Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Nowicjusz z pytaniami dotyczącymi kart kredytowych, PAYBACK.

Napisany przez Fidelius
Cześć.

Nie miałem jeszcze umowy o kartę kredytową, ale właśnie zainteresowała mnie oferta karty PAYBACK American Express. Ponieważ korzystam z PAYBACK i nie znam się na umowach kredytowych, widzę same korzyści, co w rzeczywistości nie jest możliwe.

Przeczytałem już zwykłe wady i porady odnośnie kart kredytowych na stronie kreditkarten.im/kreditkarte-vorteile-und-nachteile. Jednakże, informacje te powtarzają się prawie wszędzie w internecie i wydają mi się zbyt ogólne.

Jakie są najważniejsze kwestie, które trzeba wyjaśnić przed zawarciem umowy? Na jakie problemy z kartami kredytowymi lub ich firmami można się natknąć później, na które nie zostało mnie wcześniej zwrócone uwagi? Czy istnieją karty kredytowe, których należy unikać?

Napisany przez Daukind
Karta kredytowa staje się problemem tylko wtedy, gdy wydajesz pieniądze, których nie masz.

Napisany przez 2titan1981
Karta American Express jest znacznie mniej akceptowana niż inne karty kredytowe (VISA, Mastercard)
Payback będzie dokładnie wiedzieć, gdzie, kiedy i do czego używasz karty kredytowej, nawet poza światem Payback
Karta kredytowa musi pasować do Ciebie, a nie odwrotnie. Musisz więc już wcześniej wiedzieć, gdzie będziesz jej używać (ile, jak często i gdzie). W przeciwnym razie może okazać się drogie, jeśli użyjesz jej nieprawidłowo.

Napisany przez ADMCI4
W zasadzie nie masz racji jeśli chodzi o duże banki bezpośrednie, takie jak comdirect, ING-Diba i DKB. N26 również oferuje uczciwą kartę kredytową. Amex zawsze jest pewnym ryzykiem. Akceptacja jest znacznie mniejsza niż w przypadku Visa/Mastercard. Również wypłacanie gotówki jest trudniejsze. Dla początkującego Amex nie jest zatem zalecany. Jeśli jednak Twoim celem jest tylko zbieranie punktów, niczym nie zgrzeszysz mając Amex! ;-)

Napisany przez Fidelius
Dlaczego nie?

Myślę, że jedyną rzeczą, która mogłaby powstrzymać firmy, jest posiadanie bardzo dużej liczby negatywnych wpisów w SCHUFA.

Dziękuję wszystkim, którzy mi odpowiedzieli.

Napisany przez Liter
Jako emeryt, wolałbym zapytać doradcę w miejscowej placówce banku o kartę kredytową. Istnieją także karty prepaid Mastercard. Być może są one odpowiednie dla Medi01. W szczególności dlatego, że można nimi samodzielnie dysponować i załadować dostępną część emerytury do wydania.

Napisany przez 2Escorpio

Tak, jako emeryt, wolałbym zapytać doradcę w lokalnym oddziale banku oszczędnościowego o kartę kredytową. Istnieją także karty prepaid Mastercard. Być może są one odpowiednie dla Medi01. Szczególnie dlatego, że można samodzielnie dysponować środkami i wpłacać dostępną część emerytury na wydatki.

Musisz uważać. Banki stacjonarne zazwyczaj są bardzo oszczędne w przypadku emerytur, jeśli chodzi o debet i limity kredytowe. - Oczywiście dostaniesz je nadal, ale na pewno nie tak wysokie jak w innym banku.

Napisany przez mari1978
W zasadzie można tylko doradzić, abyś zdecydował się tylko na kartę kredytową, która będzie spłacona w całości pod koniec okresu rozliczeniowego. W ten sposób karta kredytowa będzie w pełni pokryta. Jeśli podpiszesz umowy jako osoba spłacająca częściowo, w końcu znajdziesz się w spirali zadłużenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata