Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Okres bez spłaty rat

Napisany przez Jake56
Cześć drodzy członkowie forum,
mam ofertę na kredyt ratalny z okresem wiązania oprocentowania na 25 lat.
Zostało mi przyznane 12 miesięcy okresu bez spłaty kapitału, podobnie jak w przypadku KfW 153.
Dzięki temu w fazie budowy nie obciąża mnie podwójne obciążenie spłatą kapitału i istniejącym czynszem.
Teraz interesuję się również kredytem pełnym oraz kredytem stałym od kasy oszczędności budowlanej, oba również z okresem wiązania oprocentowania na 25 lat. Czy w tych dwóch modelach finansowania w ogóle można uzyskać 12-miesięczny okres bez spłaty (w przypadku kredytu stałego odpowiednio oszczędności z kasy oszczędnościowej)?
Dziękuję!
Pozdrawiam Jake56

Re: Okres bez spłaty rat

Napisany przez NaTwoim13
Ponadto, obciążenie podwójne ze względu na udział w spłacie nie występuje, ponieważ w przypadku większości kredytów hipotecznych spłata rozpoczyna się dopiero po wypłacie pełnej kwoty.

Ponadto, spłata rozpoczyna się po pełnej wypłacie, bez względu na to, czy jest to kredyt całkowicie spłacany, czy też zastępowany na rzecz umowy oszczędnościowej z Bausparkasse.
Czy oferty (kredytów o stałej stopie procentowej/kredytów całkowicie spłacanych/klasycznych kredytów ratalnych) pochodzą od jednego banku/kasy oszczędnościowej, jakich warunków można się spodziewać? Jakie warunki dotyczą różnych poziomów obciążenia?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata