Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Otwarcie konta osobistego i wynik w SCHUFA

Napisany przez terminusadquem
Cześć,
Aktualnie mam konto osobiste w Sparkasse i ING Diba. Chciałbym zrezygnować z konta w Sparkasse. Z ING DIBA generalnie jestem zadowolony. Teraz słyszałem wiele dobrego o DKB i comdirect (ze względu na dobre i tanie konto papierów wartościowych). Pierwotnie chciałem je przetestować, ale usłyszałem, że wynik w rejestrze Biura Informacji Kredytowej spada, gdy się prowadzi wiele kont osobistych. Mój wynik jest powyżej 90 i nie chcę, aby nagle spadł. Ostatecznie chciałbym prowadzić tylko jedno konto osobiste.
Czy spadek wyniku jest naprawdę tak drastyczny?

Napisany przez Daukind
Aktywność jest zasadniczo szkodliwa dla wyniku, ale w przypadku braku aktywności się regeneruje. Nie można dokładnie powiedzieć, jak otwarcie jednego lub dwóch dodatkowych kont osobistych wpłynie na sytuację.

Napisany przez brainy

Czy wyniki są naprawdę tak dramatyczne?

Tak.
Akceptowalne wyniki to powyżej 95%. Dobre wyniki to te powyżej 97,5%. Wszystko poniżej 95 to już słaba sytuacja.

Jeśli wynik był powyżej 97, to oznacza, że poległeś o około dwa punkty procentowe przy otwarciu JEDNEGO konta.
W 2014 roku zbierałem wszystkie premie za otwarcie nowych kont, wtedy było o całe 4,5 punktu procentowego mniej. Jednak wynik potem się poprawił po pół roku.

Napisany przez Daukind

Tak.
Przydatne wyniki to te powyżej 95%. Dobre wyniki to te powyżej 97,5%. Wszystko poniżej 95% to już kicha.

Jeśli miałeś ponad 97%, to około dwóch punktów procentowych zniknęło przy OTWARCIU KONTA.

To jest tak ogólnikowe, po prostu nonsensowne.

Napisany przez patte_ricke

To jest tak ogólnikowe, po prostu bzdura.

Dziękuję bardzo

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata