, co prawdopodobnie masz na myśli, to kredyt negatywny. Jednak istnieje on tylko do 80% wartości zabezpieczenia.

To - w ogólności - jest prawdziwe. Mój błąd! A jak obecnie wyglądają stopy procentowe? kredyty in blanco były często droższe niż na przykład kredyty negatywne.
Ale to nieistotne, odbiegamy od głównego tematu.

Napisany przez NaTwoim13

@Noelmaxim: Nazwa to Spiagei, nie Spiegelei.
Obecnie regulacje dotyczą również pożyczek Zut w niektórych BSK. Czasy finansowania NK właściwie już minęły. Chyba że DN ma już nieruchomość i wnioskujesz o to wcześniej lub dla drugiej nieruchomości.

W twoim przypadku może to być inaczej, ale u mnie nie! Nadal przypisuję umowy oszczędnościowo-budowlane do finansowania budowlanego, aby obniżyć wskaźnik obciążenia wybranego banku. Tak, również aby pokryć koszty dodatkowe, ponieważ pożyczka bez zabezpieczenia jest wypłacana z góry i jest dostępna dla klienta finansującego jako własny kapitał, i, przepraszam, również w BHW.
Wniosek o pożyczkę bez zabezpieczenia w Wüstenrot w wysokości 7 600 euro i równoczesny wniosek o pożyczkę bez zabezpieczenia w Schwäbisch Hall w wysokości 23 700 euro został zatwierdzony na początku zeszłego tygodnia. Przepraszam.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata