BenniG, wszystko w porządku, nie było to źle wymyślone.
Jeśli ktoś pyta w ten sposób, jest dla mnie jasne, że chodzi mu tylko o stan konta, bo w przeciwnym razie zapytałby, jak przebiega proces zaciągania
kredytu. Skąd miałby wiedzieć, jak to się robi, skoro nawet nie wpadł na pomysł, że można zadzwonić do centrali, aby załatwić o wiele prostsze sprawy. Chciałem to wyjaśnić, nie chcąc nikogo obrazić, zresztą.
Oczywiście mogą zdarzyć się wyjątki, gdy pracownik Volksbank w końcu sprzeda coś, ale zazwyczaj doradcy banku posiadający umowy z Volksbank mają tylko podstawową wiedzę, tj. jak założyć
konto oszczędnościowe, ewentualnie jakie są nagrody. Chciałem uchronić pytającego przed koniecznością kontaktu z doradcą i potencjalnym maratonem sprzedażowym. Potrzebne informacje uzyska także dzwoniąc do centrali. Nie muszę zawracać głowy bankowcowi, który przekieruje mnie od x do y. Zanim zadzwonię o umówienie się na spotkanie w Volksbank, aby przypadkiem nie przyjść na darmo, bo
doradca ds. oszczędzania nie jest dostępny, mogę równie dobrze zadzwonić do centrali.
Dlatego uważam sugestię idź do Volksbank, gdzie może nawet nie jest klientem, za głupią i zbyteczną. Mógłby nawet zadzwonić do mnie, ja chętnie mu wszystko udostępnię.