Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poważni dostawcy kredytów krótkoterminowych?

Napisany przez Brego81
Hej,
z powodu problemów finansowych szukam obecnie małego kredytu (ok. 400€), aby móc przetrwać do lutego. Niestety na rynku jest wiele nieuczciwych firm, które chętnie wykorzystują potrzebujących, jak ja, do swoich oszustw... Czy w ogóle istnieją uczciwe firmy oferujące minikredyty?
Pozdrawiam

Napisany przez gardenha
Cześć Brego81,
Takie sytuacje zazwyczaj dobrze załatwia się za pomocą dyspozycji debetowej, ale z tego co rozumiem, ty tego nie chcesz.
O niskim oprocentowaniu trudno będzie znaleźć coś atrakcyjnego.
W innym przypadku, na twoim miejscu spróbowałbym szczęścia w firmie Vexcash. Wygląda całkiem solidnie i w sumie to byłoby coś odpowiedniego dla ciebie.

Napisany przez 2tneub
Jeśli karta kredytowa umożliwia bezpłatne wypłaty gotówki i termin zaksięgowania wynagrodzenia jest przed obciążeniem karty, można wypłacić gotówkę za pomocą karty kredytowej i ponownie wpłacić ją w okienku. Kilka lat temu udało mi się pokonać krótkoterminowy problem finansowy, nie korzystając z debetu. r n r n Jeśli to się często zdarza, kredyt ramowy może być inną opcją.

Napisany przez Daukind

Jeśli karta kredytowa umożliwia darmowy wypłat gotówki i data wpływu wynagrodzenia jest przed obciążeniem karty, można również wypłacać gotówkę za pomocą karty kredytowej i ponownie wpłacić ją na konto w banku.

Nazywa się to jeźdźctwo na karcie kredytowej i jest nielegalne.

Napisany przez 2tneub
Okej. Tego jeszcze nie wiedziałem. W takim razie oczywiście nie chcę do tego zachęcać i wycofuję moje oświadczenie.

Napisany przez Agio

Nazywa się to jeździectwo kredytowe i jest nielegalne.

Nie wiedziałem, że jest to nielegalne. Na jakiej podstawie prawnej opiera się to zakaz?
@Brego81 też uważam, że debet może być dobrym pomysłem, jeśli takie sytuacje często się zdarzają. Wielu zna problem, gdy pod koniec miesiąca brakuje pieniędzy, a bez oszczędności może być bardzo nieprzyjemnie. Mówię to z własnego doświadczenia, jak wiele osób na forum tutaj wie. Ale wygląda na to, że po prostu miałeś niespodziewany wydatek finansowy w tym miesiącu i wtedy oczywiście nadaje się mała pożyczka
Co do dostawców małych pożyczek: Masz rację, internet wydaje się być zalewany spamem niesolidnych dostawców małych pożyczek
Mogę polecić ci tutaj wiarygodnego, a przede wszystkim bardzo łatwego w obsłudze dostawcę małych pożyczek, a mianowicie Cashper.de
Bardzo łatwo i szybko

Napisany przez Daukind
Używanie nieuprawnionej karty kredytowej stanowi naruszenie warunków korzystania z Twojej karty. Zazwyczaj nie jest to ścigane prawnie, ale istnieje przepis Kodeksu karnego §266

Napisany przez macboy
Tutaj zdecydowanie mogę polecić https://minikreditsofort.com/cashper-kredit/ - po prostu zajrzyj na stronę główną: https://minikreditsofort.com/

Napisany przez Thomas101
Jeśli potrzebujesz szybkiej gotówki, to prawdopodobnie odpowiednią opcją dla Ciebie będzie krótkoterminowy kredyt z ekspresową wypłatą. Firmy, takie jak Vexcash lub Cashper, oferują taką możliwość. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że obie firmy są wiarygodne. Pożądana kwota kredytu w wysokości 400 € również nie powinna być problemem. Po prostu złoż zapytanie, co zajmuje 2 minuty, i natychmiast otrzymasz informację, czy udało się uzyskać kredyt.

Napisany przez TomTy
Wiele banki udzielają małych pożyczek, nie polecam zwracania uwagi na coś innego

Napisany przez Fabrikant
Przekroczenie stanu konta debetowego (Dispo) wydaje się być najprostszym i najszybszym rozwiązaniem, czy coś przeoczyłem? Kwota 400€ nie powinna stanowić problemu przy regularnych dochodach, większość banków pozwala na maksymalne przekroczenie o trzykrotność miesięcznej pensji.

Napisany przez Birgit
Na takie cele zawsze należy mieć pewną kwotę na koncie oszczędnościowym. Wtedy nie trzeba brać kredytu ani płacić odsetek.

Napisany przez 2tneub

Na takie cele zawsze trzeba mieć pewną sumę na koncie oszczędnościowym.
Wtedy nie trzeba brać kredytu i płacić odsetki.

Zasadniczo masz rację, ale są też wystarczająco dużo osób, które z różnych powodów po prostu nie mają możliwości oszczędzania obok wszystkich kosztów.

Napisany przez chris_mke
Sam już kilka razy korzystałem z pożyczki ratalnej w cashper. Wszystko poszło świetnie, a ich stopa procentowa jest na niskim poziomie dysponowania. Tutaj zamieściłem recenzję:

https://minikredit-empfehlung.de

Pozdrowienia
Christian

Napisany przez ElephantMan
Chociaż post wygląda na bardzo reklamowy, zgadzam się ogólnie. Oferta firmy Cashper jest naprawdę w porządku. Oczywiście dodatkowe usługi są płatne, ale czasem mogą być również przydatne, gdy pojawia się tymczasowy problem. Oferta bez dodatkowych opcji jest naprawdę uczciwa i korzystna. Na szczęście udało mi się poradzić sobie z problemami i nie potrzebuję już dostawców pożyczek krótkoterminowych, ale mimo wszelkich wątpliwości, które mogą istnieć: Cashper jest solidny, uczciwy i stara się razem z klientem znaleźć rozwiązania, gdy coś nie idzie zgodnie z planem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata