Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak możemy sfinansować Dom wakacyjny w Antalyi?

Napisany przez Gaby06
Chcemy kupić domek letniskowy w Antalyi. Czy ktoś ma doświadczenie, jak i pod jakimi warunkami można takie coś sfinansować z Niemiec? Czy istnieje w ogóle możliwość finansowania nieruchomości za granicą za pomocą kredytów hipotecznych? Widziałam w internecie, że w Stambule są też niemieckie i międzynarodowe banki, takie jak Deutsche Bank, Commerzbank, ING, Citibank i KfW. Czy finansowanie przez te banki byłoby możliwe? W Niemczech jest też wiele tureckich banków, działających zgodnie z niemieckim prawem bankowym. Czy finansowanie poprzez te tureckie banki byłoby możliwe? Byłabym naprawdę bardzo wdzięczna za wskazówki i porady... może uda nam się zrealizować nasze marzenie o domku letniskowym nad Morzem Śródziemnym

Napisany przez Kerem
cześć Gaby, Nie znam się na finansowaniu nieruchomości za granicą, ale tak dalej wiem, tureckie banki w Niemczech nie oferują takich finansowań. Wydaje mi się, że ich działalność bankowa dotyczy głównie transferów pieniężnych między oboma krajami. Ale nie mam pojęcia o niemieckich bankach w Turcji. Może z tego coś się wykrystalizuje... Życzę Ci w każdym razie powodzenia! Kerem

Napisany przez ADMCI4
Nie mogę sobie wyobrazić, że istnieją możliwości finansowania nieruchomości za granicą, a zwłaszcza w kraju, który nawet nie należy do UE. Ponieważ bank potrzebuje hipoteki jako zabezpieczenia, a w przypadku zaległości musiałby podjąć kroki w kierunku przymusowej licytacji, z pewnością wiąże się to z zbyt dużym nakładem pracy i stanowiłoby dodatkowe ryzyko zabezpieczenia dla banku. Idealnie byłoby, gdybyście posiadali praktycznie wolną od zadłużenia nieruchomość w Niemczech. Wówczas moglibyście zastawić swoje mieszkanie, aby wziąć kredyt hipoteczny i za te pieniądze kupić domek letniskowy lub dowolnie nimi dysponować.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Gaby, Mam nadzieję, że mogę przyczynić się do realizacji Twojego marzenia. ICFB GmbH w Kolonii to niezależna instytucja finansowa, która od lat współpracuje z tureckimi bankami w Niemczech. A teraz odpowiedź na Twoje pytanie: Tak, możesz sfinansować nieruchomość w Turcji z Niemiec, dokładnie z tymi tureckimi bankami, które działają zgodnie z niemieckim prawem bankowym. Sprawdź na stronie internetowej ICFB GmbH zakładkę Finanzierungen, gdzie znajdziesz więcej informacji. Polecam sfinansowanie nieruchomości z Niemiec, jest znacznie korzystniejsze. Pozdrawiam, ICFB

Napisany przez ADMCI4
Cześć, istnieje finansowanie Ziraat Bank Int.AG dla nieruchomości w Turcji, które można również uzyskać z Niemiec. Produkt nosi nazwę Immo-Darlehen Türkei, a na stronie produktu wyjaśnione jest praktycznie wszystko. Oto link do produktu: Immo-Darlehen Türkei - Ziraat Bank Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam, Nayuna

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata