Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Budowa domu dwurodzinnego!

Napisany przez braysa1103
Witajcie wieczorem,
dużo czytałem, ale nic odpowiedniego nie znalazłem.
Teraz mam pytanie do was, czy mamy szansę na uzyskanie finansowania budowy.
Jestem żołnierzem zawodowym od 2009 roku w Bundeswehrze i zobowiązałem się na 11 lat, czyli do 2020 roku.
Moje dochody wynoszą 2780€ netto. Mam także dodatkową pracę, gdzie zarabiam co miesiąc 350/450€.
Moja żona obecnie przebywa na urlopie macierzyńskim i otrzymuje 292€ plus 190€ na jedno dziecko.
Ma ona stałą posadę i zarabia około 750€ po urlopie macierzyńskim.
Dodatkowo, każdego środy pracuje u swojej szefowej za 144€.
Mamy jeden samochód na kredyt, rata wynosi około 200€ miesięcznie. Istnieje także stara pożyczka na nasze poprzednie mieszkanie własnościowe w wysokości 300€.
Co do samego obiektu: Dom kosztuje 350.000€ jako nowa budowa. Moi teściowie mieliby zamieszkać wraz z nami (dochód z najmu około 400€). Czy myślicie, że dostalibyśmy finansowanie w DSL Banku?
Posiadamy wymaganą kwotę wkładu własnego.
Zgodnie z analizą naszego doradcy finansowego, powinniśmy otrzymać zielony punkt według systemu?
Dziękuję bardzo

Napisany przez NaTwoim13
Cześć braysa1103,
Co możemy teraz powiedzieć lepiej niż twoja doradczyni finansowa, która indywidualnie i dokładniej zbadała sytuację i stwierdziła, że jest to możliwe, co potwierdza zielone oznaczenie w systemie?
- Ile kapitału własnego zainwestowali Państwo?
- Jaka jest wysokość wnioskowanej potrzeby finansowania?
- Czy podali Państwo dane ogólne poprawnie?
Państwa stosunkowo krótki okres pozostały do zakończenia służby nie jest problemem, ponieważ przy >Z8 i jeszcze pozostałym okresie służby większym niż pół roku Państwa dochód będzie w pełni zaliczany. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli dane od Państwa pośredniczki są poprawne, powinno to pasować przynajmniej pod względem zdolności kredytowej, bo przecież jest to zielone oznaczone.
Barierą do pokonania jest ocena wartości nowego budynku, czyli kosztów, wartości ukończonej nieruchomości w stosunku do zgłoszonej kwoty kredytu.
Jak został zbudowany plan finansowania?

Napisany przez Spiagei
Tak więc zgadzam się z Noelmaxim, Twój FB lokalnie ma wszystkie Twoje dane i mówi, że to działa, jak mamy to ocenić? Wnosząc finansowanie, w ciągu 5 dni będziesz tego na pewno pewien.
Piszesz, że DSL wymaga minimalnej kwoty własnej. To byłoby dla mnie nowością. Finansują nawet do 100% ceny zakupu.
Pozdrawiam, Stefan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata