Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt dla kobiety na urlopie rodzicielskim.

Napisany przez lololand
Hallo, moja żona i ja potrzebujemy większego pojazdu. Chcielibyśmy na to wydać około 15 000 € lub spłacić.

Nasze dane:

Mężczyzna:
- Stałe zatrudnienie od ponad 9 lat, zarobki netto około 1400 € - 1500 €
- Brak negatywnego wpisu w rejestrze dłużników (Schufa)
- Kilka drobnych kredytów, ale zawsze spłacane na czas, nigdy nie otrzymaliśmy upomnienia
- Zawsze wystarczające środki na koncie, dlatego nie ma zwrotów przy przelewach

Kobieta:
- Stałe zatrudnienie od 5 lat, zarobki takie same jak mężczyzny. Od marca na urlopie rodzicielskim do końca roku
- Od 10 lat nie miała żadnego kredytu ani innej formy finansowania. Nie było również zwrotów. Ma oszczędności w wysokości 5000 € przeznaczone na urlop rodzicielski.

Dotychczas finansowaliśmy samochód za około 6000 € na moje nazwisko. Zawsze regularnie go spłacałem. Teraz spłacamy ten samochód z moimi oszczędnościami w wysokości 2400 €, aby był nasz i mogliśmy go sprzedać.

Jakie są szanse, że będę mógł sfinansować nowy samochód w wysokości 15 000 € na 7 lat w tej samej banku? Rata będzie wyższa, ale to nie problem. Bank może odrzucić wniosek, ponieważ moja żona jest na urlopie rodzicielskim?

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czasami cenione jest to, że zawsze płacisz bezproblemowo. W przypadku napiętego budżetu domowego dotychczasowy bank finansujący byłby zdecydowanie pierwszym miejscem, do którego zwrócić się o finansowanie samochodu.

Napisany przez Denis
Ponieważ dochody z zasiłku rodzicielskiego nie są traktowane jak pensja, powinieneś wziąć kredyt tylko na siebie.
W przypadku kredytu samochodowego bank ma również możliwość przytrzymania dowodu rejestracyjnego pojazdu jako zabezpieczenia.
Jeśli jednak to nie wypali, istnieją inne alternatywy. Na przykład Bon Kredit.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata