Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Przeniesienie hipoteki niemożliwe i 16 lat jako orzeczenie rozwodowe?

Napisany przez Gertrud_Geyer
Cześć kochani,

czy ktoś może mi pomóc? Muszę złożyć dokumenty w banku w związku z refinansowaniem, już naprawdę złożyłam bardzo dużo dokumentów, a teraz pojawiają się kolejne wymagania, których nie rozumiem.

Między innymi mam udowodnić moje rozwód, który miał miejsce ponad 16 lat temu. Dodatkowo mam złożyć kopię zeznania podatkowego, mimo że już złożyłam decyzję podatkową i nie ma kolejnych zeznań do złożenia.

Dodatkowo powiedziano mi, że zabezpieczenie hipoteczne nie może być przeniesione. Mam zgodzić się na jego usunięcie i ponowne wprowadzenie. Czy to jest powszechna praktyka? Podczas ostatniej restrukturyzacji po prostu przeniesiono hipotekę, mimo że wtedy upadł DN. Teraz jestem jedynym DN i znowu będę jedynym DN. Jakie mogą być powody, że nie można dokonać przeniesienia?

Ponadto mam złożyć oświadczenie o podziale. Dlaczego? Mój Dom ma dwa księgi wieczyste od 20 lat. Nie jestem pewna, gdzie znajduje się to oświadczenie.

Napisany przez NaTwoim13
Deklaracja podziałowa jest całkowicie normalna, ponieważ księgi wieczyste mieszkania muszą być uporządkowane, aby ustalić, w jaki sposób podzielone są posiadłości.

Nie rozumiem złożenia deklaracji podatkowej, nie jest to konieczne dla głównych graczy na rynku.

Wyrok rozwodowy jest normalny, gdyż możesz być zobowiązany do płacenia alimentów i to ukrywasz. Niemniej jednak jest to sprawa prezentacji i po prostu ją omijam.

Problem z odstąpieniem zastawu może być wyjaśniony jedynie tym, że - podobnie jak w przypadku innych problemów - wybrałeś zupełnie złą bank. To mnie zdziwiło, ponieważ jesteś już od dawna aktywna na forum jako osoba składająca odwołanie. Czy znalazłeś nowy bank za pośrednictwem pośrednika, który - przepraszam - nie ma pojęcia, czy znalazłeś firmę pośrednictwa w internecie, która jest niewłaściwa, czy sam znalazłeś bank, powinieneś zwrócić się o pomoc do doświadczonego i niezależnego maklera finansowego, ponieważ do tej pory widzimy tylko niepotrzebne problemy dotyczące wniosku, które mogę wyjaśnić i usprawiedliwić tylko wtedy, gdy warunki te są niemożliwe do uzyskania w zwykłych zgłoszeniach, ale w pełni wykluczam, że cokolwiek takiego w ogóle istnieje po roku 2016.

W przeciwnym razie, deklarację podziałową od notariusza, który w przeszłości stwierdził podział, lub z sądu rejonowego, orzeczenie rozwodowe (niepotrzebne w przypadku zmienionego wniosku) od sądu rejonowego, odstąpienie od zastawu tak, jak tego wymaga wybrany przez Ciebie bank (niepotrzebne) i deklarację podatkową (niepotrzebną) musisz mieć w zasięgu ręki.

Dziękuję za Twoją pierwszą ocenę. To już pomaga.
To dotyczy DSL. I dokładnie, poprzez pośrednika (comdirect).
Do tej pory nikt jeszcze nie chciał zobaczyć mojego wyroku rozwodowego, DSL byłby pierwszy.
DKB potwierdziło mi na piśmie, że z moim zastawem mogą postępować zgodnie z moimi życzeniami (skasowanie, przeniesienie, pozostawienie oraz uwolnienie), dlatego tym bardziej nie rozumiem DSL.
I nie, warunki są tylko przeciętne... ale nie wiem, czy inny bank, do którego się zwróciłem, się zgodzi, a teraz nagle muszę spłacić do 3 marca. Od półtora roku jestem w kontakcie z comdirect i oferty zawsze były dobre, dlatego nie szukałem dalej.
Nie rozumiem również, dlaczego doradca tak bardzo chce mnie umieścić w DSL, najpierw próbował w DiBa, chociaż oczywiste jest, że oni nie przyjmują cofających zgód. Zapytałem o Allianz i otrzymałem odpowiedź, że nie finansują oni niczego ze wskaźnikami cen gruntów poniżej 40€. Pytałem o Sparkasse, ale nie mają oni lepszych warunków niż DSL (co jest nieprawdą!). Zawsze było miło rozmawiać z doradcą i teraz mam w tej sprawie bardzo nieprzyjemne uczucia - ale to mój ostatni bastion, jeśli to nie zadziała.

No tak, a oni również chcą akt notarialny, w którym mój były mąż przekazał mi swoje udziały w nieruchomości, chociaż od lat jestem jej jedynym właścicielem. Nie rozumiem tego, przecież wszystko jest odnotowane w księdze wieczystej?

Napisany przez NaTwoim13
Bank DSL????? Kto żąda tych dokumentów? To jest moja lewa kieszeń na kamizelce, nigdy nie musiałem przekazywać tego cyrku, nigdy!

Nie znam szczegółowo całej sprawy, ani jakie zastawy zostały tam zarejestrowane (zastawa książkowa, zastawa na okaziciela, bez okaziciela itp.), ale czegoś takiego jeszcze nie doświadczyłem, zwłaszcza nie składania zeznań podatkowych przez pracowników, gdy nic nie jest wynajmowane!

No cóż, jeśli wybierzesz partnera, który proponuje Ing.DiBa, to przepraszam, ale wtedy naprawdę nie mam już pomysłu! Naprawdę nic. Niewiarygodne, to jest już prawie szkoda, przepraszam!!!

Nie rozumiem cię, naprawdę nie! Jesteś tu od dłuższego czasu, a potem nawet nie przeczytasz tego, by wpasć na pomysł skontaktowania się z Buhmannem. Comdirect to szajbusi, amatorzy, często nawet nieudacznicy! Jesteś odwołującym, ostrzegałem cię wystarczająco długo, teraz u ciebie jest ostrzeżeń! Wszystko idzie błyskawicznie, szybko i wszystko jest nieprawidłowe!

Przeprowadziłem z sebkochem szeroką gamę klientów przez odwołanie w obszarze finansowania pośredniego i to nadal trwa, jestem ekskluzywnym finansistą IG Widerruf, a ty maszerujesz z Comdirect, tego w ogóle nie rozumiem.

Jako pośrednik finansowy większość problemów z złożeniem wniosku zostałoby ci odjęte, częściowo również poprzez inne sposoby prezentacji. Już samo to, ile dokumentów żądają, to nie do przyjęcia. Czy to w ogóle jest żądane??? Nie mogę w to uwierzyć, a tym bardziej w to, co ostatnio napisałeś, to jest przygodne, czy on tam ćwiczy? Czy już złożyłeś wniosek w Banku DSL? Naprawdę nie mogę w to uwierzyć.

Nie muszę się teraz tak przejmować. Dotychczas miałem kontakt z osobami, które zostały mi świetnie zarekomendowane przez comdirect, i jak dotychczas miałem dobre wrażenie odnośnie pośrednika, oferty były odpowiednie i wytrzymały porównanie. Dotychczas nie było powodu do wątpliwości.

Drugi Dom wynajmuję mojej babci za niewielką opłatą, a sam mieszkam w jednym. Mój partner przekazuje mi miesięczny wkład na koszty mieszkania, co również musiałem udokumentować za pomocą wyciągów z konta.

Wszystkie dokumenty wymaga DSL, informuje pośrednik. Twierdzi również, że DSL wyraźnie żąda usunięcia i ponownego wpisania GS, chociaż transfer z HVB do DKB w 2008 roku przebiegł bezproblemowo.

... i to właśnie dlatego piszę tutaj, bo chcę zrozumieć, czy moje złe przeczucie jest uzasadnione czy nie.

Napisany przez NaTwoim13
Nie obniżę cię i jeśli tak, to przepraszam, po prostu nie mogę tego zrozumieć! Tak, Gertrud_Geyer, oferty. Przy czym brałeś również pod uwagę Ing.DiBa, co w ogóle nie świadczy dobrze o klientach odstępujących od umowy, przepraszam.

Nie bądź na mnie zły, ale czy te stwierdzenia nie są właśnie o tym, że Comdirect jest dobrą firmą, czy naprawdę nią są? Czyż nie jest absurdalne robić tak skomplikowaną wnioskodawcę dla DSL Bank, zwłaszcza gdy zależy ci na szybkości.

Czy dochody z najmu mają w ogóle znaczenie dla spełnienia limitu trwałych kosztów gospodarstwa domowego? Od kiedy DSL Bank uznaje uczestnictwo w kosztach uzyskania przychodu za koszty mieszkaniowe? Co jeśli twój partner wyprowadzi się, czy wtedy zaraz wprowadzi się ktoś nowy, aby dochody pozostały trwałe?

Czy masz już wniosek o kredyt (w przypadku DSL Bank to oferta kredytowa, która wygląda jak umowa) do podpisania? Czy sprawa jest już załatwiona? Czy doradca tylko zgadywał, co jest potrzebne?

Wniosek (około 25 stron) musiałem podpisać i złożyć wraz z dokumentami. Teraz jest dodatkowo wymagane. doradca mówi, że to spowodowane jest odzewem DSL.

Z dochodami, alimentami i zasiłkiem dla dzieci powinno być ok, powiedział niedawno ktoś z Dr Klein, z którym rozmawiałem. Powiedział, że pomijałby takie rzeczy, bo skomplikowałoby to sprawę.

DiBa w ostatnich miesiącach nigdy nie była obecna w ofertach, dopiero teraz się pojawiła, gdy stało się poważnie. Cała ta gra kosztowała mnie tydzień (na pewno spróbujemy, szanse są dobre, już towarzyszyłem wielu osobom w odwołaniach). Cóż.

Mam nadzieję, że załatwię sprawy z innym bankiem i będę mógł się odciąć od comdirect.

Na razie dziękuję za Twoje pomysły.

Napisany przez NaTwoim13
U doktora Kleina byłbyś miał właściwego doradcę i nie byłbyś ze mną, tylko byłbyś samotny!!!!

Ten facet w Przychodni Doktora Klein również powiedział, że małżeństwo już przedawnione

W księdze wieczystej widnieje Grundschuld - ohne Brief.

Została już raz zbyta. Nie rozumiem, dlaczego teraz nie jest to możliwe. DKB chciałaby ją przenieść.

Jeśli kogoś to interesuje: Mam teraz informację, że hipoteka ma być wpisana na cały Dom, a nie na księgi wieczyste mieszkań (tak jest teraz). Uważam to również za niezbyt zabawne, ponieważ kiedyś wymagał tego urząd skarbowy. Ponieważ jestem w sporze sądowym z nimi, widzę kłopoty na horyzoncie.

Nikt nie mógł mi wyjaśnić dlaczego mam udowodnić oryginalny akt notarialny dotyczący już dawno zakończonego wpisu własności po moim byłym mężu, nawet DKB w 2008 roku.

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, ale nikt tutaj już nie ogarnia. Serio polecam skontaktować się z doświadczonym pośrednikiem finansowym, który podejmie się indywidualnej analizy.
Tutaj nikt nie będzie w stanie ci pomóc bez osobistego dostępu do dokumentów. Twoim punktem kontaktowym są ci, którzy mają fizyczny dostęp do wszystkich dokumentów.

Napisałem to tylko dlatego, że myślałem, że kogoś to zainteresuje, w tym temacie było wielu użytkowników.
Dla mnie jasne jest, że comdirect wyraźnie ma inne cele niż ja.
Nawet nie otrzymuję odpowiedzi na pytania, dlaczego to albo inne dokument jest potrzebny.
Mój prawnik mówi, że teraz mamy 30 dni... myślę, że poszukam innego partnera finansowego, nawet jeśli droga do DSL jest wtedy zablokowana - mam nadzieję, że znajdę jeszcze kilka odpowiednich banków.

Napisany przez NaTwoim13
Zapytaj mnie, gdzie i dlaczego chcesz szukać.

Możesz tu znaleźć opinie, spekulacje, sugestie, punkty widzenia i perspektywy, ale za 30 dni nikt nie będzie się nimi interesował.

Comdirect to - zwłaszcza z uwagi na to, że jesteś doświadczonym użytkownikiem - od samego początku niewłaściwy adresat. W mojej opinii są to amatorzy i po prostu wykonawcy, głównie uzależnieni od pensji. Ponadto ta firma stale znajduje się w konflikcie interesów ze znaną matką państwową.

Dla comdirect są także ludzie, którzy byli zadowoleni i w bardzo krótkim czasie po wyroku Sądu Najwyższego mieli nowe finansowanie - ci dwaj, których znam, mieli jednak innego doradcę niż ja.

Prawdopodobnie zawsze zależy to od konkretnej osoby.

W przypadku Dr. Klein, na przykład, dostałem przypisanego doradcę, który zawsze był nieuprzejmy, opryskliwy, bezczelny i nieprofesjonalny. Kiedy musiałem poprosić o inną kwotę po wyroku Sądu Najwyższego, jego jedyną lakoniczną odpowiedzią było: Wasze podanie jest nieprzekonujące, nie mogę zaoferować nic, rok temu zapytaliście o niższą kwotę. I to wszystko, bez dodatkowych pytań itp.

Nie można ogólnie powiedzieć, że jedno miejsce jest dobre, a inne złe.

Zgadzam się z tobą, kiedy mówisz, że comdirect ma swoje wytyczne i nie zawsze stawia interes klienta na pierwszym miejscu (to teraz staje się jasne, może w prywatnej wiadomości). Podobnie jest z interhypem.

Jeszcze jedno od siebie. Nawet doświadczony użytkownik nie zawsze czyta forum całe czas i może nie zdaje sobie sprawy, że to głupie wybierać comdirect. Ja śledzę dokładnie jeden wątek, a nawet to robię tylko co kilka dni, bo brakuje mi czasu. Mam dziecko, psa, Dom, 88-letnią babcię, ogród....jestem tu matką, panią, woźnicą, ogrodnikiem, mechanikiem, człowiekiem sprzątającym, pracuję obok jeszcze 40 godzin tygodniowo, mój dojazd do pracy to półtorej godziny codziennie, jeśli wszystko idzie dobrze....nie oglądałem telewizji od 2009 roku, książki czytam w pracy podczas przerwy obiadowej, poza majsterkowaniem nie mam innych hobby. Moje doświadczenie dotyczy życia, które mimo odwołania trwa nadal i w moich 3 latach odwołania zostało wystarczająco często zaburzone przez tę sprawę sądową i sądową.

Jesteś pewnie naprawdę dobrym doradcą finansowym i dobrze się znasz. Ale z pewnością nie zaszkodzi ci trochę wyrozumiałości i nie skakania od razu w pozycję ataku. Pozwól innym ludziom także na drobne słabości, braki lub nieznajomość. To osobiście zniechęciło mnie do skontaktowania się z tobą i poproszenia o pośrednictwo.

Napisany przez NaTwoim13
Gertrud, mam szacunek dla Twojej opinii, że było słuszne nie kontaktować się ze mną. Nie pasujemy do siebie, i ja również mam tylko jedno usta, dwie ręce i 24 godziny na dobę.

Czasami piszę do osób szukających pomocy, wielu z nich stało się moimi klientami, ale przede wszystkim mogłem im pomóc, co prowadzi do powstania wspólnoty zainteresowań w szczególności na forum. Moje intencje nie są tajemnicą - jeśli interesy się zbiegną, może to być korzystne, również dla wielu osób z wątku odwołania i ogólnie zaangażowanych.

Od samego początku nie mogłem odnaleźć wspólnych zainteresowań u Ciebie, więc znajdujesz się w swojej sytuacji, a ja w swojej.

Życzę Ci wszystkiego najlepszego, tak czy inaczej!

Piękne zakończenie.
Dziękuję

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata