Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytania dotyczące działania pośrednika kredytowego Immo Credit w zakresie kredytów hipotecznych.

Napisany przez Frage
Dzień dobry,
być może ktoś może się wypowiedzieć na ten temat.
Pośrednik kredytowy skontaktował się z nami, pytając, czy jesteśmy zainteresowani refinansowaniem - jako zabezpieczenie wpis do księgi wieczystej. Ponieważ dzięki temu znacznie zmniejszylibyśmy miesięczne obciążenia, jesteśmy zainteresowani.
Dane zostały zebrane w piątek telefonicznie, a w poniedziałek mieliśmy już maila,
....mamy dla Państwa ofertę - prosimy o dostarczenie następujących dokumentów:
dostarczyliśmy wszystkie dokumenty, w tym wyciąg z księgi wieczystej......teraz czekamy i nie ma żadnych wskazówek, co i jak teraz się stanie,
moje pytania:
jakie to są programy, w których pośrednicy wprowadzają dane i banki potem się zgłaszają?
Pośrednik mówi, wszystko wygląda dobrze.......czy robią wstępne analizy, aby sprawdzić, czy warto złożyć wniosek?
Na pytanie, jak długo to potrwa z bankiem i czy można tam się dowiadywać, odpowiedziano, że nie jest dobrze, jeśli
się pyta banków...
to mnie zdziwiło - jak długo można tam czekać, co jest w granicach rozsądku??
dziękuję za wskazówki
pozdrowienie Pytanie

Re: Pytania dotyczące działania pośrednika kredytowego Immo Credit w zakresie kredytów hipotecznych.

Napisany przez FinanzManager
Cześć,

jako niezależny doradca finansowy, mogę odpowiedzieć na to pytanie z mojego własnego doświadczenia zawodowego:

Jednak najpierw mam pytanie: Jaki rodzaj refinansowania Cię interesuje?
Czy chodzi o prywatny kredyt ratalny? Istniejący kredyt hipoteczny?

Ogólnie rzecz biorąc, mój proces wygląda następująco:
Po otrzymaniu wszystkich dokumentów od klienta, mogę uruchomić wstępne ocenianie za pomocą mojego własnego systemu, aby sprawdzić, czy jest to wykonalne czy nie.

W przypadku pozytywnego wyniku, mogę omówić to z klientem i przesłać dokumenty do wybranej instytucji finansowej.
Tam zostanie przeprowadzone ostateczne sprawdzenie.
Czas przetwarzania teraz zależy od tego, czy to prywatne finansowanie (kredyt ratalny) czy kredyt hipoteczny.

W przypadku kredytu ratalnego ostateczna decyzja może być podjęta w ciągu 1-2 dni.

W przypadku kredytu hipotecznego może to zająć od 2 do 5 dni. Ale nie dłużej.

Pozdrowienia!

Napisany przez Frage
Cześć Managerze Finansowy,
chodzi o refinansowanie, ponieważ pewne rzeczy mają być spłacone.
Ponieważ mamy RH, udzielona pożyczka powinna zostać wpisana do księgi wieczystej.
Mamy dobre dochody (ok. 4500) razem. Jeśli zobowiązania są sumowane, zgodnie z możliwym finansowaniem, poprzez refinansowanie mielibyśmy więcej swobody. Dotychczas pośrednik mówi tylko, że patrząc z jego punktu widzenia, wygląda to dobrze i dokumenty zostały wysłane do banku, który teraz przeprowadza ostateczną ocenę. Jak to się ma? Czy banki często odbiegają od decyzji pośredników? Czy w przypadku odrzucenia przez bank, decyzję odrzucenia dostaje się szybko? Obecnie ma to być w fazie sprawdzania... co mnie niepokoi, jeśli przeniknięcie wstępne zostało przeprowadzone poprzez wpisanie danych do formularzy bankowych, dlaczego trwa to tak długo???? Jestem już nieco zaniepokojony, ponieważ dokumenty są już w banku od zeszłego tygodnia. i w żadnym wypadku nie wolno dzwonić! dlaczego właściwie nie - czy jest to irytujące dla nich i odrzucają od razu? Czy to złe znaki, jeśli bank tak długo zwleka z kontaktowaniem się z pośrednikiem? Dzięki za informacje
Pozdrowienia

Also:
Tak jak to brzmi, refinansowanie lub konsolidacja zobowiązań wydają się sensowne.
Ogólnie istnieją trzy istotne czynniki wpływające na szybkość lub czas trwania procesu związanego z takimi zapytaniami do banków:
- Zabezpieczenia przedstawione
- Bezproblemowa zdolność obsługi kapitału (KDF)
- Kontakty / relacje z poszczególnymi bankami :-)
I pamiętaj:
Im prostsze i bardziej zstandaryzowane jest zapytanie, tym szybciej się to załatwia...
Mówię tylko za siebie:
Mam świetne kontakty z różnymi bankami. Posiadając kompletną dokumentację, mogę uzyskać decyzję w ciągu kilku dni.
Odchylenia od mojego toku/myślenia w stosunku do procesów scoringu / zatwierdzania w bankach mają miejsce tylko w nielicznych przypadkach.
Co do tematu: Dlaczego nie można dzwonić? :-)
Jest na to 2 powody:
- Po pierwsze, trzeba być po prostu szczerym, moglibyście po prostu pójść do banku i złożyć wniosek o refinansowanie na miejscu. Wtedy pośrednik oczywiście nie uzyskałby zysku. Dlatego pośrednik chce uniknąć sytuacji, w której jego konieczność jest kwestionowana poprzez bezpośredni kontakt z bankiem.
- Po drugie, w banku powoduje to zamieszanie, gdy do tego samego klienta wpłyną 2 zapytania z różnych miejsc.
Mówiąc krótko:
Jest jak najbardziej słuszne, że w tym przypadku skontaktujecie się TYLKO z JEDNĄ osobą. Pośrednikiem.

Czy są jeszcze jakieś inne pytania dotyczące tego tematu?
W którym banku złożono wniosek?
Pozdrawiam!

Napisany przez Frage
Wniosek został złożony w banku Von Essen.
Dziękuję za wykonanie

Dobrze.
Jakie są warunki nowego finansowania? (Kwota, stopa procentowa, rata, zabezpieczenia itp.)
Jeśli będę miała te dane (o ile jest to pożądane), chętnie ocenię, czy oferta jest dobra czy nie :-)
Chętnie nawiążemy kontakt poza forum w celu przekazania tych poufnych informacji.

Napisany przez Frage
Nie mam najmniejszego pojęcia, jak wyglądają ramy referencyjne, ponieważ nadal nie otrzymałem żadnej informacji zwrotnej od pośrednika.... ani akceptacji, ani odrzucenia........
Być może powinienem był zgłosić się do zarządzania finansami - teraz jest już chyba za późno....

Nigdy nie jest za późno... :-)
Jak już wspomniałem, zawsze chętnie pomogę w razie potrzeby!
Powodzenia!

Napisany przez Spiagei
Cześć,
jak to możliwe, że nie znasz warunków ramowych???? Musisz wiedzieć, jakie oprocentowanie wnioskował doradca.
Czy źle to przeczytałem.
PS: Bank Von Essen używam wyłącznie w przypadku negatywnej historii w SCHUFA. Nie są oni znani z atrakcyjnych oprocentowań.
Pozdrawiam, Stefan

Napisany przez Frage
Cześć, wiem tylko, że nasze dokumenty zostały tam wysłane, mówią, że teraz musimy poczekać, co bank powie, nie jestem zadowolony z przebiegu. Schufa nie ma żadnych negatywnych wpisów, a pośrednicy mówią, że wszystko wygląda dobrze. Widzę, że ich metody pracy są różne......
VEB jest naprawdę taki zły?!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, jestem profesjonalnym pośrednikiem w Von Essen Bank i mam bezpośredni dostęp.

Nic z platformą ani portalami pośredniczącymi, tylko bezpośredni dostęp do banku i bezpośredni kontakt z decydentami kredytowymi.

Jeśli pośrednik nie przekazuje Ci aktualizacji, to niezbyt miło.

Transparentne działanie jest o wiele ważniejsze.

Zazwyczaj w przypadku negatywnej historii kredytowej trzeba zrobić o wiele więcej lub zdobyć dokumenty.

Chętnie Ci pomogę, ponieważ między innymi to jest moim codziennym zajęciem.

I zawsze zależy od okoliczności.

Wczoraj na przykład otrzymałem zatwierdzone rozwiązanie finansowe z oprocentowaniem 4,x%. To nie jest takie złe. Ale zawsze liczą się całe okoliczności, a każda sytuacja jest inna.

Napisany przez Frage
Dziękujemy, panie bankierze.
Co dokładnie oznacza system światełek? U nas wszystko powinno być zielone. Czy są różni sprawdzający w banku, którzy następnie przekazują dokumentację ostatecznym decydentom.

Napisany przez Spiagei
Wprowadza się dane klienta do systemu, a system informuje mnie, czy finansowanie w tym instytucie jest możliwe na podstawie podanych danych, co jest wyświetlane za pomocą trzech kolorów świateł: żółtego, czerwonego i zielonego.

Jednak zielone światło nie oznacza automatycznie, że pożyczka zostanie udzielona. Bank sprawdza to dokładniej.

Ale powtórzę, jeśli nie macie negatywnej historii w bazie danych Schufa i pożyczka jest zabezpieczona hipoteką, dlaczego więc Von Essen Bank? Ta firma zawsze jest u mnie na ostatnim miejscu.

Jak napisał Bankkaufmann, 4....% to nie jest zbyt atrakcyjna oferta. Ile pożyczki własnie potrzebujecie?

Pozdrowienia, Stefan

Osoba rozpoczynająca dyskusję zadzwoniła do mnie wczoraj i rozmawialiśmy przez telefon. Chodzi o przekształcenie kredytu ratalnego zabezpieczonego hipoteką.
Jednak pierwszeństwo w hipotece wynosi ponad 60% wartości rynkowej, a raport w Biurze Informacji Kredytowej może nie być negatywny.
Niemniej jednak nie jest on też całkowicie czysty. Wiele kredytów ratalnych pogarsza wynik w scoringu.
Kolejne pojęcie to refinansowanie kredytu łańcuchowego.

Napisany przez Frage
Tak, co to właściwie oznacza? Nawet Google nie znajduje informacji na temat Kettenkreditumschludung... Wyjaśnienie byłoby pomocne.

Zwracam się do ekspertów VEB - jakie kroki należy podjąć w przypadku, gdy dana sprawa trafia teraz do działu kredytowego?

Pani G. (pseudojęzyk pytanie), jak omawialiśmy wczoraj, sprawa jest prawdopodobnie bardzo krytyczna, ponieważ pierwszeństwo istniejących długów wynosi ponad 60% wartości rynkowej.
Jeśli refinansowanie następuje kilkakrotnie kolejno, mówimy o tzw. łańcuchowych umowach kredytowych.
Można to zresztą zobaczyć w Twoim raporcie w Biurze Informacji Gospodarczej, czy u Ciebie również tak jest. Podejrzenie to jest jednak uzasadnione, ponieważ zgodnie z wczorajszym rozmową telefoniczną nie chcą Państwo refinansować nawet wszystkich obecnych kredytów ratalnych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata