Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finansowanie kuchni przed wypłatą kredytu hipotecznego? Prawo banku do odstąpienia od umowy?

Napisany przez Casio
Cześć Forum,

Jakiś czas temu zastanawiałem się, czy kupić nieruchomość czy nadal wynajmować.
Efekt końcowy: Kupiłem mieszkanie :-)
Teraz chciałbym sfinansować kuchnię, ale nie chcę, aby ta decyzja sprawiła, że bank finansujący kredyt hipoteczny się wycofa.
W regulaminie jest napisane, że moje warunki finansowe nie mogą ulec zmianie w międzyczasie (od podpisania umowy do wypłaty).

Data sprzedaży upływa 31.03.2017 r., czyli czy powinienem czekać do tego terminu, aby zaopiekować się kuchnią?
Zamieszkuję 20 kwietnia, a czas dostawy kuchni wynosi 8-10 tygodni, więc nie chciałbym mieszkać 4-6 tygodni bez kuchni :-)
Jak już wspominałem wcześniej, mam do dyspozycji 3600 netto.
1300 idzie na odsetki oraz spłatę, 250 na opłaty dodatkowe.
Finansowanie kuchni wyniosłoby 166 euro miesięcznie.
Czy powinienem poczekać do 31.03.2017 r. czy wcześniej porozmawiać z bankiem i uzyskać zgodę na swoje plany?

Re: Finansowanie kuchni przed wypłatą kredytu hipotecznego? Prawo banku do odstąpienia od umowy?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie chodzi o to, czy warunki gospodarcze zmieniają się łatwo, ale mocno. Na przykład wysoka nowa rata Leasingu samochodowego mogłaby znacząco zmienić całą finansową sytuację. Tutaj, rata za kuchnię wynosi 166 EUR. W przybliżeniu powinna ona mieścić się w ramach udanej decyzji kredytowej. Dlaczego więc nie zadzwonić po prostu do banku. Decydent kredytowy na pierwszy rzut oka zobaczy, ile jeszcze miejsca pozostało w decyzji kredytowej.

Napisany przez Casio
Cześć bankierze,
dzięki za opinię.
Jutro zadzwonię do banku finansującego i zapytam.
Czy powinienem dla pewności poprosić o to na piśmie?

Napisany przez Casio
Z rozmową z bankiem nie ma problemu.
W przypadku finansowania kuchni Santander odmówił mi udzielenia pożyczki.
Byłem bardzo zaskoczony, teraz jednak wiem dlaczego.
W przeszłości zażądałem zwrotu opłat manipulacyjnych, które otrzymałem. W rezultacie trafiłem na ich wewnętrzną czarną listę.
W moim macierzystym banku mógłbym dostać do 80 tysięcy, ale 11,5 wystarczy mi zawsze.
Sprawa załatwiona

Napisany przez 6Bankkaufmann
Okay zrozumiałe, jasne, że ktoś, kto żąda zwrotu opłat manipulacyjnych, nie chce ich finansować ponownie.

Logika banku, którą niekoniecznie trzeba rozumieć, ponieważ każdy bank musi prowadzić interesy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata