Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Commerzbank - Ta właściwa bank?

Napisany przez Andy34
Dobry wieczór, chciałbym zmienić bank i rozważam Commerzbank. Informacji na ten temat jest mnóstwo, a także mnóstwo opinii. Co przemawia za i przeciw. Każdy ma różne doświadczenia z różnymi bankami, więc tego również nie można uwzględnić. ;-) Pozdrowienia

Napisany przez 2titan1981
Pytanie najlepiej będziesz mógł sobie odpowiedzieć sam. To dość proste, musisz wiedzieć, co twoim zdaniem musi umieć. Jeśli potrafi to, to jest właściwy bank dla ciebie. Zrób listę i zobacz, co jest dla ciebie ważne.

Napisany przez lolania
Pytanie najlepiej jest odpowiedzieć sobie samemu. To dość proste, musisz wiedzieć, jakie umiejętności Twoim zdaniem musi posiadać. Jeśli potrafi to zrobić, jest to właściwy bank dla Ciebie. Może zrób listę i zobacz, co jest dla Ciebie ważne.

Podzielam ten pogląd, z dobrych powodów istnieją różne opinie. Ale jeśli już masz Commerzbank na oku, sprawdź to tutaj na https://www.mein-deal.com/commerzbanking/. Więcej informacji nie będziesz potrzebować, żeby podjąć decyzję. Kiedyś też byłem w Commerzbanku i byłem bardzo zadowolony. Po przeprowadzce jednak zmieniłem bank. Nigdy nie miałem problemów z Commerzbankiem. Też nigdy nie potrzebowałem spotkania, wszystko odbywało się online. ;-)

Napisany przez Hero
Commerzbanka nie mogę polecić. Pobierają prawie 10 euro opłaty miesięcznie, a karta jest też dodatkowo płatna. Za zawieranie stałych zleceń pobierają opłaty, podobnie jak za korzystanie z karty jako karty płatniczej. Są jednak lepsze banki, które są mniej żarłoczne jeśli chodzi o opłaty i oferują tę samą wydajność. Na przykład ING DiBa jest całkowicie darmowa, można bezpłatnie wypłacać pieniądze we wszystkich bankomatach Visa. Stałe zlecenia nie kosztują nic, karty są darmowe (również dla partnera) i również inaczej nie mam zastrzeżeń. Mogę płacić wszędzie podczas zakupów. Od kiedy tam jestem, nie znam już opłat.

Napisany przez ichilas
nie, prowadzenie konta jest bezpłatne przy zakładaniu konta online, o ile konto jest aktywnie używane.
Niestety nikt tutaj nie może powiedzieć ci, czy to jest odpowiedni bank dla ciebie. Jak już wspomniano, warto stworzyć listę, co jest dla ciebie ważne.
Niestety banki obecnie często zmieniają swoje modele kont i koszty, dlatego znalezienie odpowiedniego konta na kolejne lata jest
praktycznie niemożliwe.
https://www.commerzbank.de/portal/de...girokonto.html

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata