Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy jest możliwe uzyskanie finansowania budowy podczas nauki zawodu nauczycielskiego?

Napisany przez Rothaar
Cześć wszystkim,
chcemy sfinansować nową budowę w Brandenburgu.
Potrzebujemy sfinansowania w wysokości 230 000 €.
Koszty dodatkowe możemy pokryć z własnego kapitału. Inne aktywa nie są dostępne.
Chcemy samodzielnie wykonać prace przy domu, aby zwiększyć kapitał własny.
Teraz pojawił się następujący problem. Jestem w trakcie nauki w ramach kursu prowadzonego równocześnie z pracą. Oznacza to, że uczęszczam na kurs nauczycielski (część czasowa) w celu uzyskania kwalifikacji nauczyciela przedszkola, a jednocześnie jestem zatrudniona jako pedagogiczny pracownik u jednego z pracodawców (co jest warunkiem koniecznym do podjęcia nauki). Obecnie pracuję na pół etatu, a od maja na pełny etat. Jednak doradca powiedział, że moje wynagrodzenie prawdopodobnie nie zostanie uwzględnione, ponieważ jestem w trakcie nauki. Czy to jest zgodne z prawdą? Nasz dochód netto to 3000,- € plus 384,- € zasiłku rodzinne. Od maja zarobię około 300 € więcej. Dodatkowo mój pracodawca (pracodawca) już zapewnił mi na piśmie, że po ukończeniu nauki zostanę zatrudniona na stałe.
Finansowanie bez mojego dochodu byłoby według doradcy niemożliwe.

Re: Czy jest możliwe uzyskanie finansowania budowy podczas nauki zawodu nauczycielskiego?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zgodnie z prawem, w trakcie nauki nie jest możliwe uzyskanie finansowania budowy. Wynagrodzenie za naukę nie jest uznawane.

Po zakończeniu nauki można otrzymać umowę o pracę na czas nieokreślony lub określony.
Umowę o pracę na czas określony można również rozważyć pod kątem finansowania budowy.

Napisany przez Spiagei
Jeśli już masz to na piśmie i do tego niedługo to nastąpi, na pewno są banki, które to zaakceptują. Jeśli masz jeszcze 2 lata, będzie trudno.
Ile z tych 3000€ stanowi Twój dochód?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata