Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Przeksztalcamy z kredytu modernizacyjnego.

Napisany przez HSV
Cześć drodzy członkowie forum..
Po 1 roku cichego czytania mam kolejne pytanie.
Dzisiaj byłem w banku w związku z propozycją Pani dotyczącą refinansowania mojego kredytu subordynowanego w Hanseatic Bank oprocentowanego 7.22% poprzez kredyt na modernizację w wysokości 22 tys. EUR oprocentowany na 3.99%.
Powiedziała, żebym uzyskał tylko wycenę w wysokości około 19 tys. EUR. Dzięki temu mógłbym spłacić HB.
Po uzyskaniu zgody, nikt prawdopodobnie nie będzie pytał, co zrobiłem z pieniędzmi.
Czy to takie proste?
Bank nie zapyta mnie później, co zmodernizowałem?
Mam nadzieję na wiele odpowiedzi..

Napisany przez NaTwoim13
Cześć HSV, to podejście jest lepsze o 2,99%, nie ma potrzeby składania wniosków kosztorysowych!

Napisany przez HSV
Hmm, a jaka albo która bank?

Napisany przez Daukind
W Ing Diba

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Tak,
przeniesiono nasze drogie dofinansowanie, 44 tys. EUR na 2,99% efektywnie.
To praktycznie nie ma nic wspólnego z budową ani modernizacją, chodzi tylko o posiadanie własnej nieruchomości. Prawdopodobnie zakładają, że posiadacze domów są zazwyczaj wiarygodnymi klientami.

Napisany przez HSV
Właśnie złożyłem wniosek. Schufa już go sprawdziła, podpisałem i odesłałem wnioski. @Herrmüller, czy musiałeś dołączyć świadectwo spłaty dotyczące spłacanego kredytu? Pozdrowienia z Hanoweru

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Na to już dokładnie nie pamiętam. Musiałem chyba podać tylko pozostałe kwoty, w wniosku pytano o początek kredytów do spłaty, efektywny oprocentowanie + okres kredytowania i chyba sami to obliczyli. W sumie wszystko poszło bardzo łatwo i szybko. Absolutnie godne polecenia, zwłaszcza dlatego, że stopa procentowa jest gwarantowana i nie jest to oferta na zasadzie przynęty, gdzie po wszystkich danych wychodzi w końcu 4,xx%.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata