Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt kombinowany na przedpłatę i umowa oszczędnościowa na budowę.

Napisany przez Pagani
Cześć Forum Finansowe,
może ktoś mógłby mi coś napisać na temat mojego problemu
Wykupiłem mój Dom za pożyczkę w połączeniu z umową oszczędnościową, pożyczka wynosi 130 000 w niewiarygodnie wysokim oprocentowaniu 5,68 % w roku 2007.
Umowa oszczędnościowa ma teraz 30 000 oszczędności, a okres wiązania oprocentowania kończy się w połowie tego roku. Posiadam również umowę oszczędnościową z 40 000 oszczędności (łącznie 100 000 umowa oszczędnościowa), która stała się gotowa do awansu dzisiaj, dostałem list od BHW, że nie chcę wziąć pożyczki z tej umowy w oprocentowaniu 4 %.
Chciałbym jak najszybciej pozbyć się BHW i mojego długu
Czy istnieje w ogóle możliwość zmiany kredytodawcy w moim przypadku.
Czekam na wasze odpowiedzi i pytania, jeśli potrzebujecie więcej informacji
Dziękuję z góry

Napisany przez NaTwoim13
Młody, młody, teraz zostaniesz uwolniony. Znajdź teraz 60 000 euro tak tanio, jak to możliwe, i skorzystaj z nowych warunków analitycznie.
Jedynie opcje zmiany taryfy twoich planów oszczędnościowych mogą sprawić, że stają się one atrakcyjne, ewentualnie także opcje premiowe!!!

Napisany przez Pagani
Podstawowe pytanie brzmi: umowa oszczędnościowa, która ma spłacić pożyczkę, jeszcze się nie zrealizowała, ale okres obowiązywania ograniczenia stopy procentowej niedługo się kończy. Mam wrażenie, że BHW będzie sprawiać problemy. doradca ciągle próbuje mi sprzedać nowe oszczędności i nie proponuje żadnych innych rozwiązań. Czy mogę bezproblemowo wyjść z kombinowanego kontraktu kredytowego? Pozdrowienia, Pagani

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Pagani, masz pożyczkę w wysokości 130 000 EUR oraz oszczędności budowlane w wysokości 40 000 EUR. Po odjęciu oszczędności, należność u mnie wynosi 90 000 EUR.
Jeśli nie chcesz kontynuować z BHW, możesz łatwo skorzystać z pożyczki spłacalnej innej banku w wysokości 90 000 EUR przy obecnych warunkach i przenieść kwotę 130 000 EUR, korzystając z oszczędności budowlanych w wysokości 40 000 EUR.

Napisany przez BenniG
Czy w 2007 roku zaciągnąłeś kredyt w wysokości 130 000 €? Jeśli tak, jaka jest teraz pozostała kwota? Czy też całą możliwą spłatę przekierowałeś do umowy oszczędnościowej?

kredyt mieszkaniowy można spłacać w dowolnie wysokich ratach. W związku z tym w zasadzie i w razie potrzeby twoje finansowanie następcze powinno być już zabezpieczone. Podziel zarejestrowaną umowę oszczędnościową tak, aby została natychmiastowo przyznana -> 60 000 €, a druga prawdopodobnie wynosi ponad 80 000 €, dzięki czemu razem miałbyś do dyspozycji 140 000 €.

Jeśli sądzisz, że odsetki mogą wzrosnąć do połowy roku, możesz rozważyć kredyt forwardowy i zabezpieczyć obecne stopy procentowe z niewielkim dodatkiem.

@BenniG Zakłada się, że kwota 130 000 EUR to pożyczka przejściowa - standardowy model oszczędzania na budowę. Kwota 40 000 EUR to oszczędności gromadzone w ramach konta oszczędnościowego budowy. Z powodu czystego dopłacania odsetek do kwoty 130 000 EUR na koncie pożyczki przejściowej nie została jeszcze spłacona żadna część kapitału. Płatność kapitału rozpoczyna się dopiero w fazie pożyczki budowlanej. Nie można podzielić umowy oszczędnościowej na budowę w wysokości 40 000 EUR, ponieważ stanowi ona część umowy pożyczki przejściowej. Prawa związane z kontem oszczędnościowym budowlanym zostały przeniesione na zakład oszczędnościowy w ramach pożyczki przejściowej. Nie potrzebuje kredytu przedterminowego, jeśli można go refinansować za kilka miesięcy. Zwykła spłacająca się pożyczka hipoteczna. Ostatecznie istnieją 2 możliwości: a) refinansowanie pożyczki przejściowej w wysokości 130 000 EUR za pomocą zewnętrznej spłacającej się pożyczki hipotecznej. Wtedy kwota 40 000 EUR z oszczędności budowlanych byłaby dostępna do dowolnego wykorzystania b) Rozliczenie pożyczki przejściowej w wysokości 130 000 EUR z kwotą 40 000 EUR oszczędności budowlanych, a pozostałą kwotę 90 000 EUR spłata kredytu hipotecznego.

Napisany przez BenniG
@Bankkaufmann:
Wydaje mi się, że ta osoba ma dwa konta oszczędnościowe.
Przydzielone konto z 40 000 € salda nie jest częścią umowy kredytowej i nie zostało przypisane.
konto z 30 000 € salda zostało przypisane, ale nie jest gotowe do przydziału.

Napisany przez NaTwoim13
Nie rozumiem też bankowca, czy on nie czyta postów?? Mowa tu o oszczędnościach na budowę w wysokości 70 000 euro, co oznacza, że pozostaje do spłacenia tylko 60 000 euro.

@BenniG, masz rację.
W związku z tym po uwzględnieniu oszczędności budowlanych rozpoczynający wątek forumowy ma do spłaty tylko 60 000 euro.

Napisany przez Pagani
Cześć wszystkim, którzy do mnie pisali,
Aby rzucić nieco światła na ciemność.
Mam umowę kredytową w wysokości 130 000 euro, związaną z umową oszczędnościową na mieszkanie, na której teraz wpłacono 30 000 euro.
Ten kontrakt lub kredyt został oznaczony jako 5,68% rocznie. I nadal nie jest gotowy do alokacji. Według informacji doradcy BHW powinien zostać przydzielony pod koniec roku lub w połowie roku.
Teraz, w połowie roku, kończy się okres zabezpieczenia odsetek kredytu.
Jednak mam jeszcze jedną umowę oszczędnościową na mieszkanie w wysokości 100 000 euro, złożoną tuż przed kredytem, która teraz jest gotowa do alokacji i obejmuje kwotę 40 000 euro.
Oraz 60 000 euro po 4% odsetek jako kredyt hipoteczny.
Jeszcze nie do końca rozumiem, co powinno się teraz zrobić.
Co powinienem teraz zrobić.
Jak powinienem postępować.
Nie bądźcie źli, bo pracowałem za granicą przez około 4 lata i przekazałem tę historię moim rodzicom, z pełnomocnictwem itp.
Wróciłem do Niemiec 2 miesiące temu i teraz muszę sam się o wszystko zatroszczyć.
Nadal nie do końca się w tym wszystkim orientuję. Bo doradca BHW non stop proponuje nowe umowy oszczędnościowe na mieszkanie
I mam już tego dość.
Chcę teraz jak najszybciej spłacić swoje długi.
Pozdrawiam
Pagani

Napisany przez Freeliner
Pozostawienie dojrzewającego do alokacji funduszu w wysokości 100 000 EUR i pobieranie odsetek na pewno przynosi dość wysoki odsetek bazowy! (proszę sprawdzić, jak wysoki jest ten odsetek).
To samo należy sprawdzić dla kwoty 130 000 EUR.
Zapytaj w banku o ofertę kredytu hipotecznego na kwotę 130 000 EUR. W zależności od zabezpieczeń będziesz miał stawkę od 1,5 do 2%.
Alternatywnie odlicz 30 000 EUR i weź kredyt hipoteczny na kwotę 100 000 EUR.

Napisany przez NaTwoim13
Tutaj zostaniesz obsłużony

Obydwa saldo zostają wybrane poprzez przypisanie z zrzeczeniem się pożyczki, czyli wypłacone i odjęte od sumy długu w wysokości 130 000 euro. W związku z tym brakuje 60 000 euro, które należy następnie wygenerować na rynku.

Należy zwrócić uwagę, czy przeniesiona umowa o oszczędzanie na spłatę kredytu musi być z konieczności przyznana i czy kredyt musi być koniecznie nabywany. W BHW był to wcześniej obowiązek, ale można to łatwo dowiedzieć się od centrali. Jeśli konieczne jest skorzystanie z kredytu, należy to zrobić i spłacić całą pożyczkę oszczędnościową - ponieważ pożyczka oszczędnościowa jest w całości spłacalna - po 1 miesiącu (60 000 euro będą wtedy dostępne ponownie, ponieważ będą ponownie zaciągnięte na rynku).

W przypadku wolnych 100 000 BSV należy sprawdzić, czy istnieje opcja bonusowa, czyli przypisać ją z zrzeczeniem się pożyczki (lub umożliwić ją poprzez podział sumy oszczędnościowej na przypisanie) i wypłacić ją z dodatkowym oprocentowaniem bonusowym przy zrzeczeniu się pożyczki. Warto wcześniej sprawdzić, jak umowa może zostać przypisana poprzez podział i ewentualne zmiany umowy (zmiana w opcję bonusową). Wszystko to można ustalić z centralą.

Jednocześnie starają się o refinansowanie w wysokości 60 000 euro, dostosowane do czasu przypisania lub końca okresu obowiązywania oprocentowania wstępnego zewnętrznej pożyczki. 60 000 euro są nowe, zastawy BHW są przenoszone, spłacane w całości przez 5/10/15 lat kredytu spłacalnego, a sprawa jest załatwiona!

Chętnie mogą mi wysłać PN, wspomogę ich w uzyskaniu informacji niezbędnych z centrali.

Napisany przez BenniG

W przypadku darmowych 100 000 BSV warto sprawdzić, czy istnieje opcja premii, czyli czy można go przyznać z rezygnacją z kredytu (lub podzielić go poprzez podział sumy oszczędnościowej i dodać do przydziału) i wypłacić z zwiększoną premią odsetkową w przypadku rezygnacji z kredytu. Należy również wcześniej zbadać, jak umowę można przydzielić poprzez podział i ewentualne zmiany umowy (zmiana na opcję premii). Wszystko to ustala się z centralą.

Teraz mam pytanie, czy czytasz posty od autora wątku i ode mnie. BSV za 100 000 EUR z dodatkowymi 40 000 EUR został przydzielony!
Co ciekawe, zmiana umowy, do której należy podzielić, może prowadzić do utraty premii.

Napisany przez NaTwoim13
Nu, to bym już dowiedział się, albo TE. Wtedy nie dokonuje się podziału ani niczego takiego, gdy jest już przydzielony, to jest oczywiste.
Sprawdź opcję premii i zobacz, co należałoby zrobić, ewentualnie zrezygnuj z pożyczki i bonus jest na miejscu. Zależy to od taryfy, gdyby ją nazwał, mógłbym od razu stwierdzić, czy w ogóle trzeba cokolwiek zrobić
Powiedz mi bankowo to mi też czasem brakuje

Napisany przez Pagani
Dobry wieczór wszystkim,
Kod umowy dla umowy oszczędnościowej w wysokości 100 000 euro, który ma przeznaczenie i ma saldo 40 000, ma kod D maxx 3,75
Pozdrawiam
Pagani

Napisany przez Pagani
Historia Kombi jest również D maxx 3.75

Napisany przez Freeliner
Ja, lepiej zostawić go na miejscu, pobierać odsetki i pozostać płynnym!
Jeśli się nie mylę, otrzymasz 1% odsetek + 1,5% odsetek premiowy.
kredyt spłacany w ratach kosztuje cię 1,5-2%
Czyli zarabiasz 0,5-1% na odsetkach, nie otrzymujesz odsetek dziennych

.... chyba że jesteś bezwzględnie zależny.

Napisany przez Spiagei
Cześć Pagani,

Być może jako pośrednik w BHW mogę dać Ci kilka wskazówek.

1. Uczyń swoje 130 000€ BSV dostępnym na termin swojego pożyczki. Możesz to zrobić bardzo łatwo, podwyższając kwotę spłaty lub akceptując wybór przydziału. Przydział z opóźnioną spłatą nie jest możliwy, ponieważ umowa została zastawiona. = Bonus niemożliwy.

2. Spłać swoje pożyczkę z posiadanymi środkami.

3. Pozwól również swojej innej umowie zostać zaciągniętą z opóźnioną spłatą. Ponieważ bonus odsetkowy w Dispo Maxx wynosi tylko 3,75% przez 8 lat, a potem spada do 1%.

4. Pozostałe 60 000€ finansuj dalej, prawdopodobnie najlepiej jako zwykła pożyczka bankowa, ale nie w BHW, ponieważ są tam zbyt drodzy.

5. Ciesz się, że teraz musisz płacić tylko 1/4 odsetek.

Jeśli napotkasz problemy z Twoimi 130 000€, napisz prywatną wiadomość.

Napisany przez Freeliner

3. Przekaż również swoją inną umowę na udzielenie kredytu odmownego, ponieważ bonus odsetkowy wynoszący 3,75% w przypadku Dispo Maxx jest udzielany tylko przez 8 lat, a następnie jest naliczana stawka 1%.

Gdzie dokładnie jest to opisane? Czy oznacza to, że jeśli potrzebowałbym oszczędzać dłużej niż 8 lat, nie otrzymam bonusu?

Napisany przez Spiagei
Nie, Twój bonus, w zależności od daty zakończenia pomiędzy 0-1,5%, otrzymasz maksymalnie na 8 lat. Po tym czasie masz ponownie tylko podstawową stopę procentową wynoszącą 1%.
Na przykład: Oprocentowanie 1-8 roku wynosi 2,5%, a od wszystkich kolejnych lat dostajesz tylko 1%. Oczywiście bonus pozostaje dla Ciebie w latach 1-8.
Znajduje się w Ogólnych Warunkach Bausparbedingungen.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata