Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Odpowiedzialność cywilna WHEN ubezpieczenie)

Napisany przez Baluu
Cześć,
chociaż nie jestem leniwym psem, chciałbym oszczędzić sobie pracy: Chcę pozyskać kilka ofert od pośredników dla prywatnego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej. Mam złe doświadczenia z bezpośrednimi ubezpieczeniami w tej kwestii. Dlatego chciałbym skorzystać z pośredników.
Jednak nie chcę dzwonić po całym świecie w poszukiwaniu ofert. Czy istnieją prostsze sposoby na pozyskanie ofert online w erze internetu? Moje spontaniczne poszukiwania w Google nie były zbyt udane.
Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrowienia
Baluu

Napisany przez Daukind
Do czego w ogóle potrzebujesz pośrednika przy ubezpieczeniu za 50 euro rocznie? Weź porównywarkę i po problemie...

Napisany przez Baluu
Tak też myślałem. Ale jeśli kiedykolwiek wystąpi szkoda, chciałbym mieć po swojej stronie pośrednika. Zazwyczaj pomagają mi uzyskać pieniądze na pokrycie szkody. Przy ubezpieczeniach bezpośrednich przez portal porównawczy, dostajesz tylko infolinię. Dlatego.

Napisany przez Tikonteroga

Hej,
Chociaż nie jestem leniwy, to chciałbym zaoszczędzić sobie pracy: Chciałbym zebrać kilka ofert od pośredników dla prywatnego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej. Mam złe doświadczenia z bezpośrednimi ubezpieczeniami w tej sprawie. Dlatego chciałbym skorzystać z pośredników.
Jednak nie chcę dzwonić po całym świecie i zbierać oferty. Czy istnieją łatwiejsze sposoby na pozyskanie ofert online w dobie internetu? Moje spontaniczne wyszukiwanie w Google nie było zbyt udane.
Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrowienia
Baluu

Ja na przykład ubezpieczyłem się od odpowiedzialności cywilnej za mniej niż 30 EUR rocznie za pośrednictwem Check24.

Napisany przez Birgit
30 € to jednak bardzo korzystna cena.
A jaka jest suma ubezpieczenia?

Napisany przez NoPlan
Cześć Baluu,

chciałbym polecić Ci skorzystanie z usług niezależnego maklera ubezpieczeniowego w Twojej okolicy. Makler różni się od pośrednika. Makler współpracuje z kilkoma firmami ubezpieczeniowymi. Pośrednik zazwyczaj pracuje tylko dla jednej firmy ubezpieczeniowej i może zaoferować Ci tylko ofertę tej konkretnej firmy. Wartość doradztwa przy ubezpieczeniach OC często jest niedoceniana.

Chcę podać przykład: Jeśli jesteś właścicielem domu z ogrzewaniem olejowym, byłoby zalecane, aby Twoje ubezpieczenie OC obejmowało także ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej za zanieczyszczenie wód. Jeśli teraz po prostu wybierzesz z pozoru najtańszą ofertę przez portal internetowy, a później okaże się, że ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej za zanieczyszczenie wód byłoby rozsądne, w rezultacie możesz potem płacić za dwie polisy więcej, niż zapłaciłbyś za to droższe ubezpieczenie, które już zawierało ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej za zanieczyszczenie wód.

Drugą zaletę sam już wspomniałeś. W przypadku szkody, makler stoi po Twojej stronie, a nie jakiś infolinia.

Napisany przez uwehaensch

Po co w świecie potrzebny jest pośrednik w ubezpieczeniach za składkę roczną w wysokości 50 euro?
Weź porównywarkę i wystarczy...

Nie, to nie wystarczy. Zbyt mało jest zapytań i daleko nie wszystkie stawki z zastosowanymi zniżkami są wyświetlane, nie wspominając już o braku obsługi w przypadku szkód.

Napisany przez uwehaensch

Mam na przykład ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej za mniej niż 30 EUR rocznie, które kupiłam przez Check24.

W takim razie podwójne gratulacje. Albo masz absolutnie podstawową taryfę i/lub bezsensowną udział własny, i do tego zerowe wsparcie w przypadku szkody itp.

Napisany przez Baluu
Dziękuję za wasze odpowiedzi.
Jak już wspomniałem, nie chcę zawierać bezpośredniego ubezpieczenia przez porównywarkę, ale pójść przez przedstawiciela lub brokera. Więc Check24 odpada. :-)
Porozmawiałem z kolegą, który korzystał z portalu Riopo do uzyskania ofert od pośredników dotyczących ubezpieczenia mienia i znalazł dobrego przedstawiciela. Spróbuj tego też. Zobaczymy, jakie oferty (i przede wszystkim od kogo) napłyną.

Napisany przez Baluu
Krótka aktualizacja: Otrzymałem kilka ofert za pośrednictwem riopo.de. Było dość łatwo porównać usługi. Po prostu wybrałem najlepszą ofertę. Teraz mam tanie ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej za pośrednictwem brokera i wszyscy są zadowoleni. :-D

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata