Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Jak wysoka jest kara za natychmiastową rezygnację z umowy oszczędnościowej budżetowej?

Napisany przez dogfight76
Cześć,
mam umowy w Schwäbisch Hall i BHW.
Czy faktycznie kara/oprocentowanie wynosi 3% od dotychczasowych wpłat?
Na przykład:
Saldo 15 000 € minus 3% kary = wypłata 14 550 €
Czy coś źle myślę?
Czy procent kary w obu kasach jest taki sam?
Pozdrowienia

Re: Jak wysoka jest kara za natychmiastową rezygnację z umowy oszczędnościowej budżetowej?

Napisany przez uwehaensch
Dobrze myślisz, osoby, które mi są znane, pobierają wszystkim 3% karę.

Napisany przez Spiagei
Jeśli chodzi o wypowiedzenie, nie będziesz ponosić opłat, jeśli weźmiesz pieniądze dopiero 6 miesięcy po złożeniu wypowiedzenia. Jeśli potrzebujesz ich natychmiast, opłata w BHW wynosi 3%. Za każdy miesiąc, w którym wypłacenie pieniędzy odkładasz, oszczędzasz 0,5%.
Lepiej zrobić wypłatę debetową w BHW. Pierwsze 1500€ kosztuje 1%, a nie 3%. Zapytaj swojego doradcę o szczegóły.
Pozdrowienia, Stefan

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie wszystkie kasy oszczędnościowo-kredytowe pobierają 3%.
To zależy od taryfy kasy oszczędnościowo-kredytowej. Starsze umowy w przypadku Wüstenrot na przykład obciążają opłatą karzną w wysokości 1%.
Młodsze umowy obciążają opłatą karzną w wysokości od 2% do 3%.
W niektórych taryfach okres oczekiwania nie wynosi 6 miesięcy, ale 5 lub 3 miesiące.
Dotyczy to Wüstenrot.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata